Özlem Çarıkcıoğlu kimdir? Çarıkcıoğlu'nun yaşı ve başarıları! Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi...

Çin'de düzenlenen Kış Olimpiyat Oyunları'nda, Türkiye'yi temsil eden 7 sporcu arasında Özlem Çarıkcıoğlu da var. Son 2 Olimpiyat'a katılmaya hak kazanan Özlem Çarıkcıoğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Erzurum'daki elemeleri geçtikten sonra Olimpiyat kafilesine dahil edilen sporcu, Alp Disiplini Büyük Slalom dalında mücadele edecek. İşte, Ay Yıldızlı formayı Çin'de temsil eden Çarıkcıoğlu'nun başarıları...

Özlem Çarıkcıoğlu kimdir? Çarıkcıoğlu'nun yaşı ve başarıları! Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi...
Özlem Çarıkcıoğlu kimdir? Çarıkcıoğlu'nun yaşı ve başarıları! Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi...
GİRİŞ 04.02.2022 16:04 GÜNCELLEME 04.02.2022 16:04

Çin'in başkenti Beijing'de açılış töreni yapılan Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi 7 sporcu temsil ediyor. Bu sporculardan biri de daha önce Olimpiyat tecrübesi bulunan Özlem Çarıkcıoğlu. Daha önce, Güney Kore'deki olimpiyatlara katılıp Alp Disiplini Büyük Slalom kategorisinde yarışan sporcu, istenileni verememiş; genel sıralamada 57'nci olmuştu. Ancak, aradan geçen 4 yıllık süreçte Çin'deki Olimpiyatlara büyük bir özveriyle çalıştı. Öyle ki, Türkiye'yi temsil eden 7 sporcudan biri olmaya hak kazandı. Peki, Özlem Çarıkcıoğlu kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Özlem Çarıkcıoğlu'nun başarıları...

Özlem Çarıkcıoğlu Kimdir ve Kaç Yaşındadır? 

Özlem Çarıkcıoğlu, 11 Ocak 1994 tarihinde Sakarya'da dünyaya geldi. 28 yaşındadır. Aynı zamanda, Olimpiyat kafilemizin en tecrübeli ve yaşça en büyük sporcusudur. AKUT Kulübü'nün lisanslı sporcusu olan Çarıkcıoğlu, şimdiye dek üç farklı oyuna katılmaya hak kazandı.

Özlem Çarıkcıoğlu kimdir?

Çin'deki Kış Olimpiyatları da onun kariyerindeki ikinci büyük turnuvası olacak. Güney Kore'deki PyeongChang Kış Olimpiyatları'na katılmış, burada Alp Disiplini Büyük Slalom kategorisinde mücadele etmiş ve turnuvayı 57'nci sırada tamamlamıştı. 4 yıllık sürecin akabinde Erzurum'daki Kış Olimpiyatları elemelerinde başarılı olarak Çin biletini alan 7 sporcudan biri olmaya hak kazandı. 

Özlem Çarıkcıoğlu'nun En Büyük Başarısı ve Hobisi Nedir?

28 yaşındaki kayak sporcusu Özlem Çarıkcıoğlu, en büyük başarısını FIS yarışlarında 3'ncü olarak elde etti.

Özlem Çarıkcıoğlu Alp Disiplini

Kafilenin en tecrübeli isimlerinden biri olan Çarıkcıoğlu'nun hobisi de bale yapmak. Şimdiye dek herhangi bir madalya kazanamayan genç sporcu, Alp Disiplini kategorisinde Türkiye'yi gururlandıracak başarılara imza atmak istiyor. 

Ali Oto'dan Tebrik Mesajı

Erzurum'daki elemeleri geçerek Türkiye'yi Alp Disiplini dalında temsil etmeye hak kazanan sporcular arasında Özlem Çarıkcıoğlu ve Berkin Usta yer alıyor. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, elemelerden sonra iki sporcumuza Çin'de başarılar diledi.