Fenerbahçe yeni Tuncay Şanlı'sını buldu! Eljif Elmas'ın hemşehrisi A Takım'da...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüpteki ikinci döneminde tüm hesaplarını şampiyonluk üzerine kurdu. İsmail Kartal'ı geçici süreliğine göreve getiren Yönetimin sezon sonu isim yapmış bir teknik direktörle anlaşması bekleniyor. Öte yandan, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde fırtınalar estiren Tuncay Şanlı'nın oyun stiline uyan bir futbolcu da A Takım'a çıkarıldı. Eljif Elmas'ın hemşerisi Arda Kurtulan'ın A Takım'a çıkarılması taraftarı heyecanlandırdı.

Fenerbahçe yeni Tuncay Şanlı'sını buldu! Eljif Elmas'ın hemşehrisi A Takım'da...
Fenerbahçe yeni Tuncay Şanlı'sını buldu! Eljif Elmas'ın hemşehrisi A Takım'da...
GİRİŞ 09.02.2022 15:55 GÜNCELLEME 09.02.2022 15:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de Ali Koç başkanlığının ikinci dönemi sportif açıdan başarıdan uzak şekilde ilerliyor. Sezon başında gerekli görülen noktalara transfer yapılmasına karşın beklenen verim bir türlü alınamadı. Başkan Ali Koç'un yönetim süreci boyunca kulübe milyonlarca dolar yatırım yapması Süper Lig'deki tabloyu olumlu yönde değiştiremedi. Hal böyle olunca, Fenerbahçe yönetiminin eski modele geçmesi düşünülüyor. İlk etapta Avrupa'da isim yapmış, vizyoner bir teknik direktörle anlaşması beklenen Yönetim, ikincil olarak öz kaynağa yatırım yapacak. Bu doğrultuda, Tuncay Şanlı'ya sık sık benzetilen Arda Kurtulan A Takım'a çıkarıldı. 

Beknaz Almazbekov kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray'ın yeni yıldız adayı dünya basınında!Beknaz Almazbekov kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray'ın yeni yıldız adayı dünya basınında!

Arda Kurtulan Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Arda Kurtulan, 19 Kasım 2002 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Kurtulan, 19 yaşındadır. Anne ve babasının Kuzey Makedonya pasaportuna sahip olmasından ötürü bu ülkenin de pasaportunu edindi. Kuzey Makedonya Türklerinden Arda, küçük yaşlarda mahalle arasında futbola başladı. Arkadaşlarına kıyasla boyu ve fiziği ile dikkat çekti. Uzun saçlarından ötürü sık sık Tuncay Şanlı'ya benzetilen Arda, oynadığı mevki itibariyle ve performansıyla bu yakıştırmanın hakkını veriyor. 

Arda Kurtulan kimdir?

Arda Kurtulan Hangi Takımlarda Oynadı?

Genç futbolcunun ailesi, çocuklarının futbola olan ilgisinden ötürü onu oturdukları ilçenin güçlü takımlarından Esenler Erokspor'a gönderdi. Arda, uzun yıllar bu ekipte forma giydi. Alt yaş kategorilerinde gösterdiği tipik santrfor özelliklerinden ötürü  çoğu takımın radarına girdi. Futbola İstanbul'da başlaması ise, dikkate değer bir başka unsurdu. 2019 yılında Fenerbahçe, Esenler Erokspor'da nam salan bu genç için devreye girdi ve yetiştirme bedeli karşılığında Arda'yı kendi altyapılarına transfer etti. 19'luk forvet, geçtiğimiz sezon başında 3 yıllık profesyonel sözleşme imzalayarak çok sevdiği Fenerbahçe'de A Takım'a yükseltildi. Onun profesyonel olmasında eski antrenör Vitor Pereira'nın da payı büyük.

Arda Kurtulan Fenerbahçe transfer

Hangi Milli Takımı Tercih Etti?

Arda Kurtulan, hem Türkiye hem de Kuzey Makedonya pasaportuna sahip. İki ülkenin milli takımında da oynama hakkı var. Ancak o, ailesinin Kuzey Makedonya çıkışlı olması nedeniyle bu takımda oynamayı tercih etti. Şimdiye dek Kuzey Makedonya'nın alt yaş kategorilerinde 7 kez forma giyen Arda, gol sevinci yaşayamadı. A Takım statüsünde hangi ekibi tercih edeceği belirsizliğini koruyor. 

Arda Kurtulan kaç yaşında?

Eljif Elmas'la Aynı Pasaporta Sahip

2017 yılında 180 bin Euro bedelle Fenerbahçe'ye transfer olup 2 sezon sonra 16 milyon 200 bin Euro karşılığında Napoli'ye geçen Eljif Elmas, Arda Kurtulan'la aynı ülkenin vatandaşı. Tıpkı Eljif gibi Arda da Kuzey Makedonya Türklerinden. Arda, 2019'da Fenerbahçe'ye katıldığı için Eljif'le irtibat kurup kurmadığı bilinmiyor.

Fenerbahçe'nin Forvet Hattı Gelecekte Ona Emanet

Geçtiğimiz sezon A Takım'a çıkarılan Arda Kurtulan, Başkan Ali Koç'un başlattığı öz kaynak dönüşümünün önemli figürleri arasında. U-19 Gelişim Ligi'nde de kondisyonunu koruyan Arda, fırsat bulduğu takdirde Sarı Lacivertli formayı sırtına geçirecek. Muhammed Gümüşkaya ve Arda Güler gibi yıldız adaylarından biri de Kuzey Makedonya pasaportlu Arda Kurtulan.

Tuncay Şanlı'yı Andırıyor!

Fenerbahçe'nin gelecek vadeden futbolcusu Arda Kurtulan, birçok yönden Tuncay Şanlı'yı çağrıştırıyor. Oyuncunun boyu, kilosu; oynadığı mevki ve yine Şanlı'yla özdeşleşen saç stili taraftara onu anımsatıyor. Sol kanat, sağ kanat ve forvet hattında oynayabilen Arda, Sarı Lacivertli ekibin hücum hattını zenginleştirmek; hocalarının opsiyonunu genişletme niyetinde.

YORUMLAR 1
  • En son osmanlıyım 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen ki mübarek ramazanda milyonların önünde kana kana su içtin ya daha da rezil olacaksın daha da beter olacaksın... Cinsin cibiliyetin belli anladık ama biraz edep ya hu oruçlu milyonlar var saygı saygı saygı
    Cevapla