Özlem Ceren Dursun kimdir ve kaç yaşındadır? Türkiye'nin en genç sporcusu! Kış Olimpiyatları'nda...

Türkiye'yi 2022 Kış Olimpiyatları'nda temsil eden kayakçılardan biri de Özlem Ceren Dursun. Kariyerinin ilk Olimpiyatına gitmeye hak kazanan Özlem Ceren Dursun kimdir ve kaç yaşındadır? Ay Yıldızlı kafilenin en küçük sporcusu, Erzurum'daki elemelerde gösterdiği başarıyla gündeme gelmişti. 3 yıldır Milli Takım'da yer alan Dursun'un 7 yıldır kayak sporuyla uğraştığı biliniyor. İşte, Özlem Ceren Dursun'un kariyeri ve başarıları...

Özlem Ceren Dursun kimdir ve kaç yaşındadır? Türkiye'nin en genç sporcusu! Kış Olimpiyatları'nda...
Özlem Ceren Dursun kimdir ve kaç yaşındadır? Türkiye'nin en genç sporcusu! Kış Olimpiyatları'nda...
GİRİŞ 04.02.2022 17:46 GÜNCELLEME 04.02.2022 17:46

Dünya genelinde 2022 Beijing Kış Olimpiyatları şenlikleri başladı. Geçtiğimiz yıl Tokyo'daki Olimpiyatın akabinde bu kez gözler Kış etkinliklerine çevrildi. 15 spor dalında 109 madalyanın dağıtılacağı organizasyonda Türkiye'yi Özlem Ceren Dursun da temsil edecek. Kayaklı Koşu Bireysel Sprint kategorisinde yarışacak Dursun, tıpkı Ayşenur Duman gibi Bolu'nun Gerede ilçesinde doğdu. 7 sporcunun aksine bu spora geç yaşta başlamasına karşın oldukça erken yaşta başarılar elde etti. Öyle ki, son 3 yıldır Türkiye Kayak Milli Takımı'nın sporcuları arasında yer alıyor. Peki, Çin'de Türkiye'yi temsil edecek Özlem Ceren Dursun kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Dursun'un kariyeri ve başarıları...

Özlem Ceren Dursun Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Özlem Ceren Dursun 8 Aralık 2003 tarihinde Bolu'nun Gerede ilçesinde dünyaya gelmiştir. 19 yaşındadır. Kayak sporuna yönelmesindeki belirleyici etkenlerden biri de, bu sporun aktif olarak yapıldığı Bolu'da doğmuş olmasıdır. Akut Spor Kulübü ve Türkiye Kayak Milli Takımı'nda oynayan Özlem Ceren, kariyerinin ilk Olimpiyat tecrübesini Çin'de deneyimleyecek. Kayaklı Koşu Bireysel - Sprint kategorisinde yarışacak Dursun, Ayşenur Duman'la birlikte mücadele edecek. 

Özlem Ceren Dursun kimdir? (Sağdaki)

Özlem Ceren Dursun'un Başarıları

Özlem Ceren Dursun, kayak kariyeri boyunca Lozan 2020 Kış Gençlik Oyunları'nda boy gösterdi. Ancak, şimdiye dek herhangi bir madalya kazanma başarısı gösteremedi. Dursun, Kayaklı Koşu kategorisindeki hedefini de ilk 60'a girmek olarak belirledi. Türkiye'nin 7 kişilik kafilesindeki en genç sporcu olan Özlem Ceren, elinden gelenin en iyisini yapmak için mücadele edecek. Bunun dışında, ilk Olimpiyat tecrübesini yaşıyor olması nedeniyle bir hayli heyecanlı. 

Ailesine ve Antrenörlerine Minnettar

19 yaşındaki genç kayakçı, Çin'e gitmeden önce Olimpiyat heyecanını Anadolu Ajansı muhabiriyle paylaştı. Kariyerinin dönüm noktalarından birini yaşadığını belirten Dursun, Kayaklı Koşu kategorisinde alanının en iyileriyle yarışacak olmanın heyecanını duyuyor. 12 yaşında ailesinin teşvikleriyle kayak sporuna yöneldiğini söyleyen milli sporcu, 2 yıl boyunca Olimpiyatlara çalıştığını açıkladı. 

Özlem Ceren Dursun Beijing Kış Olimpiyatları 2022

Özlem Ceren Dursun Hangi Günlerde Yarışacak?

Kayaklı Koşu Kadınlar Bireysel Sprint kategorisinde yarışacak olan Özlem Ceren Dursun, ilk olarak 8 Şubat Salı günü piste inecek. Saat 16.00-17.35'de Elemeler oynanacak. Burada başarı gösteren sporcular 18.30-20.30 seansındaki Finaller de mücadele etmeye hak kazanacak. Bunun dışında, 16 Şubat Çarşamba günü Ayşenur Duman'la birlikte Kadınlar Takım Sprint yarışında mücadele edecek. Bu yarışın elemeleri saat 17.00-18.30, finalleri de 19.00-20.20 aralığında düzenlenecek.