Mesut Özil neden oynamıyor? Takımdan ayrılacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç…

Ocak 2021’de büyük umutlarla Fenerbahçe’ye transfer olan Mesut Özil, oyunundan ziyade sakatlıklarıyla öne çıktı. Sadece sakatlıkları değil, saha dışındaki faaliyetleriyle de gündeme gelen süper starı Başkan Ali Koç da uyarmıştı. Alınan son bilgilere göre, Mesut’un Slavia Prag deplasmanına götürülmediği de ortaya çıktı. Peki, Mesut Özil neden oynamıyor?

Mesut Özil neden oynamıyor? Takımdan ayrılacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç…
Mesut Özil neden oynamıyor? Takımdan ayrılacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç…
GİRİŞ 23.02.2022 12:48 GÜNCELLEME 23.02.2022 12:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe’nin 33 yaşındaki yıldız oyuncusu Mesut Özil, Türkiye’de performansından daha çok sakatlıklarıyla gündeme geliyor. Arsenal’deki 3 sezonunda sadece 102 gün sahadan uzak kalan Özil, Fenerbahçe’deki 1 yılında 130 günden daha uzun süre yeşil çime ayak basmadı. Son olarak, lomber sorunları şikayeti nedeniyle bir ayı aşkın süredir forma giymeyen orta saha, Slavia Prag kadrosuna da alınmadı. Hal böyle olunca Fenerbahçe taraftarı Mesut’un neden oynamadığını araştırmaya başladı. Mesut Özil takımdan ayrılacak mı? Bilindiği üzere, Ocak 2021’de gurbetçi futbolcu hakkında Hull City iddiaları ortaya çıkmıştı.

Mesut Özil’le Acun Ilıcalı yeniden bir arada! Ada yankılanıyor: Hull City taraftarı...Mesut Özil’le Acun Ilıcalı yeniden bir arada! Ada yankılanıyor: Hull City taraftarı...

Mesut Özil Neden Kadroya Alınmıyor?

Arsenal’den Fenerbahçe’ye transferiyle ülkede büyük yankı uyandıran Mesut Özil, aradan geçen 1,5 sezonda taraftarın ve teknik heyetin beklentilerini karşılayamadı. Erol Bulut, Emre Belözoğlu, Vitor Pereira ve İsmail Kartal gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmasına karşın her teknik direktör, ondan beklenen verimi alamadı. Mesut’un kadroya alınmamasında en az performansı kadar belirleyici olan bir diğer unsur da sakatlıkları.

Mesut Özil sakatlık

Özil, Bel Ağrıları Nedeniyle Oynamıyor

Fenerbahçe’nin yıldızı Mesut Özil, 1 aydan uzun süredir yaşadığı lomber ağrılarından ötürü kadroya alınmıyor. Bel bölgesinde olduğu bilinen lomber kemiği veya lumbal omurga şikâyetlerinden ötürü antrenmanlarını da aksatmak durumunda kaldı. Fenerbahçe’nin resmi internet adresinden de yıldız oyuncunun neden oynamadığı ve sakatlığının hangi aşamasında olduğu bilgisi paylaşıldı.

Mesut Özil Ali Koç megafon

Kulüpten Açıklama Yapıldı

Gurbetçi futbolcu, bel ağrılarından ötürü 8 maçı kaçırınca kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada: “Bel ağrısı şikâyeti nedeniyle tedavisine devam ederken, saha ve fitness çalışmalarını da sürdürüyor” denildi. Henüz hazır olmadığı ve kondisyon eksiği bulunduğu düşünülen Özil, teknik heyetin ve sağlık ekiplerinin ortak kararıyla Slavia kafilesine dahil edilmedi.

Başkan Ali Koç, Mesut’u Uyarmıştı!

Geçtiğimiz yıl bir televizyon kanalına konuk olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mesut Özil’le ilgili gelen soruya çok konuşulacak bir cevap vermişti. Mesut’un saha içinden çok saha dışındaki olaylarla gündeme gelmesini eleştiren Başkan Koç: “Mesut Özil’in artık işine odaklanması lazım” ifadelerini kullanmıştı. Fenerbahçe Başkanı, gurbetçi futbolcunun ticari işlerine bir süre ara verip takıma konsantre olması gerektiğini vurgulamıştı. Ancak, aradan geçen sürede Mesut’un yeni bir girişim hazırlığında olduğu düşünülüyor.

YORUMLAR 1
  • Aykut 2 yıl önce Şikayet Et
    Çöpe iyi para veriyor fener
    Cevapla