Efecan Karaca kimdir ve kaç yaşındadır? Fenerbahçe, Alanyaspor'un yıldızını istiyor! Görüşmeler başladı...

Fenerbahçe, Galatasaray altyapısında uzun yıllar forma giyen Efecan Karaca için girişimlerini başlattı. Alanyaspor'la kariyer sezonlarından birini geçiren Efecan Karaca kimdir ve kaç yaşındadır? Son dönemde, A Milli Futbol Takımı'na da seçilen ve hatta bir de gol kaydeden Karaca, Süper Lig'deki formuyla takımının gol yollarındaki yükünü adeta sırtlıyor. İşte, Efecan Karaca'nın kariyeri ve istatistikleri...

Efecan Karaca kimdir ve kaç yaşındadır? Fenerbahçe, Alanyaspor'un yıldızını istiyor! Görüşmeler başladı...
Efecan Karaca kimdir ve kaç yaşındadır? Fenerbahçe, Alanyaspor'un yıldızını istiyor! Görüşmeler başladı...
GİRİŞ 01.02.2022 13:36 GÜNCELLEME 01.02.2022 13:38

Ara transfer döneminde şimdiye dek herhangi bir oyuncuyla anlaşmayan Fenerbahçe, rotayı Süper Lig'in formda oyuncularından Efecan Karaca'ya kırdı. Alanyaspor'daki performansıyla adından sıkça söz ettiren Efecan Karaca kimdir ve kaç yaşındadır? Henüz 11 yaşındayken futbola başladığını ve Galatasaray gözlem ekibi tarafından keşfedildiğini belirten Karaca, uzun yıllar Sarı Kırmızılı camianın farklı kategorilerinde mücadele etmiş. Nitekim, o da futboldaki azmini ve gayretini Galatasaray günlerine bağlıyor. Alanyaspor'daki kontratı Haziran ayında sona erecek futbolcu, şimdiye dek Akdeniz temsilcisiyle masaya oturmadı. Kendisine önerilen sözleşmeleri de yetersiz buldu. İşte, Efecan Karaca'nın kariyeri boyunca oynadığı takımlar ve istatistikleri...

Efecan Karaca Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Efecan Karaca, 16 Kasım 1989'da İstanbul'un Sarıyer ilçesinde dünyaya gelmiştir. 32 yaşındadır. Sağ kanat, merkez orta saha ve sol kanat mevkilerinde oynayabilmektedir. Ancak, orjini sağ kanattır.

Efecan Karaca Fenerbahçe transfer

9 sezondur Alanyaspor'un formasını başarılı bir şekilde terletiyor. Şimdiye dek sayısız maça çıktı, takımını gol yollarında rahatlatan üreticiliğiyle dikkat çekti. Onca kulüpten teklif almasına karşın Alanya'yı bırakmadı. Ancak, bu sezon Efecan'ın Alanya'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Onu en ciddi şekilde isteyen takım da Fenerbahçe.

Efecan Karaca'nın Çocukluk Yılları ve Galatasaray'da Altyapı Serüveni

Bir gazeteye verdiği röportajda hiperaktif bir çocukluk dönemi geçirdiğini belirten Efecan'ın en büyük eğlencesi akranlarıyla futbol oynamaktı. Ailesi de Efecan'ın futbola olan ilgisini görmezden gelmeyip onu ilçenin en iddialı takımlarından Sarıyerspor'a gönderdi. Henüz 11 yaşındayken Sarıyerspor kapısından içeri giren Efecan, kariyerinin dönüm noktasını Florya'daki altyapı maçında yaşadı. O dönem, Sarıyer formasıyla Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaray'a rakip olan Karaca, tekniği ve hızıyla Sarı Kırmızılı teknik heyeti hayran bıraktı. Aradan geçen süreçte transfer görüşmeleri başladı ve henüz 12 yaşındayken Galatasaray'ın yolunu tuttu. 

Yaş Kategorilerinde İyi Olsa da Kiralık Gönderildi

6 yıl süreyle Galatasaray tedrisatından geçen Efecan Karaca, 18 yaşına geldiğinde çeşitli ekiplere deneyim kazanması açısından kiralık olarak gönderildi. İlk olarak, 2008 yılında Gaziantep BB'ye yollandı ve 1 yıl süreyle bu ekipte kaldı. Dönüşte Galatasaray A Takımına seçilmeyi bekliyordu ancak yeni yönetim onu kadroda tutmak istemedi. O da soluğu Kartalspor'da aldı.

Efecan Karaca kariyeri

Kartalspor'dan sonra sırasıyla Adanaspor ve Adana Demirspor takımlarında oynadı. TFF 1. Lig'de işler iyi gitmeyince bir alt lige daha düştü ve çocukluk takımı Sarıyerspor'a geri döndü. Tam 10 yıl sonra Sarıyer tesislerinden içeri giren Efecan, 1 yıllık Kartalspor deneyiminin ardından kariyerinin en büyük imzasını attı ve Alanyaspor camiasından içeri girdi. 9 yıldır aynı takımda oynuyor. A Milli Futbol Takımına da yine aynı ekipteki performansından ötürü seçildi. İşte, Efecan Karaca'nın istatistikleri...

Efecan Karaca'nın İstatistikleri

Efecan Karaca, bu sezon takımıyla 22 maça çıkarken 3 gol atıp 11 asist yaptı. 14 gole doğrudan katkı sağlayan Efecan, 32 yaşında olmasına karşın büyük takımlara göz kırpıyor. Oyuncu, 13 yıllık profesyonel futbol kariyerinde 433 resmi maça çıkarken 41 gol atıp 54 asist yapmasını bildi.

Efecan Karaca A Milli Futbol Takımı

Fenerbahçe, Efecan Karaca'yı İstiyor!

Spor basınında çıkan iddialara göre, Fenerbahçe; Alanyaspor'un 32 yaşındaki yıldızı Efecan Karaca ile görüşmelere başladı. Kontratı sezon sonu sona erecek Efecan için nasıl bir uygulamaya gidileceği de henüz belirsizliğini koruyor. 

"Maçtan Önce 2 Rekat Namaz Kılıyorum..."

Alanyaspor'da kariyerinin en başarılı yıllarını geçiren Efecan Karaca, bir gazeteye verdiği demeçte namaz kıldığını ve dua ettiğini söylemişti. 4 yıl önce konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Efecan, "Maçtan önce 2 rekat namaz kılıyorum. Dua ediyorum." demişti.