Ghislain Konan kimdir? Fenerbahçe sol bek transferinde sona yaklaştı! Konan’ın oynadığı takımlar...

Uzunca bir süredir Fenerbahçe’nin transfer gündeminde yer alan Ghislain Konan kimdir? Ligue 1 ekibi Reims’te oldukça başarılı bir grafik çizen Afrikalı oyuncu için teknik heyet talimat verdi. Sarı Lacivertli ekibin yönetimi de Fildişi Sahilleri Milli Takımı’nda da oynayan Konan için devreye girdi. Reims’le anlaşmaya varıldığı iddia edilirken Fenerbahçe taraftarı futbolcuyu Türkiye’de gündeme taşıdı. Ghislain Konan’ın kariyeri boyunca oynadığı takımlar ve istatistikleri…

Ghislain Konan kimdir? Fenerbahçe sol bek transferinde sona yaklaştı! Konan’ın oynadığı takımlar...
Ghislain Konan kimdir? Fenerbahçe sol bek transferinde sona yaklaştı! Konan’ın oynadığı takımlar...
GİRİŞ 27.01.2022 15:13 GÜNCELLEME 27.01.2022 15:13

Fildişi Sahilleri menşeili Ghislain Konan kimdir ve kaç yaşındadır? Temmuz 2018’den bu yana Stade Reims forması giyen oyuncu, takımın vazgeçilmezleri arasında. Bu sezon, ilk devrede 18 maça çıkarken teknik heyetin takdirini toplamayı başardı. Güçlü fiziği ve atletik yapısıyla dikkatleri üzerine çeken Konan için Fenerbahçe devreye girdi. Sol bek dışında kanat bek de oynayabilen 26 yaşındaki futbolcu, Sarı Lacivertli ekibin futbol anlayışına birebir uyuyor. Samuel Osayi’ye iyi bir alternatif arayan ekip, Osayi’nin savunmadaki zafiyetini Konan’la kapatma niyetinde. Öte yandan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Stade Reims temsilcileriyle temasa geçti. İşte, ara transfer döneminde adı Sarı Kanaryalarla anılan Ghislain Konan’ın kariyeri ve oynadığı takımlar…

Ferdi Kadıoğlu için kritik saatler! Takımdan ayrılacak mı? Yönetim harekete geçti…Ferdi Kadıoğlu için kritik saatler! Takımdan ayrılacak mı? Yönetim harekete geçti…

Ghislain Konan’ın Mücadele Dolu Hayatı! Sıfırdan Zirveye

Ghislain Konan, 27 Aralık 1995’te Fildişi Sahilleri’nin eski başkenti Abidjan’da dünyaya geldi. Çoğunlukla balıkçılık faaliyetleriyle geçimini sağlayan bir şehirde, yokluklarla mücadele ederek hayata atıldı. Diğer Afrikalı futbolcular gibi eğitim öğretim sıkıntısı yaşarken, okul masraflarını karşılayamadığı için futbolcu olmaktan başka çaresi yoktu.

Ghislain Konan Fenerbahçe

2000’li yılların başında Abidjan’ın köklü takımlarından Mimosas’a seçildi. Futboldan ilk kazancını da bu takımdan edindi. Güçlü fiziği ve hızıyla Mimosas teknik heyetini cezbeden Konan, 2013 yılında A Takıma çıkarıldı. 18 yaşında Fildişi Sahilleri’nin en bilindik ekiplerinde forma giymesi Avrupa ekiplerinin de dikkatini çekti. Portekiz futbolunun ekol takımlarından Guimaraes, Konan’ı 3 yıl sonra, 2016’da keşfetti.

Guimaraes Bedavaya Aldı, 4 Milyon Euro’ya Sattı

İlk etapta A Takım için yetersiz bulunup Guimaraes’in B takımına gönderildi. Burada sadece 1 sezon geçirdikten sonra A Takıma çıkarıldı. Sol kanatta fırtınalar estiren oyuncu, Fildişi Sahilleri’nde başlayan namını kısa sürede tüm Avrupa’ya duyurdu.

Ghislain Konan transfer

Guimaraes, 2016’da bedelsiz olarak transfer ettiği Konan’ı, 2018’de Stade Reims’e 4 milyon Euro’ya bıraktı. Son 4 sezondur Stade Reims için mücadele eden Fildişili, azmi ve hırsıyla değerini arttırmaya devam etti. Haziran’da kontratı sona erecek oyuncu için Fenerbahçe devreye girdi.

Fenerbahçe’de Konan Harekatı!

Filip Novak’ın sakatlıkları, Osayi-Samuel’in defansif açıdan zafiyetlerinden ötürü İsmail Kartal ve ekibi yönetimden etkileyici bir sol bek istedi. Fransa’daki oyunuyla herkesin takdirini toplayan Ghislain Konan’ın adı öne çıktı. Fenerbahçe Yönetimi, Haziran 2022’de kontratı sona erecek Fildişili için Reims’le dirsek teması kurdu. Konan, bir aksilik olmadığı takdirde Afrika Kupası dönüşünde direkt İstanbul’a inecek.

Ghislain Konan’ın Oynadığı Takımlar ve İstatistikleri

Fenerbahçe’ye transferine kesin gözüyle bakılan Ghislain Konan, şimdiye dek 4 farklı takımda forma giydi. Bunların 2’si Portekiz’de, 1’i Fildişi Sahilleri’nde, 1’i de Fransa’da. Mimosas, Guimaraes B, Guimaraes ve Reims’te oynayan oyuncunun Fenerbahçe’ye transferine kesin gözüyle bakılıyor.

Konan 4 yıldır Stade Reims formasını terletiyor

Ghislain Konan, profesyonel kariyeri boyunca 165 resmi maça çıkarken 3 gol atıp 10 asist yaptı. Fransa’daki serüveninde 6 sarı kart görürken, 1 kez de ikinci sarı karttan kırmızı kart cezası aldı. Konan ayrıca, 13 kez Fildişi Sahilleri Milli Takımı’nda oynadı.