Nasıl başladı, nasıl devam ediyor? Gedson Fernandes transferi yılan hikayesine döndü! Beşiktaş...

Bir yılı aşkın süredir Galatasaray'la anılan Gedson Fernandes transferi, Sarı Kırmızılılar aleyhine çıkmaza girdi. Kulüp yönetimi, Portekizli meslektaşlarıyla anlaşma sağlayamayınca geri adım atmak zorunda kaldı. Cimbom'un Gedson'dan vazgeçtiğini fark eden Beşiktaş, gelecek vadeden yıldız adayını kaptırmamak için girişimlerini hızlandırdı. Öte yandan, Çaykur Rizespor; Başakşehir FK ve Konyaspor'un da bu transferle anılıyor...

Nasıl başladı, nasıl devam ediyor? Gedson Fernandes transferi yılan hikayesine döndü! Beşiktaş...
Nasıl başladı, nasıl devam ediyor? Gedson Fernandes transferi yılan hikayesine döndü! Beşiktaş...
GİRİŞ 02.02.2022 10:26 GÜNCELLEME 02.02.2022 10:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Galatasaray'la Beşiktaş arasında "İkinci Gedson Fernandes randevusu" resmen başladı. İlk olarak yaz transfer sezonunda karşı karşıya gelen iki ekip, birbirlerinin kiralık oyuncularına teklif göndererek piyasayı harlamıştı. Transfer sezonunun sonunda Beşiktaş Rachid Ghezzal'da mutlu sona ulaşırken, Galatasaray Gedson Fernandes transferini gerçekleştiremedi. Fatih Terim'in "gençleştirme" projesinde kadroda mutlaka görmek istediği Gedson, çok istemesine karşın İstanbul'a gelemedi. Bir ara futboldan iyice kopan genç yıldız adayı için Galatasaray ara transfer döneminde tekrar devreye girdi. Ancak, Benfica ile Sarı Kırmızılılar yine fiyatta anlaşamadı. Hal böyle olunca devreye bir kez daha Beşiktaş girdi. Beşiktaş dışında, Gedson'un pişmesi için sezon sonuna kadar Çaykur Rizespor, Konyaspor veya Başakşehir'e kiralanması düşünülüyor.

Gedson Fernandes Transferi Florya'dan Fulya'ya Taşındı

Galatasaray'ın 1 Şubat 2021 tarihinde yarım sezonluğuna kiraladığı Gedson Fernandes, yarım sezonluk performansıyla taraftarın gönlünde yer edinmişti. Sadece saha içinde değil, saha dışında da Galatasaraylıları cezbeden oyuncunun transferine Fatih Terim de onay veriyordu.

Gedson Fernandes Beşiktaş transfer

Ancak, Benfica'nın Galatasaray'dan talebi ilk etapta çift haneli milyon Euro'lar boyutundaydı. Önceki ve yeni yönetim Portekiz kulübünün bu beklentilerini abartı bulup transferden caydı. Hal böyle olunca, Florya'daki hesap Fulya'ya uymadı. Beşiktaş, ezeli rakibi Galatasaray'ın Gedson'dan döndüğünü görür görmez Benfica'nın kapısını çaldı.

Beşiktaş, Gedson Fernandes için Limitleri Zorladı

Beşiktaş Yönetimi, Galatasaray'ın alamadığı Gedson için Benfica'ya doğrudan transfer teklifinde bulundu. Oyuncu için kulübüne tam 6 milyon Euro teklif edildi. Takımın başkanı Rui Patricio ise, 6 milyon Euro'yu yetersiz bularak Başkan Ahmet Nur Çebi'ye karşı alan bulmaya çalıştı.

Gedson Fernandes Rizespor transfer

Çebi ise verilebilecek son rakamın 6 milyon Euro olduğunu "Sinyor Patricio'ya" iletti. Fatih Terim'le "baba-oğul" gibi yakın olmasıyla bilinen Patricio, sözleşmeye sonraki satıştan yüzde 50 pay konulması durumunda izin vereceğini belirtti. Başkan Çebi de bu talebi kabul edince iş imzaya kaldı. 

"Çaykur Rizespor'da veya Başakşehir'de Pişsin..."

23 yaşındaki Gedson Fernandes, Portekiz'de sadece 4 maçta forma şansı bulabildi. Önceki sezon büyük umutlarla Tottenham Hotspur'a kiralanan genç oyuncu, takımının beklentilerini boşa çıkarttı. Ne Tottenham, ne de Galatasaray onu almak için büyük paralar ödemeye yanaşmadı. Gedson'un koca sezonu form tutamadan geçirmesi ise, Beşiktaşlı yöneticilerin endişelerini arttırdı. Rui Patricio da, oyuncunun tekrar Süper Lig'e alışması için Çaykur Rizespor'a veya Başakşehir Futbol Kulübü'ne kiralanmasına sıcak baktığını söyledi. Öte yandan, Konyaspor'un da kiralama yapılabilecek kulüpler arasında yer aldığı düşünülüyor.

Benfica Teknik Direktörü Gedson Fernandes'e Patladı! "Ya Kal, Ya Git! Ama Lütfen Bir Karar Ver..."

Benfica'nın başarılı teknik direktörü Nelson Verissimo, önceki gün Portekiz medyasına adeta dert yandı. Genç antrenör, takımdaki kadro genişliğinin 22-23 oyuncuyla sınırlandırıldığını belirtirken,

Benfica Teknik Direktörü Nelson Verissimo

Gedson'a karşı tüm sinirini boşalttı. Fernandes'e hitaben açıklamalarda bulunan Verissimo, "Takımda durumu belirsizliğini koruyan oyuncular var. Onlardan biri de Gedson Fernandes. Ya kalsın ya gitsin. Ama geleceğine ilişkin bir karar vermesi gerekiyor" demişti.

Gedson Galatasaray için Gemileri Yaktı: "Evime Dönüyorum..."

Hocası Verissimo'dan azar işiten genç yıldız, sosyal medya hesabından çok konuşulacak bir paylaşım daha yaptı. "Evime dönüyorum" diyen Gedson, saatler içerisinde Galatasaraylı binlerce taraftarı heyecanlandırdı. Spor basınında da konuya ilişkin birbiri ardına iddialar sıralanırken, Beşiktaş'a geleceği iddiaları da güçlendi.

Portekiz'in Sömürge Adasında Başlayan Fakir Bir Hayat, Genç Yaşta Başarı; Genç Yaşta Hüsran! Gedson Fernandes Kimdir?

Gedson Fernandes, 9 Ocak 1999 tarihinde Portekiz'in Gine körfezindeki sömürgesi Sao Tome ve Principe Adasında dünyaya geldi. Oldukça fakir bir ailede doğan Fernandes, akranlarına kıyasla futbolla daha haşır neşirdi. Ailesi de, küçük Gedson'un futbola olan azminden haberdardı, ancak çocuklarına alacak ekipman için bütçeleri yoktu. Büyük bir yokluk içerisinde futbola başlayan Gedson, kariyer basamaklarını hızla tırmandı.

Gedson Fernandes'in çocukluğu

Sao Tome gibi futbola bir hayli uzak mekandan Portekiz'in en büyük liginde oynadı. Futbola ilk olarak Adadaki SC Frielas'ta başlayan Fernandes, 2009 yılında henüz 10 yaşındayken Benfica gözlemcilerinin dikkatini çekti. Benfica, Gedson'u uzun uğraşlar sonucunda, ailesini de ikna ederek almayı bildi.

Akabinde, uzun yıllar Benfica alt yaş kategorilerinde top koşturan Gedson, A Takıma çıktığında henüz 19 yaşındaydı ve bütün gözler üzerindeydi. Avrupa'daki çoğu ekip Portekiz'in yeni yıldız adayı olarak gösterilen gencini takip ediyordu. Benfica da, oyuncunun marka değerini arttırmak için 120 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli belirledi.

Bafetimbi Gomis kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray için yola çıktı! Özel uçakla...Bafetimbi Gomis Galatasaray'da!

2 yıllık Benfica macerasından sonra Tottenham, onu 4,5 milyon Euro bedelle 1 yıllığına kiraladı. Ancak, Ocak ayında İngiliz ekibi oyuncuyu yetersiz bulunca geri gönderdi. Bu kez, devreye Galatasaray girdi ve Gedson'u sezon sonuna kadar takıma kattı. Gedson, Galatasaray'da başarılı bir performans sergilemesine karşın Benfica'ya geri döndü. Oyuncunun son dönemde Beşiktaş'a transfer olacağı iddiaları güçleniyor.

YORUMLAR 2
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş bu futbolcuyu Rize yerine Galatasaray'a kiralık versin. Rize uzak gözünün önünde olsun. Utan Galatasaray yönetimi
    Cevapla
  • xzsd 2 yıl önce Şikayet Et
    oldu bile ama kurallar gereği kiralanması gerek yabancı sınırı vs.. o da rizeye gidecek ahasdhasdjuasda
    Cevapla