Ruhan Arda Aksoy kimdir ve hangi mevkide oynuyor? Fenerbahçe'nin yeni yıldız adayı Prag'a götürüldü!

Fenerbahçe'de özkaynak oyuncular forma şansı bulmaya devam ediyor. İsmail Kartal'ın Arda Güler'e şans vermesi Avrupa'da ve ulusal basında uzunca bir süre konuşulmuştu. Kartal, bu kez Ruhan Arda Aksoy'u Prag'a götürülen 21 kişilik kafileye dahil etti. Hal böyle olunca taraftar da yeni yıldız adayını araştırmaya başladı. Ruhan Arda Aksoy kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, genç yıldız adayının oynadığı mevki ve kariyeri...

Ruhan Arda Aksoy kimdir ve hangi mevkide oynuyor? Fenerbahçe'nin yeni yıldız adayı Prag'a götürüldü!
Ruhan Arda Aksoy kimdir ve hangi mevkide oynuyor? Fenerbahçe'nin yeni yıldız adayı Prag'a götürüldü!
GİRİŞ 19.04.2022 16:41 GÜNCELLEME 19.04.2022 16:42

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki tek temsilcimiz Fenerbahçe, Çekya'ya götürülen 21 kişilik kafileye Ruhan Arda Aksoy'u da dahil etti. Uzun süredir takımın alt yaş kategorilerinde mücadele eden Ruhan, teknik heyetin gözlemi altındaydı. Özellikle Arda Güler'in Avrupa'da ve Türkiye'de gündeme oturması İsmail Kartal'ı özkaynağa yöneltti. Bu doğrultuda U-19'da forma giyen Ruhan Arda da kafileye alındı. Peki, Slavia Prag maçında forma giymesi düşünülen Ruhan Arda Aksoy kimdir ve kaç yaşındadır? Dahası hangi mevkide oynuyor? İşte, genç futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Slavia Prag Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Slavia FB maçı ne zaman ve saat kaçta?Slavia Prag Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Slavia FB maçı ne zaman ve saat kaçta?

Ruhan Arda Aksoy Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Fenerbahçe'nin altyapısında uzunca süredir eğitim alan Ruhan Arda Aksoy, 31 Mart 2003 tarihinde Kocaeli şehrinde dünyaya geldi. 17 yaşındadır. Önümüzdeki ay 18 yaşına girecektir. Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde doğan Aksoy, futbola küçük yaşlardan beri ilgiliydi. Ailesi de onun bu ilgisine kayıtsız kalmayıp Fenerbahçe seçmelerine götürdü. Sarı Lacivertli ekibin altyapı hocaları tarafından fark edilen Ruhan, profesyonel futbol altyapısını tamamen Fenerbahçe Spor Kulübü'nde edindi. Geçtiğimiz sezon da profesyonel kontrat yaptı. Kanarya'daki kontratı 2025 yılına kadar devam ediyor. Peki, Ruhan Arda Aksoy hangi mevkinin oyuncusu?

Ruhan Arda Aksoy kimdir ve kaç yaşındadır?

Ruhan Arda Aksoy Hangi Mevkide Oynuyor?

Ruhan'ı çoğu yaşıtından farklı kılan özelliği, sahanın birden fazla bölgesinde oynayabiliyor oluşu. Orjini sağ bek olmasına karşın, sol bek ve kanat bek olarak da performans gösterebiliyor. Bu nedenle, onun için altyapı hocalarının elini rahatlatan; yine saha içerisinde avantaja dönüşebilecek bir oyuncu profili denilebilir. Ayrıca, yüksek hızı ve oyuncu geçebilme özelliği de maçın gidişatına etki eden faktörler arasında. 

Ruhan Arda Aksoy mevki

Ruhan Arda Aksoy'un İstatistikleri

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ruhan Arda Aksoy, bu sezon 13 U-19 maçına çıkarken 1 kez gol atma başarısı gösterdi. Ayrıca, A Takımın Avrupa'daki çoğu maçında kadroya dahil edildi ancak oyuna alınmadı. Onu keşfeden ilk antrenör de, Portekizli Vitor Pereira'ydı. Lakin, Pereira da Ruhan'a forma şansı vermedi. Son olarak, Slavia Prag deplasmanına götürülen sağ bekin, İsmail Kartal döneminde ilk profesyonel maçına çıkması düşünülüyor.

Sarı Lacivertli ekibin gelecek vadeden isimlerinden Ruhan Arda Aksoy, 19 Nisan'da oynanan Shakhtar Donetsk maçında kadroya alındı. İsmail Kartal, genç oyuncuya A Takım kadrosunda yer verdi.