Bora Aydınlık kimdir ve kaç yaşındadır? ABD pasaportu var! Fenerbahçe'nin yeni yıldız adayı...

Fenerbahçe'de "gençlik harekatı" tüm hızıyla devam ediyor. Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya ile başlayan süreç, Bora Aydınlık ile devam ediyor. Takımın teknik direktörü İsmail Kartal, alt yaş kategorilerinde oynayan Bora Aydınlık'ı Prag'a götürülecek kafileye dahil etti. Peki, ABD pasaportu da bulunan Bora Aydınlık kimdir ve kaç yaşındadır? Dahası taraftar genç yıldız adayının hangi mevkide oynadığını da merak ediyor.

Bora Aydınlık kimdir ve kaç yaşındadır? ABD pasaportu var! Fenerbahçe'nin yeni yıldız adayı...
Bora Aydınlık kimdir ve kaç yaşındadır? ABD pasaportu var! Fenerbahçe'nin yeni yıldız adayı...
GİRİŞ 23.02.2022 16:21 GÜNCELLEME 23.02.2022 16:21

Fenerbahçe'nin Çekya'ya giden 21 kişilik kadrosu açıklandı. Mesut Özil gibi süper star sakatlığından ötürü kafileye dahil edilmezken, 3 altyapı oyuncusu listede kendine yer buldu. Bu isimlerden biri de Bora Aydınlık. Üç farklı mevkide oynayabilen genç futbolcu, antrenörlerine de büyük kolaylık sağlıyor. Çekya kafilesinin diğer altyapı oyuncuları da Arda Güler ile Ruhan Arda Aksoy. Bu üç ismin Prag maçında forma şansı bulması gündemde. İsmail Kartal, son dakikalarda bu oyuncuları sahaya sürebilir. Diğer taraftan, Arda'nın ilk 11'de başlaması bekleniyor. Peki, Fenerbahçe'nin genç yıldız adayı Bora Aydınlık kimdir ve kaç yaşındadır? 

Bora Aydınlık Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Fenerbahçe'nin altyapı oyuncusu Bora Aydınlık, 9 Mayıs 2005 tarihinde dünyaya geldi. 16 yaşındadır. Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı Florida eyaletinin Miami kentinde doğmuştur. Bu nedenle hem ABD'nin hem de Türkiye'nin pasaportuna sahiptir.

Ruhan Arda Aksoy kimdir ve hangi mevkide oynuyor? Fenerbahçe'nin yeni yıldız adayı Prag'a götürüldü! Ruhan Arda Aksoy kimdir ve hangi mevkide oynuyor? 

Çok iyi derece İngilizce bilen Bora, 2015 yılında Fenerbahçe camiasından içeri girdi. 10 yaşında başlayan yolculuğu 6 yılı aşkın süredir devam ediyor. Peki, taraftarın merakla beklediği Bora Aydınlık hangi mevkide oynuyor?

Bora Aydınlık kimdir ve kaç yaşındadır?

Bora Aydınlık Hangi Mevkide Oynuyor?

2005 doğumlu genç futbolcu Bora Aydınlık, on numara; sol kanat ve forvet hattında oynayabiliyor. Orjini sol bek olmasına karşın üç mevkide de performans göstermektedir.

Bora Aydınlık hangi mevkide oynuyor?

Bu nedenle, teknik heyetin sahaya yapacağı anlık müdahalelerde farklı bölgelere geçebilmektedir. 1,81 boyundaki Aydınlık, bu sezon U-19 takımıyla 10 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 2 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

1 Ay Boyunca Sahadan Uzak Kaldı!

Bora Aydınlık'ın futbol kariyerine dair dikkat çeken bir diğer konuda dizinden yaşadığı sakatlık. 21 Kasım'da dizinden sakatlanan oyuncu, 1 ay süreyle yeşil çime çıkamadı.

Bora Aydınlık

Bu süreçte, takımın fizyoterapistlerinin denetimi altına girdi. Egzersizlerine de devam etti. 27 Aralık'ta sakatlıktan kurtulan hücum oyuncusu tekrar sahalara döndü.