Galatasaray Beşiktaş maçı ertelenecek mi? Beşiktaş'tan ilk açıklama geldi! "Hava muhalefeti..."

Süper Lig'in 29'uncu haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşılaşacak. Lakin bu maç öncesi İstanbul'da kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Özellikle Perşembe günü itibariyle etkisini arttıracak yağışların hafta sonuna doğru buzlanmaya yol açması düşünülüyor. Peki, Galatasaray Beşiktaş maçı kar yağışı nedeniyle ertelenebilir mi? Gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi...

Galatasaray Beşiktaş maçı ertelenecek mi? Beşiktaş'tan ilk açıklama geldi! "Hava muhalefeti..."
Galatasaray Beşiktaş maçı ertelenecek mi? Beşiktaş'tan ilk açıklama geldi! "Hava muhalefeti..."
GİRİŞ 11.03.2022 12:55 GÜNCELLEME 11.03.2022 13:06

İstanbul Valiliği'nin kar yağışı tedbirlerini açıklamasının akabinde gözler Süper Lig karşılaşmalarına çevrildi. Sadece İstanbul'da oynanacak müsabakalarda değil; yurt genelindeki maçların ertelenmesi gündemde. Bu karşılaşmaların biri de Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacaktı. Sarı Kırmızılılar ile Siyah Beyazlılar arasındaki sezonun ilk randevusu Vodafone Park'ta oynanmış ve Beşiktaş, evinde 2-1'lik galibiyetle sahadan ayrılmıştı. Aradan geçen süreçte iki takım da teknik direktör değişikliğine gitti. Teknik heyetler yenilendi. Yurt çapındaki tüm futbol tutkunları bu müsabakayı bekliyordu. Peki, Galatasaray Beşiktaş maçı ertelenecek mi?

Galatasaray Beşiktaş Derbisi Ertelenecek Mi?

İstanbul'daki kar yağışından ötürü spor organizasyonlarının da sekteye uğraması iddia ediliyor. Özellikle Perşembe günü etkisini arttırması beklenen kar yağışı, hafta sonu kalıcı hale gelebilir. Bu sebeple, Galatasaray Beşiktaş maçı ertelenebilir. Lakin Türkiye Futbol Federasyonu'ndan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Galatasaray Beşiktaş maçı ertelenecek mi?

Hatırlanacağı üzere, Ocak ayında etkili olan kar yağışından ötürü İstanbul dahil yurt genelindeki çoğu maç ertelenmişti. Özellikle TFF 2. Lig'deki tüm müsabakalar ileri bir tarihe ertelenmiş ve 22'nci hafta karşılaşmaları 9 Mart'ta oynanmıştı. Ancak, Çarşamba günü Kırşehir Belediyespor ile Kastamonuspor arasındaki müsabaka bir kez daha ertelendi.

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki müsabaka İstanbul Nef Stadyumu'nda oynanacağı için bu noktada belirleyici etken, saha zemininin futbol oynamaya elverişli olup olmadığı olacak. Eğer, sporcu sağlığını tehdit eden; sakatlanmaya müsait bir tablo varsa maçın hakemi; iki takımın teknik heyetleri ile görüşerek erteleme kararı açıklayabilir.

Cuma günü itibariyle İstanbul beyaza büründü. Şehrin çoğu işlek caddeleri karlar altında. Aynı şekilde stadyumlarda da benzer bir durum var. Lakin NEF Stadyumu'nun son durumuna ilişkin kulüpten herhangi bir paylaşım yapılmadı. Gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi. Galatasaray'ın açıklamasını okumak için aşağıdaki habere tıklayın.

Galatasaray'dan TFF'ye derbi için erteleme başvurusu!Galatasaray'dan TFF'ye derbi için erteleme başvurusu!

Beşiktaş'tan Erteleme Açıklaması!

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Galatasaray tarafından kendilerine herhangi bir erteleme talebi gelmediğini açıkladı. Kocadağ, hava muhalefeti olmaması durumunda sahaya çıkıp maçı oynayacaklarını belirtti.

TFF Erteleme Açıklaması Yaptı Mı?

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından şimdiye dek maçların ertelenip ertelenmeyeceğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak, Perşembe günü yağışların etkisini arttırmasıyla birlikte 29'uncu haftanın maçları masaya yatırılabilir. Süper Lig'de 29'uncu haftanın açılış karşılaşmaları İzmir ve Hatay'da oynanacak. Bu iki şehirde kar yağışı beklenmiyor. Yine, hava durumu tahminlerinde kar yağışının öngörülmediği şehirler de var. Bu sebeple, toplu kararlar yerine kısmi erteleme kararı çıkabilir.

Süper Lig kar yağışı

Süper Lig 29. Hafta Programı

  • Hatayspor - Karagümrük: Cumartesi, 13.30

  • Altay - Yeni Malatya: Cumartesi, 16.00

  • Kasımpaşa - Rizespor: Cumartesi, 16.00

  • Trabzonspor - Göztepe: Cumartesi, 19.00

  • Kayserispor - Konyaspor: Pazar, 13.30

  • Adana Demirspor - Sivasspor: Pazar, 16.00

  • Başakşehir - Antalyaspor: Pazar, 16.00

  • Alanyaspor - Fenerbahçe: Pazar, 19.00

  • Giresunspor - Gaziantep: Pazartesi, 20.00

  • Galatasaray - Beşiktaş: Pazartesi, 20.00

Galatasaray Beşiktaş rekabeti

Tarihte Galatasaray ile Beşiktaş Rekabeti

Galatasaray ile Beşiktaş şimdiye dek 118 müsabakada karşı karşıya geldi. Bu maçların 45'ini Sarı Kırmızılılar kazanırken, Beşiktaş 37 maçtan galibiyetle ayrıldı. İki takımın 36 maçı da beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray, 118 maçta 156 gol atarken, Beşiktaş 135 golle karşılık verdi. İki takım arasındaki son maç, 25 Ekim 2021'de Vodafone Park'ta oynandı ve Beşiktaş 2-1'lik skorla galip geldi. O maçta Kara Kartal'ın gollerini Cyle Larin, Galatasaray'ın tek golünü de Alexandru Cicaldau kaydetmişti.