Galatasaray Barcelona maç istatistikleri! 10'uncu maç NEF Stadyumu'nda: Hangi takım daha çok kazandı?

UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi başarılı bir şekilde temsil eden Galatasaray, Son 16 turunda İspanya'nın güçlü ekibi Barcelona ile eşleşti. İki takım arasındaki ilk müsabaka UEFA kuralları gereğince Camp Nou'da oynandı. Ve bu karşılaşmada taraflar birbirine yenişemedi. Bir açıdan, 0-0'lık skor Cimbom için tartışmasız bir şekilde avantaj olarak nitelendirildi. İlk maçın rövanşı ise NEF Stadyumu'nda! Peki, Galatasaray ile Barcelona şimdiye dek kaç maç yaptı? İşte, Galatasaray ile Barcelona arasındaki maçlar ve en çok galip gelen taraf...

Galatasaray Barcelona maç istatistikleri! 10'uncu maç NEF Stadyumu'nda: Hangi takım daha çok kazandı?
Galatasaray Barcelona maç istatistikleri! 10'uncu maç NEF Stadyumu'nda: Hangi takım daha çok kazandı?
GİRİŞ 16.03.2022 14:39 GÜNCELLEME 17.03.2022 20:07

Avrupa'da "Kupa 2" olarak lanse edilen tarihi futbol organizasyonunda Galatasaray serüvenini devam ettirmek istiyor. Lakin Cimbom'un rakibi, turnuvanın en güçlü ekiplerinden Barcelona. Sarı Kırmızılılar, Barça'ya karşı ilk maçı 60 binin üzerinde seyircinin stadyumda takip ettiği Camp Nou'da oynadı. Bu müsabakada 0-0'lık skor bozulmadı. Barcelona'nın önemli ataklarında kademede hep Nelsson ve Marcao vardı. En az Nelsson ve Marcao kadar kaleci Inaki Pena da performansıyla izleyenleri mest etti. Galatasaray ile Barcelona, yarınki maçla birlikte toplam 10 kez karşılaşmış olacak. Peki, iki takımın arasındaki maçlardan en çok hangi takım galip geldi? İşte, ayrıntılı Galatasaray Barcelona istatistikleri...

Galatasaray Barcelona Maçı Canlı İzle! Exxen ve CBC Sport HD Maçı Şifresiz Veren Yabancı KanallarGalatasaray Barcelona Maçı Canlı İzle! Exxen ve CBC Sport HD Maçı Şifresiz Veren Yabancı Kanallar

Tarihte Galatasaray ile Barcelona Rekabeti

Galatasaray, İspanyol futbol endüstrisinin öncül takımlarından Barcelona ile tüm karşılaşmalarını Devler Arenasında, yani Şampiyonlar Ligi'nde oynadı. İlk maç, 24 Kasım 1993'te düzenlendi. O dönem, A Grubu'ndan turnuvaya katılım sağlayan temsilcimiz, Ali Sami Yen Arena'da 30 bin kişi önünde Barcelona'yı ağırladı. Taraftarın coşkusu ve Sarı Kırmızılıların mücadeleci ruhuyla Katalanlar İstanbul'dan ayrılırken 1 puana razı oldu. İlk maç 0-0'lık skorla tamamlandı.

Galatasaray Barcelona istatistikleri

İkinci maç ise, Barcelona'nın evi Nou Camp'taydı. Portekiz futbolunun unutulmaz figürlerinden Eusebio, geçtiğimiz sezona kadar Barça'yı çalıştıran Ronald Koeman ve Guillermo Amor attıkları gollerle 3-0'lık galibiyete takımlarını taşıdı. Bu mağlubiyet de Galatasaray'ın Barcelona karşısında aldığı ilk yenilgiydi. Fakat aynı yıl içerisinde tarih tersine dönecekti.

Yine Şampiyonlar Ligi, Yine Barcelona!

14 Eylül 1994'te iki takım arasındaki üçüncü maç, Nou Camp'ta; 80 bin kişi önünde oynandı. Galatasaray, zorlu deplasmanda olmasına karşın Kubilay Türkyılmaz'la rakibe karşılık vermesini bildi. Ancak, Barcelona sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan taraf oldu. Yine de rövanşta talih Galatasaray'a gülecekti.

Bülent Korkmaz Barcelona

Kasım 1994'te bu kez Ali Sami Yen'de kozlarını paylaşan iki takımın mücadelesinden Sarı Kırmızılılar galibiyetle ayrılan taraf oldu. 2-1'lik galibiyette Aslan'a 3 puanı getiren goller Tugay Kerimoğlu ve Okan Buruk'tan geldi. Bu galibiyet aynı zamanda Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi arenasında aldığı ilk galibiyetti. Bu nedenle, her 23 Kasım'da UEFA ve Galatasaray tarafından konuya ilişkin paylaşımlar yapılıyor.

7 Yıllık Ara, Tekrar Katalonya!

23 Kasım 1994 tarihinde oynanan maçtan sonraki 7 yıllık zaman diliminde Galatasaray ile Barcelona özel maçlar da dahi karşılaşmadı. İki takımın sonraki karşılaşması 2001 tarihinde oldu. Avrupa Ligi'ni ve Avrupa Süper Kupası'nı kazanan Sarı Kırmızılılar, 5 Aralık'ta tekrar Nou Camp'ta yeşil sahaya indi. Takım ciddi oyuncu kaybı yaşamasına rağmen İspanya deplasmanından 2-2'lik skorla ayrılmasını bildi. O maçta Galatasaray'ın gollerini Ümit Karan ile Fluerqin kaydetti. 2-0'lık üstünlük sağlanmasına karşın skor korunamayınca temsilcimiz beraberlikle yetindi. Aynı maçın rövanşı bu kez 5 Mart'ta İstanbul'da oynandı ve Galatasaray evinde 1-0 mağlup oldu. İki maçta da şimdiler de Barça'yı çalıştıran Xavi Hernandez kadrodaydı.

Galatasaray Barcelona rekabeti

Cimbom, 2001'den hemen sonraki yıl; 2002'de yine Barcelona ile eşleşti. Şampiyonlar Ligi turnuvasına H Grubu'ndan katılan temsilcimiz, içerde ve dışarda oynadığı maçlarda rakibine diş geçiremeyince, Barcelona 2-0 ve 3-1'lik skorlarla kazanan taraf oldu. İki takım arasındaki 8'inci maç da 13 Kasım 2002 tarihinde oynandı. 20 yılı aşkın süredir Barcelona ve Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne katılım sağlamalarına karşın hiç eşleşmediler. Neyse ki, UEFA Avrupa Ligi eşleşmesiyle birlikte bu hasret de son buldu.

Sonuç olarak, Barcelona ile Galatasaray'ın şimdiye dek oynadığı 9 maçta Katalanlar 5 kez, Cimbom 2 kez galip gelmesini bildi. İki takım arasındaki 2 maçta da taraflar sahadan eşitlikle ayrıldı.

Galatasaray, Barcelona ile ilk maçını 10 Mart Perşembe günü Camp Nou'da oynamış ve berabere kalmıştı. İkinci maçını da 17 Mart Perşembe günü (Yarın) NEF Stadyumu'nda oynayacak.