Dusan Vlahovic kimdir? Avrupa onu konuşuyor! Astronomik bonservis bedeliyle...

İtalya’nın köklü kulüplerinden Juventus, Fiorentina’da yıldızını parlatan Dusan Vlahovic’i kadrosuna kattı. Dusan Vlahovic kimdir ve kaç yaşındadır? Genç yaşına karşın geleceğin starı olarak gösterilen Sırp futbolcu, Floransa’daki performansıyla Avrupa’nın en etkileyici golcüleri arasında gösteriliyordu. Torino temsilcisi Juve, ara transfer dönemindeki en fazla bonservis bedelini ödeyerek genç yıldızı kadrosuna kattı. İşte, Dusan Vlahovic’in kariyeri ve istatistikleri…

Dusan Vlahovic kimdir? Avrupa onu konuşuyor! Astronomik bonservis bedeliyle...
Dusan Vlahovic kimdir? Avrupa onu konuşuyor! Astronomik bonservis bedeliyle...
GİRİŞ 28.01.2022 12:28 GÜNCELLEME 28.01.2022 12:28

Fiorentina’daki performansıyla sık sık gündeme gelen Dusan Vlahovic, hakkında çıkan tüm iddialara karşın İtalya’da kaldı. İtalya’nın asırlık çınarı Juventus, hücum yollarındaki etkinliğini arttırmak için Vlahovic’le anlaşmaya vardı. Peki, Dusan Vlahovic kimdir? 22 yaşında olmasına karşın Floransa ekibindeki performansıyla İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya ekiplerinin radarındaydı. Özellikle, 2021-22 futbol sezonunun ilk yarısındaki performansıyla hızla popülerleşen oyuncu için milyonlarca Euro’luk bonservis bedelleri konuşuluyordu. Juventus’un sahibi ve başkanı Andrea Agnelli, ara transfer döneminde Sırp yıldızı takıma katmayı başardı. İşte, dünya çapında büyük yankı uyandıran Dusan Vlahovic’in kariyeri, hayatı ve istatistikleri…

Dusan Vlahovic Kimdir?

Sırp futbolunun geleceği olarak gösterilen Dusan Vlahovic, 28 Ocak 2000 tarihinde ülkenin başkenti Belgrad’da dünyaya geldi. Sladjana ve Milos çiftinin büyük oğlu Dusan, işçi bir ailede gözlerini açtı. Akranlarına göre boyu ve fiziğinin dikkat çekici olması nedeniyle çeşitli spor branşlarına yönlendirildi.

Dusan Vlahovic kimdir?

Koyu Partizan hayranıydı ve genç yaşta takımın altyapısına girmeyi başardı. Dusan’ın hayatı zorluklarla ve ekipman eksiklikleriyle başlamasına karşın futboldaki şansı yaver gitti. Sırbistan’ın köklü kulübü Partizan, geçimini oldukça güç karşılayan Vlahovic çiftinin çocuğuna yatırım yapmaya karar verdi.

16 Yaşında A Takıma Çıktı

O da, Fiorentina’ya transfer olana dek takımına bağlı kaldı ve 2018 yılında ekibine para kazandırarak İtalya’ya geçti. Çizmenin hemen dibindeki Sırbistan’da, İtalyan scout ekipleri aktif bir şekilde çalışıyor.

Dusan Vlahovic transfer

Hatta büyük kulüplerin altyapı kategorileri dahi izleniyor. Dusan, 16 yaşında A Takıma çıkınca gözlem ekibinin işi zor olmadı. Onun çocuk yaştaki performansı dikkat çekici cinstendi. Kendisinden yaşça büyük futbolculara karşı mücadelesi ve azmi, gözlem ekipleri arasında hızla yayıldı.

2 Yıl Sonra İtalya’ya Transfer Oldu

Dusan’ı erken fark eden Fiorentina, Partizan’a 18’lik yıldız için resmi teklifte bulundu. 2018’de Sırp futbol pazarındaki 18’lik bir futbolcu için milyon Euro’lar vermek mantıksız gelebilirdi. Ancak, Floransa temsilcisi; “Sırp Ibrahimovic” olarak tanınan Dusan’ı 1,95 milyon Euro’ya oyuncunun bonservisini aldı. İtalya’daki ilk yıllarında A Takım’da forma bulmakta bir hayli zorlanan Vlahovic, kendisini geliştirmekten hiç vazgeçmedi. Zaten güçlü olan fiziğini daha da güçlendirdi ve bu süreçte topa vuruş tekniğini de geliştirdi. Zamanla İtalya’nın en bitirici forveti haline geldi. Bir süredir Avrupa ekipleriyle anılan Vlahovic, kararını Torino temsilcisi Juventus’tan yana kullandı. Juventus, onu almak için Fiorentina’ya adeta servet ödedi.

Juventus, Rekor Ücretle Dusan’ı Transfer Etti

Sezonun ilk yarısındaki performansıyla büyük kulüplerin transfer hedefi haline gelen Dusan Vlahovic, tam 75 milyon Euro bedelle Juventus’un yolunu tuttu. Sabah saatlerinde kulübün Torino’daki merkezine gelen oyuncu sağlık kontrollerinden geçerek takıma katıldı. Vlahovic için Fiorentina’ya ödenen rakam, ara transfer döneminde şimdiye ödenmiş en fazla rakamdı. Bilindiği üzere, bu dönemin en pahalı oyuncuları Vlahovic’ten önce Lucas Digne (30 milyon Euro-Aston Villa) ve Ferran Torres’ti (55 milyon Euro).

Dusan Vlahovic bonservis

Dusan Vlahovic’in Kariyeri ve İstatistikleri

İlk kez 16 yaşında profesyonel futbol camiasına ayak basan Dusan Vlahovic, 6 yıllık futbol kariyerinde 157 maça çıkarken 72 gol atıp 10 asist yaptı. Bu sezon Fiorentina ile çıktığı 24 maçta 20 gol atıp 4 asist yapan oyuncu; her maçta skora katkı sağladı. Oyuncunun güncel piyasa değeri de 70 milyon Euro civarında.