Beknaz Almazbekov kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray'ın yeni yıldız adayı A Takım'la idmanda!

Galatasaray gözlem ekibinin yıllar önce keşfettiği Kırgız futbolcu Beknaz Almazbekov, altyapıdaki gelişimiyle İspanyol teknik direktör Domenec Torrent'in radarına girmeyi başardı. Fatih Terim döneminde de gelişimi takip edilen Beknaz Almazbekov kimdir ve kaç yaşındadır? Dünya basınında "Geleceğin yıldızı" olarak gösterilen hücum oyuncusu, akranlarına göre fiziği ve tekniği ile dikkat çekiyor. İşte, Almazbekov'un kariyeri...

Beknaz Almazbekov kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray'ın yeni yıldız adayı A Takım'la idmanda!
Beknaz Almazbekov kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray'ın yeni yıldız adayı A Takım'la idmanda!
GİRİŞ 24.09.2022 20:27 GÜNCELLEME 24.09.2022 20:27

Galatasaray'ın gelecek vadeden altyapı oyuncularından biri de Beknaz Almazbekov. Bugün, A Takım'la idmana çıkan Beknaz Almazbekov kimdir ve kaç yaşındadır? Yıllar önce, gözlem ekiplerinin "okul tarama" programında keşfettiği Kırgız asıllı futbolcu, 2018 yılında Florya'dan içeri girdi. 4 yıllık süreçte dünya basınında sık sık gündeme gelen Almazbekov, futbol tutkunlarının vazgeçemediği Football Manager oyununda da "Geleceğin yıldızı" olarak gösteriliyor. Hal böyle olunca, takımın yeni teknik direktörü Domenec Torrent, 16'lık futbolcuya bugün antrenmanlarda şans verdi. Yaşına rağmen fiziği ile dikkat çeken oyuncu, İspanyol heyetten tam not aldı. İşte, Beknaz Almazbekov'un kariyeri ve hikayesi...

Beknaz Almazbekov Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Beknaz Almazbekov, 23 Haziran 2005 tarihinde Kırgızistan'da dünyaya geldi. 16 yaşındadır. İlkokul ve ortaokul eğitiminin bir bölümünü burada tamamlayıp, abisinin vesilesi ile Türkiye'ye göç etti. Ülkesindeyken futbola olan düşkünlüğünü keşfeden babası, Beknaz'ı futbolcu yapabilmek için küçük yaşta Türkiye'ye getirdi.

Beknaz Almazbekov kimdir?

Abisi de o dönem bir üniversitede okuyordu. Beknaz, İstanbul'da bir okula verildi. Bu okulda, futbola olan yeteneğiyle kısa sürede ön plana çıktı. Türkiye Türkçesi'ni akranlarına göre iyi konuşamaması, onun futboldaki başarısını gölgeleyemedi. Nitekim, o dönem Galatasaray'ın görevlendirdiği bir gözlem ekibi, "okullar arası turnuvada" Kırgız futbolcuyu keşfetti. Akabinde, Florya'ya gidişine dek uzayan bir dizi süreç başladı.

Jankat Yılmaz kimdir? Galatasaray'ın kalesi ona emanet! Muslera'dan sonra...Jankat Yılmaz kimdir? Galatasaray'ın kalesi ona emanet! Muslera'dan sonra...

Galatasaray, UEFA'dan Onay Aldı

Kırgız futbolcunun o dönem Türkiye pasaportu yoktu. 18 yaşından küçük olması nedeniyle durumun UEFA'ya bildirilmesi gerekiyordu. Sarı Kırmızılılar, Beknaz'ın futbolcu olarak Türkiye'ye getirilmediğini; ailevi sebeplerden ötürü gelmek zorunda kaldığı yönünde çalışmalara başladı.

Beknaz Almazbekov kaç yaşında?

Sürecin sonunda Almazbekov'un lisansı çıkarıldı ve genç oyuncu ilk olarak U-14 takımına verildi. O dönem 13 yaşında olan Beknaz, kısa sürede altyapı hocalarının dikkatini çekti. Çoğu kişi Kırgız futbolcunun daha büyük olduğunu, kimliğe geç kaydedildiğini düşünüyordu. Bundaki etmen de, akranlarına kıyasla güçlü fiziği ve top tekniğiydi. 2018'den 2020'ye kadar çeşitli kategorilerde oynayan Beknaz, 2020'de U-16 takımına gönderildi.

U-16 ve U-17'deki Performansıyla Çok Konuşuldu

2020'de U-16, 2021'de de U-17 kategorisinde oynayan Beknaz Almazbekov, attığı frikik golleriyle; fair-play literatürüne dahil edilebilecek tavırlarıyla dünya basınında haberleştirildi. Çoğu futbol otoritesi, Beknaz'dan bahsederken "Geleceğin yıldızı" yorumunda bulundu. Futbol tutkunlarının yakından bildiği Football Manager oyununda da Kırgız oyuncu "Wonderkid" olarak, yani "Gelecek vadeden yıldız adayı" olarak listelendi.

Bayraktar: "Sempatik Bir Çocuk..."

Beknaz Almazbekov'un eski antrenörü Emrah Bayraktar, oyuncunun Galatasaray'a kazandırılabilmesi için 6 ay boyunca uğraş verdiklerini açıkladı. Takım içerisinde sevilen bir karakter olduğunu belirten Bayraktar, "Sempatik bir çocuk" yorumunda bulundu. Genç Kırgız'ın ilk etapta düzgün Türkçe konuşamadığını söyleyen çalıştırıcı, 1 yıllık eğitim sürecinden sonra dil gelişiminde aşama kaydettiğini aktardı. 

Domenec Torrent, Almazbekov'u A Takım'a Çıkardı

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Domenec Torrent, bugünkü antrenmanda Beknaz Almazbekov'u A Takım'a çıkardı.

Beknaz Almazbekov ile Sacha Boey

Oyuncunun teknik heyet tarafından beğenildiği söylenirken, gelecek dönemde değerlendirilebileceği iddiaları ileri sürüldü. Ayrıca, takımın pilot ekibi Niğde Anadolu Futbol Kulübü'ne de gönderileceği gündemde.

Beknaz Almazbekov, İlk Profesyonel Maçına Çıkar Mı?

Galatasaray taraftarının merak ettiği bir diğer konu da, Barcelona'da Lionel Messi gibi yıldızların takıma kazandırıldığı süreçte antrenörlük yapan Domenec Torrent'in Beknaz'a dair vereceği karar. Süper Lig'deki mevcut gidişattan ötürü Sarı Kırmızılılar şampiyonluk yarışına erken havlu attı. Bu nedenle, son haftalara doğru Beknaz Almazbekov gibi yeni yıldız adayları değerlendirilebilir. İspanyol antrenörün Kırgız futbolcuyu A Takım'la idmana çıkartmasında da bunun payı büyük.

16 Yaşındaki Yıldız Adayının Değişimi Takdir Topladı!

Beknaz Almazbekov'un Domenec Torrent'in talebiyle A Takım idmanına çıkması kısa sürede ülkede gündeme oturdu. Sosyal medyada günlerdir konuşulan bu genç oyuncunun yıllar içerisindeki değişimi de futbol otoriteleri tarafından alkışlandı.

Beknaz Almazbekov değişim

Sol taraftaki görüntüde U-14 takımında oynayan Beknaz, takımıyla kazandığı kupayı öpüyor. Sağ taraftaki değişimi ise sadece 3 yıl sonrasına ait. Oyuncunun 3 yıl gibi bir zaman dilimi içerisinde fiziksel özelliklerini daha iyi hale getirmesi Sarı Kırmızılı taraftarı heyecanlandırdı.

Kayserispor Maçında Oynar Mı?

Genç futbolcuya dair merak edilen bir diğer konu da bu hafta içerde oynanacak Kayserispor maçında kadroya alınıp alınmayacağı. Domenec Torrent, İsmail Çipe'nin yerine genç kalecilerden Berk Balaban'ı 1 karşılaşmada değerlendirmişti. Beknaz Almazbekov'un da bu şekilde kadroda yer bulması düşünülüyor. Kulübe yakın kaynaklardan gelen söylentiler ise, Torrent'in sadece altyapıdaki gidişatı görmek için Beknaz'ı A Takım'la idmana çıkardığı şeklinde.

Dinamo Kiev Müsabakasında Görücüye Çıktı

Galatasaray'ın gelecek vadeden yıldızları arasında gösterilen Beknaz Almazbekov, bugün Sarı Kırmızılı forma ile kariyerinde ilk kez A Takım statüsünde bir maça çıktı. Almazbekov, Cimbom'un 3-1 yenildiği Dinamo Kiev karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna girdi. 82'nci dakikada Emre Kılınç yerine oyuna dahil olan Beknaz, uzatma dakikaları da hesaba katıldığında tam 13 dakika boyunca sahada kaldı. Kırgızistan menşeili futbolcunun önümüzdeki futbol sezonunda rotasyona dahil edilmesi veya kulübün pilot takımı Niğde Anadolu Futbol Kulübü'ne kiralanması gündemde. Genç oyuncu, Dinamo Kiev maçından sonra yaptığı açıklamada; Sarı Kırmızılı ekibin eski dönemdeki futbolcularından Wesley Sneijder'i örnek aldığını anlattı. Beknaz, "Onu izleyerek büyüdüm" dedi.

Beknaz Almazbekov, 24 Eylül 2022 Cumartesi günü İstanbulspor'a karşı oynanan hazırlık maçında ikinci yarıda oyuna dahil oldu. Almazbekov, takımına bir de penaltı kazandırdı.