Domenec Torrent, milli futbolcuyu defterden sildi! Galatasaray’da hareketli saatler: Sezon sonu…

Galatasaray’da Fatih Terim’in yerine teknik direktörlük koltuğuna getirilen İspanyol Domenec Torrent, takımda kalması halinde gerekçelerini yönetime sundu. Eldeki kadronun tecrübesiz olduğunu ve deneyimli isimlerin transfer edilmesini isteyen deneyimli antrenör, milli futbolcu Alpaslan Öztürk’ün biletini kesti. Torrent, yaza kalmadan bu işin bitirilmesini istiyor.

Domenec Torrent, milli futbolcuyu defterden sildi! Galatasaray’da hareketli saatler: Sezon sonu…
Domenec Torrent, milli futbolcuyu defterden sildi! Galatasaray’da hareketli saatler: Sezon sonu…
GİRİŞ 22.02.2022 15:05 GÜNCELLEME 22.02.2022 15:05

Son olarak Göztepe deplasmanından galibiyetle ayrılan Galatasaray, bu sezonu iyisiyle kötüsüyle tamamlayıp yeni sezonu en iyi şekilde açmak istiyor. Bu doğrultuda, yetersiz bulunan ve takımda geleceği olmayan oyuncularla yol ayrımına gidilecek. Ara transfer döneminde Fatih Terim’in yerine koltuğu devralan Domenec Torrent, 6 haftalık sürecin akabinde Galatasaray’ın kurtuluş reçetesini yazdı. Yönetime detaylı rapor sunan İspanyol hoca, Alpaslan Öztürk gibi takım içi huzuru bozan futbolcuların gönderilmesini istiyor. Bu gibi oyuncular yerine Avrupa’da isim yapmış ve deneyimli oyuncuların takıma kazandırılması gündemde.

Torrent’le Alpaslan’ın Yıldızı Bir Türlü Barışmadı!

Rahmetli Mustafa Cengiz döneminde ve Fatih Terim’in isteği doğrultusunda sözleşme yapılan Alpaslan Öztürk, Terim’in ayrılığından sonra takımla bağlarını koparma noktasına geldi. Öyle ki, Domenec Torrent’in teknik direktörlüğüne de uyum sağlayamadı. Son olarak, Kasımpaşa maçı esnasında omzundan sakatlanan milli futbolcu, soyunma odasında İspanyol antrenörle karşı karşıya geldi. Öztürk’ün hal ve hareketlerini profesyonelce bulmayan çalıştırıcı, o gün takıma yönelik ilk kararını aldı.

Alpaslan Öztürk Fatih Terim

Takımdan Gönderilmesini İstiyor

Sezon başında Avrupa’dan ve Türkiye’den büyük kulüplerle görüşen Alpaslan Öztürk, son kararını taraftarı olduğu Galatasaray’dan yana kullanmıştı. Fatih Terim’in de sıklıkla forma verdiği Alpaslan, performansı ve saha dışı hareketleriyle Torrent’in sabrını taşırdı. Tecrübeli antrenör, 2022 yaz transfer sezonuna kalmadan bu işin bitirilmesini ve Alpaslan’ın takımdan gönderilmesini istediği iddia edildi. 

Domenec Torrent Alpaslan Öztürk

Kadro Dışı Bırakıldı!

Kasımpaşa mağlubiyetinden sonra küplere binen Domenec Torrent, soyunma odasında Alpaslan Öztürk’e dair ilk yaptırımını uyguladı. İspanyol hoca, milli futbolcunun süresiz olarak kadro dışı bırakılmasını istedi. Son karşılaşmalarda kadroya dahi giremeyen savunmacının, omzundan yaşadığı sakatlığın geçtiği biliniyor. Ancak buna karşın Torrent geri adım atmayabilir. Alpaslan da, önceki gün sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tartışmanın dozunu bir nebze daha yükseltti.

“Hiç Kimseden Korkma…”

Bir gün önceki Göztepe maçında da kadroya alınmayan Alpaslan Öztürk, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderiyle Torrent’e açık açık savaş açtı.

Alpaslan Öztürk Instagram

Milli futbolcu, “Hiç kimseden korkma” yazısının yer aldığı bir duvarın önündeki fotoğrafını yayınladı. Bu fotoğraf kısa sürede spor basınının gündemine otururken, Torrent’le Alpaslan’ın yaşadığı gerilim ortaya çıktı.

“Bunu Bana Değil Arda’ya Sorun!”

Göztepe galibiyetinden sonra basın mensuplarının karşısına çıkan Domenec Torrent, bir gazetecinin Arda Turan’la ilgili sorusuna dikkat çekici bir cevap verdi.

Fatih Terim Arda Turan

Arda’nın Fatih Terim’le fotoğraf çekmesine dair gelen soruyu yanıtlayan antrenör: “İsteyen istediği kişiyle fotoğraf çektirebilir. Bunu bana değil Arda’ya sorun! Sadece, bu fotoğraf benim için anekdottu. Bu konu hakkında yorum bile yapmak istemiyorum” şeklinde konuştu.