Chelsea satılıyor! Putin’e yakınlığıyla bilinen Abramovich daha fazla dayanamadı

Rus Oligark Roman Abramovich, İngiliz medyasında günlerdir eleştirilerin odağında yer alıyor. Rusya Ukrayna savaşına ilişkin kulüp tarafından paylaşılan açıklama metni süreci tetiklerken, Abramovich’in kulübü satmaya hazırlandığı bilgisine ulaşıldı. Rus milyardere teklif yapanlardan biri de İsviçreli dostu Hansjoerg Wyss.

Chelsea satılıyor! Putin’e yakınlığıyla bilinen Abramovich daha fazla dayanamadı
Chelsea satılıyor! Putin’e yakınlığıyla bilinen Abramovich daha fazla dayanamadı
GİRİŞ 02.03.2022 16:24 GÜNCELLEME 02.03.2022 16:24

2003 yılından bu yana Chelsea’nin hisselerini elinde tutan Rus milyarder Roman Abramovich, Ada’daki tüm varlıklarından vazgeçmek üzere. Kensington Sarayı yakınlarında 125 milyon poundluk bir malikânesi de olduğu bilinen iş insanı, Hükümet’in olası “varlıklarını dondurma” kararıyla karşı karşıya.

Chelsea patronu Roman Abramovich

Bu doğrultuda, 19 yıldır kulübe yaptığı tüm yatırımların karşılığı olarak 2,4 milyar dolarlık bir fiyat belirledi. İsviçreli ünlü milyarder Hansjoerg Wyss dâhil 3-4 iş insanına takımı sunduğu öğrenildi. Bilindiği üzere, Abramovich önceki günlerde kulübün yönetimini vakfın mütevelli heyetine devretmişti.

Abramovich, Olası İngiltere Yaptırımına Karşı Harekete Geçti!

İngiltere’de yatları, daireleri, dükkânları ve villaları olduğu bilinen Roman Abramovich, en az Chelsea’ye yaptığı yatırımın bir benzerini ülke genelinde de gerçekleştirdi. Savaş öncesi, bağış ve diğer gelişmelerle gündeme gelen Abramovich, savaş esnasındaki tutumundan ötürü büyük tepki topladı.

Mavilerin taraftarı, Chelsea’nin başka bir kişiye satılmasını isterken, Abramovich de yönetimi mütevelli heyetine devretti. Ancak, sadece bununla yetinmeyip tüm varlıklarını nakde dönüştürmesi bekleniyor.

Vladimir Putin Roman Abramovich

İngiltere, Rusya’ya karşı en ağır ekonomik yaptırımları uygulayan ülkelerin başında geliyor. Daha önce, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ada’daki varlıkları da dondurulmuştu. FIFA ve UEFA da, Rus takımları turnuvalardan ihraç edince gözler Ada’daki milyarderlere çevrildi.

Wyss Açıkladı: “Kulübü Satmaya Hazırlanıyor…”

Roman Abramovich’in iş dünyasından tanıdığı İsviçreli milyarder Hansjoerg Wyss, kendisi dahil 3-4 kişiye Chelsea’nin teklif edildiğini itiraf etti.

Hansjoerg Wyss

Wyss: “Abramovich, İngiltere’deki tüm varlıklarını satmaya çalışıyor. Ayrıca, Chelsea’den de bir an önce kurtulma niyetinde. Bir önceki gün, aralarında benim de bulunduğu 4 kişilik bir ekibe Chelsea teklif edildi. Chelsea’nin Abramovich’e 2,4 milyar dolarlık bir borcu bulunuyor. Lakin kulübün bunu ödeyecek parası yok. Yani, Chelsea’yi alan kişi bu borcun altına girecek. Açıkçası, ben bu kulübü alacak olsam en az 7 kişilik bir konsorsiyumla dahil olmayı tercih ederim” ifadelerini kullandı.

Putin’e Yakınlığıyla Biliniyor! 4 Ülkenin Vatandaşlığına Sahip…

Rus iş dünyasının önemli figürlerinden Roman Abramovich, mevcut Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir hayli yakın. Öyle ki, bir dönem ülkedeki Çukotka Özerk Okrugu adlı bölgede valilik dahi yaptı. Putin’in, Avrupa’daki “sağ kolu” olarak bilinen Abramovich, Litvanya; Portekiz, İsrail ve Rusya vatandaşlıklarına sahip. Mal varlığından ötürü Litvanya ve Portekiz’in en zengin kişisi konumunda.