Galatasaray Beşiktaş maçı ertelendi mi? Sarı Kırmızılı ekip İstanbul'a döndü mü? TFF...

Galatasaray Beşiktaş maçına artık saatler kaldı. Öte yandan, geçtiğimiz hafta boyunca iki takım arasındaki "erteleme" tartışmaları kaldığı yerden devam ediyor. Barcelona maçının akabinde, İstanbul'daki kar yağışını gerekçe gösteren Sarı Kırmızılılar, TFF'den müsabakanın ileri bir tarihe ertelenmesini istemişti. Peki, Galatasaray kafilesi İstanbul'a döndü mü?

Galatasaray Beşiktaş maçı ertelendi mi? Sarı Kırmızılı ekip İstanbul'a döndü mü? TFF...
Galatasaray Beşiktaş maçı ertelendi mi? Sarı Kırmızılı ekip İstanbul'a döndü mü? TFF...
GİRİŞ 14.03.2022 11:44 GÜNCELLEME 14.03.2022 11:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de sezonun en kritik müsabakalarından biri Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak. Lakin taraflar arasında "erteleme" gerginliği hala tazeliğini koruyor. Beşiktaş Yönetimi, Sarı Kırmızılıların erteleme talebinin hiçbir şekilde kabul edilmeyeceğini açıkladı. Galatasaray ise, sporcu sağlığını ve Türk takımlarının Avrupa'daki gidişatını örnek vererek TFF'den erteleme talep etti. İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle Süper Lig statüsündeki bir müsabaka da ileri tarihe alınmıştı. Peki, Galatasaray Beşiktaş maçı ertelenecek mi? Galatasaray kafilesi...

Galatasaray Beşiktaş maçı

Galatasaray Beşiktaş Maçı Ertelenecek Mi?

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Beşiktaş maçı için şimdiye dek herhangi bir erteleme kararı açıklamadı. Öte yandan, Sarı Kırmızılı Yönetim; Federasyona erteleme başvurusunda bulundu. Lakin Beşiktaş tarafı, Galatasaray'ın bu talebinin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Ancak, İstanbul'daki kar yağışı her geçen saat etkisini arttırıyor. NEF Stadyumu'nun futbol oynamaya elverişli olmaması halinde erteleme kararı alınabilir.

Galatasaray Kerem Aktürkoğlu

Galatasaray İstanbul'a Dönebildi Mi?

Galatasaray'ı taşıyan yolcu uçağı, İstanbul'daki kar yağışından ötürü zorunlu olarak İzmir'e dönmüştü. Sarı Kırmızılı ekipte önceki günü bu kentte geçirdi. Lakin, İstanbul'daki kar yağışının devam etmesi durumunda şehre dönememeleri de ihtimal dahilindeydi. Ancak, Pazar günü öğlen saatlerinde hava güneşli olunca Galatasaray kafilesi İstanbul'a varabildi. 

NEF Stadyumu son hali

Başkan Burak Elmas Erteleme Talep Etti

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, önceki gün kulübün resmi internet adresinden bir açıklama metni yayınladı. Metinde, İstanbul'daki olumsuz hava koşullarına değinen Başkan Elmas, 11 Mart Cuma günü erteleme kararı için TFF'ye başvuruda bulunduklarını açıkladı. Ancak, erteleme kararının çıkmaması halinde Beşiktaş'la önceden belirlenmiş takvimde karşılaşacaklarını da metne ekledi. Elmas, Galatasaray'ın olumsuz hava koşullarından ötürü İstanbul'a dönüp dönemeyeceğinin bile henüz belirsizliğini koruduğunu yazdı. Ancak, Galatasaray kafilesi dün İstanbul'a vardı.

Beşiktaş'tan Ret!

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Galatasaray tarafından gelen erteleme talebini açık bir şekilde reddettiklerini kamuoyu ile paylaştı. Kocadağ, takımlarına aynı inisiyatifin gösterilmediğini belirterek, Pazartesi günü NEF Stadyumu'nda sahaya çıkacaklarını aktardı.

GS BJK ne zaman

Galatasaray Beşiktaş Maçı Ne Zaman?

Süper Lig 29. Hafta fikstürüne göre, Galatasaray Beşiktaş maçının 14 Mart Pazartesi günü oynatılması kararlaştırılmıştı. Dev derbi, Türkiye saati ile 20.00'de başlayacak. Maç öncesi, Hakem Atilla Karaoğlan zemin üzerinde gerekli incelemeleri yapacak. Eğer sporcu sağlığını tehdit eden bir durum varsa, iki takımın teknik heyeti ile konuşarak erteleme kararını uygulayacak.

TFF'den Erteleme Kararı Açıklandı!

Türkiye Futbol Federasyonu, normal takvimde 13 Mart Pazar günü saat 16.00'da oynanması planlanan Başakşehir FK Antalyaspor maçını 14 Mart Pazartesi gününe erteledi. Yapılan açıklamada, zeminin futbol oynamaya elverişli olmadığı vurgulandı.

YORUMLAR 1
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence çıkmayın maça alsın puan Beşiktaş'ın olsun bu ayıp onlara yeter. Ülke puanı için son derece önemli bir maç var. Üstelik daha stadına gelememiş bir takımdan bunu esirgemek ayıptır. Üstelik Avrupa'da 0 çekmişsin ülke puanına katkı yapamamışsın. Eminim Fenerbahçe ve Trabzon yada Rize ve Sıvas hariç bu anlayışı gösterileri.
    Cevapla