Jankat Yılmaz kimdir? Galatasaray'ın kalesi ona emanet! Muslera'dan sonra...

Galatasaray'ın gelecek vadeden futbolcularından Jankat Yılmaz kimdir ve kaç yaşındadır? Alt kategorilerdeki başarısı nedeniyle A Takım teknik heyetinin takdirini kazanan Yılmaz, kamp kadrolarına alınır hale geldi. İlk olarak Fatih Terim'in A Takıma davet ettiği genç eldiven, çoğu futbol otoritesi tarafından geleceğin kalecileri arasında gösteriliyor. Yaşına karşın güçlü fiziği ve refleksleriyle dikkat çeken oyuncu, herhangi bir resmi maçta forma giyemedi. İşte, Jankat Yılmaz'ın kariyeri ve istatistikleri...

Jankat Yılmaz kimdir? Galatasaray'ın kalesi ona emanet! Muslera'dan sonra...
Jankat Yılmaz kimdir? Galatasaray'ın kalesi ona emanet! Muslera'dan sonra...
GİRİŞ 04.02.2022 12:22 GÜNCELLEME 04.02.2022 12:22

Galatasaray'ın altyapı kalecilerinden Jankat Yılmaz kimdir ve kaç yaşındadır? Genç yaşına karşın boyu ve refleksleriyle teknik heyetin dikkatini çeken Yılmaz, Torrent'in de beğenisini kazandı. Bundan önce, Fatih Terim tarafından A Takıma davet edilen genç eldiven, Domenec Torrent yönetiminde de kadroda yer almayı başardı. Son olarak, Galatasaray'ın Alanyaspor'la oynayacağı karşılaşmanın kamp kadrosuna dahil edildi. Fernando Muslera'nın uzun süreli sakatlığında birçok taraftar Jankat'ın değerlendirilmesini istiyordu. Ancak, Fatih Terim ve Domenec Torrent; genç eldivene resmi maçlarda süre vermedi. Onun yerine Fatih Öztürk ve İsmail Çipe kaleyi korudu. İşte, Jankat Yılmaz'ın kariyer istatistikleri...

Jankat Yılmaz Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Jankat Yılmaz, 16 Ağustos 2004 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. 17 yaşındadır. Galatasaray'ın ve A Milli Takım'ın alt yaş kategorilerinde kalecilik yapıyor. Oldukça küçük yaşta ailesinin yeteneğini fark etmesiyle futbola yönlendirilen Jankat, futbol kariyeri boyunca Galatasaray dışında bir takımda oynamadı.

Jankat Yılmaz kimdir?

Çocuk yaşta Florya Metin Oktay Tesisleri'nden içeri giren Jankat, çoğu yaş kategorisinde forma giydi. Teknik heyet, Jankat'ın sadece saha içerisindeki performansını değil; saha dışarısındaki yapısından da etkilendi. Özellikle, U-14'de oynarken o dönem takımı çalıştıran Necati Ateş'in idaresindeydi. Ateş, Jankat Yılmaz'dan çok etkilendi. A Takım yardımcı antrenörlüğü yaparken de Fatih Terim'e ilk olarak Jankat'ı önerdi. 

Fatih Terim, Jankat'ı A Takım'a Davet Etti!

Galatasaray'ın önceki teknik direktörü Fatih Terim, 2021 yılında Jankat Yılmaz'ı A Takıma davet etti. O dönem Galatasaray'daki kaleci sıkıntısı göz önünde bulundurulduğunda Yılmaz'ın performansı dikkate değerdi. 16 yaşında A Takımla antrenmanlara çıkan genç eldiven, spor basınında da gündeme taşındı. Ancak, 2021 yılı içerisinde herhangi bir resmi maçta forma giyemedi. Jankat, 2021-22 futbol sezonunda da şimdiye dek herhangi bir maçta kaleyi devralmadı. Domenec Torrent, onu Antalya kampına dahil etse de Alanyaspor maçında kalede yeni transfer Inaki Pena'nın oynaması düşünülüyor.

Kadroya Alındı Ama Oynatılmadı...

17 yaşındaki genç file bekçisi Jankat Yılmaz, Fernando Muslera'nın sakatlığından sonra yedek kulübesinde beklemeye başladı. Ancak bu süreçte takımın kalesini İsmail Çipe koruyordu. Fatih Öztürk'ün de sakatlığından ötürü yedekler arasında forma şansı bulmayı bekliyordu. Öztürk sakatlıktan çıkınca Jankat yedeklerden de çıkarıldı. Son olarak, Inaki Pena'nın transferi 17'lik kaleciyi bir süre daha profesyonel sahneden uzak tutabilir. 

Jankat Yılmaz Galatasaray

Jankat Yılmaz'ın Kariyeri ve İstatistikleri

Jankat Yılmaz kariyeri boyunca herhangi bir resmi maçta forma giymedi. Ancak, çoğu Süper Lig ve Türkiye Kupası karşılaşmasında yedek kulübesinde yer alıyordu. U-19 kategorilerinde şimdiye dek 11 maçta oynayan Jankat, kalesinde 10 gol gördü. Genç eldiven, bu sezon takımıyla birlikte İskoçya başta olmak üzere çeşitli ülkelere seyahat etti. Son olarak, Alanyaspor deplasmanında da kamp kadrosuna alındı.

Jankat İsminin Anlamı Nedir? Jankat Hangi Dilde Geçiyor?

Jankat ismi, Çerkesler arasında sıklıkla kullanılıyor. Prens anlamına gelmektedir. İsminden ötürü Jankat Yılmaz'ın da aile büyüklerinin Çerkes göçmeni olduğu düşünülüyor. Ancak, kalecinin bu yönde herhangi bir açıklaması yok.