Bartuğ Elmaz kimdir? Galatasaray'da yeni bir Mustafa Kapı vakası! O da Fransa'ya gidiyor...

Galatasaray'ın gelecek vadeden oyuncularından Bartuğ Elmaz kimdir? Sosyal medyada Fransa'ya gidişini paylaşan oyuncu, kısa sürede akıllara "yeni bir Mustafa Kapı vakası mı?" sorularını getirdi. Nitekim, 2003 doğumlu yıldız adayının Ligue 1 ekibiyle görüştüğü biliniyordu. Öte yandan, Yönetimin oyuncuyla anlaşma sağlayamaması da eleştirilere neden oldu. İşte, Bartuğ Elmaz'ın kariyeri ve istatistikleri...

Bartuğ Elmaz kimdir? Galatasaray'da yeni bir Mustafa Kapı vakası! O da Fransa'ya gidiyor...
Bartuğ Elmaz kimdir? Galatasaray'da yeni bir Mustafa Kapı vakası! O da Fransa'ya gidiyor...
GİRİŞ 31.01.2022 13:00 GÜNCELLEME 31.01.2022 13:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın geleceği olarak gösterilen Bartuğ Elmaz, Pazartesi sabahı soluğu Fransa'da aldı. Havalimanından çektiği fotoğrafı sosyal medyadan yayınlayan oyuncu kısa sürede Türkiye'nin gündemine oturdu. Çoğu taraftar, "Yeni bir Mustafa Kapı" vakasının geliştiğini iddia ederken, Elmaz'ın bir süredir Fransa Ligue 1 ekipleriyle dirsek temasında olduğu biliniyordu. 18 yaşında olmasına karşın fiziği ve atletik yapısıyla Avrupa ekiplerinin radarına giren oyuncunun sezon sonu bedelsiz olarak takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Peki, Galatasaray'dan sancılı bir şekilde ayrılması düşünülen Bartuğ Elmaz kimdir? İşte, genç yıldız adayının kariyeri ve Fransa'da görüştüğü takım...

Bartuğ Elmaz Kimdir? Elmaz'ın İstatistikleri...

Bartuğ Elmaz, 19 Şubat 2003 tarihinde Tekirdağ'da dünyaya geldi. Küçük yaşta futbola olan ilgisini fark eden ailesi, onu şehrin çeşitli akademilerine gönderdi. Akranları arasından hızla sıyrıldı ve hocaları onun büyük takımların seçmelerine katılmasını ikna etti. O dönem, Florya'daki Galatasaray seçmelerine katılan Bartuğ, 2013 yılında Galatasaray'ın lisanslı futbolcusu oldu.

Bartuğ Elmaz transfer

10 yaşındayken başladığı Sarı Kırmızılı yolculuk, 9 yıl süreyle devam etti, hala da ediyor. Alt yaş kategorilerinin hemen hemen tamamında oynadı. Galatasaray altyapısındaki hocalar, Bartuğ'un gelecek vadettiğini ve yakın dönemde yıldızını parlatacağını öngörüyordu. Ancak, Galatasaray A Takımında beklediği süreyi bir türlü bulamadı.

Galatasaray'dan Beklediği Kontratı Alamadı

Geçtiğimiz yaz transfer sezonunda son kez Galatasaray'la masaya oturan Bartuğ Elmaz, istediği kontrat teklifini bir türlü alamadı.

Bartuğ Elmaz

Yönetim, defalarca oyuncuya uzun süreli kontrat önermesine karşın, tarafların yıllık gider üzerinde anlaşamadığı düşünülüyor. Bu nedenle, 18'lik Bartuğ hem yaşının dolması hem de 6 aylık periyotun başlamasını bekledi. FIFA kuralları gereğince hiçbir engel kalır kalmaz soluğu Fransa'da aldı.

Fransa Ligue 1 Ekibiyle Görüşüyor

Uzun süredir Avrupa ekiplerinin radarında olan Bartuğ Elmaz, Olympique Marsilya ile 4 yıllık kontrat imzaladı. Oyuncunun sezon sonu Türkiye'den ayrılıp Fransa'ya gitmesi bekleniyor.

Bartuğ Elmaz Marsilya transfer

Böylece, Mustafa Kapı'dan sonra Galatasaray ikinci bir oyuncusunu daha bedelsiz olarak Avrupa ekiplerine gönderebilir. Oyuncunun Fransa'ya giderken ki çektirdiği fotoğraf dikkat çekti.

YORUMLAR 1
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaraylı yönetimler derhal istifa etmeli gönderdikleri oyuncuların hepsi yıldız oldu. İnci in kıymetini bilmiyorlar. Orta sahada çok sorun var. Monte edilemezmiydi.
    Cevapla