İsak Vural kimdir ve kaç yaşındadır? Hangi takımdan Fenerbahçe'ye transfer oldu? Shakhtar Donetsk...

Fenerbahçe, genç yaşına karşın Avrupa’da nam salan İsak Vural transferinde mutlu sona ulaştı. Norveç, İsveç ve Türkiye uyruklarına sahip genç futbolcu İsak Vural kimdir? Futbolcu geçmişi bulunan bir ailede dünyaya gelen Vural, henüz 10 yaşındayken Avrupa’da büyük takımların radarına girmeyi başarmıştı. Özellikle, Barcelona; İsak için UEFA’dan ceza yemeyi dahi göze almıştı. Peki, İsak Vural kaç yaşındadır ve hangi takımlarda oynamıştır?

İsak Vural kimdir ve kaç yaşındadır? Hangi takımdan Fenerbahçe'ye transfer oldu? Shakhtar Donetsk...
İsak Vural kimdir ve kaç yaşındadır? Hangi takımdan Fenerbahçe'ye transfer oldu? Shakhtar Donetsk...
GİRİŞ 19.04.2022 16:43 GÜNCELLEME 19.04.2022 16:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe’de gençlik baharı sürüyor. Başkan Ali Koç öncülüğünde hazırlanan komisyon, Avrupa’da ve Türkiye’deki genç yetenekleri didik didik inceliyor. Sarı Lacivertlilerin bu doğrultudaki son transferi de İsak Vural oldu. Futbola, İsveç ekiplerinden Hammarby FK akademisinde başlayan genç yetenek, kısa sürede Avrupa’da büyük ün sahibi oldu. Portekiz ve İspanya’nın köklü kulüpleri onunla profesyonel kontrat yapabilmek için yoğun mesai harcadı. Ulusal basında çıkan haberlere göre, İsak’ın altyapıya değil; A Takım’a transfer edildiği öne sürülüyor. Peki, Fenerbahçe’ye transferi ilk kez Gazeteci Ahmet Ercanlar tarafından duyurulan İsak Vural kimdir ve kaç yaşındadır? Sarı Kanarya, İsak için Benfica’ya ne kadar ödeme yaptı?

İsak Vural kimdir kaç yaşında

İsak Vural Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

İsak Vural, aslen Konya Kulu doğumlu Cüneyt Vural ile Norveçli bir futbolcu annenin oğlu olarak dünyaya gelmiştir. 2006 yılında doğan İsak, anne ve babasının futbolculuk üzerinden geçimlerini sağlamasından ötürü oldukça küçük yaşlarda futbolla tanıştı. 15 yaşındadır. Annesi, ülkenin 1 ve 2. Lig takımlarında profesyonel olarak oynuyordu. Babası ise, 34 yaşındaki sakatlığa kadar futbol yaşantısını sürdürdü. Çocukları İsak da, anne ve babasının etkisi ve yönlendirmeleriyle İsveç’in ünlü takımlarından Hammarby FK’da futbola başladı.

İsak Vural, binlerce futbolcunun katıldığı turnuvada en iyi iki futbolcudan biri olarak seçilmişti

Henüz 10 yaşındayken top hâkimiyeti, atletizmi ve fiziği ile Avrupa’da büyük yankı uyandıran İsak, özellikle Portekiz ve İspanyol ekiplerinin radarına girmeyi başardı. İsak için ilk temasta bulunan ekip de La Masia ekolüyle öne çıkan Barcelona oldu. Ailesinin de onayını alarak 13 yaşında ülke değiştirdi ve ünlü La Masia’ya katıldı. Ancak, UEFA’nın bu transfer için belirlediği bir takım şartlar vardı. En önemli husus ise, oyuncunun ailesinin de ülkeye getirilmesiydi. Barça, UEFA’nın bu şartını yerine getirmeyince Şubat 2020’de idari para cezasına çarptırıldı. İsak ise, hayalini kurduğu Barcelona’ya veda etmek zorunda kaldı.

Benfica, İsak Transferinde Kusursuza Yakın Davrandı

Avrupa’da “Konyalı Messi” ve “Geleceğin Yıldızı” olarak tanımlanan İsak Vural’ı ciddi şekilde takip eden diğer iki kulüp de Sporting Lizbon ve Benfica’ydı. UEFA’daki dosyayı günü gününe inceleyen Benfica, Barça’nın oyuncuyu kaybetmesini öğrenir öğrenmez İsak’ın ailesiyle temas kurdu. Aileden onay alındı ve UEFA’nın gereklilikleri yerine getirilerek transfer görüşmelerine başlandı. Bu süreçte A Takım’la idmana çıkan genç futbolcunun en büyük hayali Fenerbahçe camiasından içeri girmekti. Avrupa bu haberlerle yankılanırken, Başkan Ali Koç da, ikinci bir Arda Güler transferi için zemin yokluyordu.

İsak Vural kimdir?

Fenerbahçe “Büyük İş” Başardı!

İsak Vural’ın transferi için Benfica ve oyuncunun ailesiyle bir süredir görüşmeleri sürdüren Fenerbahçe, aylardır devam eden süreci olumlu yönde sonuçlandırmayı başardı. Ulusal bazda yayın yapan medya kurumları ve gazeteciler ile gözlemciler de, transferde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Fenerbahçe’de forma giymeyi “Çocukluk hayalimdi” sözleriyle tanımlayan İsak, doğrudan A Takım’a transfer oldu. Ancak, oyuncunun gelişimini U-19 ekibinde tamamlaması ve ara ara A Takım’la idman yapması bekleniyor. Diğer taraftan, UEFA’nın kuralları gereği oyuncunun ailesinin de Türkiye’ye getirilmesi gündemde. Çağtay Kurukalıp, Arda Güler, Ruhan Arda ve Bora gibi genç yetenekleri Türk futboluna kazandıran Sarı Lacivertliler, son olarak İsak Vural’ı ülkeye getirdi.

İsak Vural ve Pelkas

İsak Vural Nasıl Bir Futbolcu? Hangi Mevkide Oynuyor?

Fenerbahçe’nin yeni transferi İsak Vural, hücuma dönük orta saha oyuncusu olarak biliniyor. Ofansif orta saha, merkez orta saha ve sağ kanat ile sol kanatta performans gösterebilen İsak, Portekiz’de ve İspanya’da antrenörlerinin gözüne girmeyi başarmıştı. Portekiz basını, İsak için “Fantastik futbolcu” derken, İspanyollar “Geleceğin büyük futbolcusu” demişti. Gözlem ekipleri, İsak’ın akranlarına kıyasla güçlü fiziğe sahip olduğu; hızıyla ve tekniğiyle öne çıktığı yorumunda bulundu. Son olarak, Fenerbahçe’nin İsak Vural için oyuncunun kulübüne ne kadar ödeme yaptığı bilinmiyor.

İsak Vural Fenerbahçe

Fenerbahçe ile İlk İdmanına Çıktı!

Fenerbahçe'ye büyük umutlarla gelen İsak Vural, Dereağzı Tesisleri'nde Sarı Lacivertli formayla ilk antrenmanına çıktı. İsmail Kartal ve ekibiyle tanışan genç futbolcu, teknik heyetle tanıştıktan sonra takım arkadaşlarıyla kaynaşmaya başladı. Özellikle Arda Güler'in İsak'la yan yana olması Fenerbahçe taraftarını sevindirdi.

Çoğu futbol otoritesi tarafından Arda Güler'le beraber takımın gelecekteki önemli futbolcuları arasında gösterilen İsak Vural, 19 Nisan'da oynanan Shakhtar Donetsk hazırlık maçının kadrosuna alındı. Fenerbahçe ile iyi bir uyum yakalayan İsmail Kartal, altyapıya transfer edilen genç oyuncuya yedeklerde şans verdi. Vural, İstanbul'daki kariyerinde ilk kez bir A Takım maçına yükseltildi.

YORUMLAR 2
  • Çamlıca 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa istiyor Fener. Alıyorsa çok. İyidir
    Cevapla
  • Fenerbahçem 2 yıl önce Şikayet Et
    abartmayın şımartmayın ...
    Cevapla