Furkan Akar kimdir ve kaç yaşındadır? Kış Olimpiyatları'nda büyük başarı! Türkiye tarihine geçti...

Türkiye Kayak Milli Takımı sporcularından Furkan Akar, Hollanda'daki başarısından sonra Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'na kota almaya hak kazandı. Genç yaşına rağmen kayak sporunda madalya kazanma başarısı gösteren Furkan Akar kimdir ve kaç yaşındadır? Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu'nun da tebrik ettiği Furkan, Türkiye tarihinde bir ilki başardı. İşte, genç sporcunun kariyeri ve başarıları...

Furkan Akar kimdir ve kaç yaşındadır? Kış Olimpiyatları'nda büyük başarı! Türkiye tarihine geçti...
Furkan Akar kimdir ve kaç yaşındadır? Kış Olimpiyatları'nda büyük başarı! Türkiye tarihine geçti...
GİRİŞ 11.02.2022 15:14 GÜNCELLEME 11.02.2022 15:14

Çin'in başkenti Beijing'de 2022 Kış Olimpiyatları etkinlikleri başladı. Türkiye'den de bu organizasyona 7 kayakçı katılım sağladı. O sporculardan biri de Furkan Akar. Bugün, Olimpiyat oyunlarının açılış oyunlarında Türk bayrağını dalgalandıran sporcumuz, Kısa Mesafe Sürat Pateni kategorisinde gösterdiği başarıyla Türkiye tarihine geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu da, Furkan'ın başarısına ilişkin bir açıklama yayınladı. Beijing'den madalya ile dönmek için çalıştığını belirten genç kayakçı, Olimpiyat oyunlarında en dikkat çeken yarışmacılar arasında gösteriliyor. Furkan da, 1 hafta öncesinden Çin'e giderek çalışmalara başladı. Peki, Furkan Akar kimdir ve kaç yaşındadır? İşte genç kayakçının kariyeri ve başarıları...

Furkan Akar Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Furkan Akar, 6 Mart 2002'de Erzurum'da dünyaya geldi. 20 yaşındadır. Türkiye'nin Beijing Olimpiyat Oyunları kafilesindeki en genç sporcuları arasında yer alıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün lisanslı sporcusu olan Furkan, Kısa Mesafe Sürat Pateni kategorisinde yarışıyor. Onu bu spor dalına yönlendiren etmen de abisi oldu. Küçük yaşlarda abisinin antrenmanlarını seyrettiğini söyleyen sporcu, 9 yaşından itibaren kayak sporuna başladı. Yaklaşık 11 yıldır bu kategoride çalışmalarını sürdürüyor. Kısa Mesafe yarışlarında çeşitli ülkelerde oynadı.

Furkan Akar kimdir?

20 Yaşında Türkiye Tarihine Geçti

Günde iki farklı antrenmandan geçtiğini belirten Furkan, sabah ve akşam totalde 5 saat çalıştığını söylemiştir. Bu alanda madalya kazanma başarısı da gösteren Furkan, Kısa Mesafe Sürat Pateni dalında Olimpiyat bileti alan ilk Milli sporcu oldu. Bir nevi, Çin'deki başarısından bağımsız olarak Türkiye tarihine geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu da, Furkan'ın başarısına ilişkin bir tebrik mesajı yayınladı. 

Furkan Akar Beijing 2022

Hollanda'dan Olimpiyat Kotası Aldı

Short Track (Kısa Mesafe) Dünya Kupası'na katılım gösteren Furkan Akar, onlarca sporcunun arasından 17'nci olmayı başararak Beijing Kış Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı. Hollanda'ya gitmeden önce ümidinin iyice azaldığını söyleyen Akar, buradaki başarısından sonra Olimpiyat kotası aldı. Onun bu başarısı, Türkiye tarihine de geçti.

Furkan Akar Kış Olimpiyatları 2022

Furkan Akar'ın Hedefi Madalya ile Dönmek

Yaklaşık 1 hafta önce Çin'in başkentine giden Furkan Akar'ı ailesi ve antrenörleri uğurladı. Akar'ın sevdikleri, kendisinden madalya beklediklerini ve ülkeye başarılarla dönmesini talep etti. Furkan Akar da günler önce verdiği röportaj da kürsüde yer almak istediğini söylemişti. 

Çin'de Yarı Finale Yükseldi

Bugün Çin'de piste inen Furkan Akar, performansıyla yarı finale kalmaya hak kazandı. Türkiye tarihinde ilk kez bu kategoride Olimpiyat kotası alan sporcu, madalya isteğine bir adım daha yaklaştı. Turnuvanın son bölümünde 3 sporcunun pistte düşmesiyle Furkan Akar yarışı 2'nci sırada tamamladı. O anları anlatan spikerler de "Oldu bu iş oldu! Furkan Akar yarı finalde!" sözleriyle sevinçlerini ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Kasapoğlu'ndan Tebrik

Kısa Mesafe Sürat Pateni dalında turnuvayı 6'ncı sırada tamamlayan Furkan Akar, yurtta gurur kaynağı oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, genç sporcunun başarısına ilişkin, "Furkan Akar bizi Pekin'de gururlandırdı. Bir ilki yaşattı. Onların izinden sporcularımız yetişecek" ifadelerini kullandı.