TFF'den Başakşehir Konyaspor maçına karar çıktı! Ahmet Çalık'ın vefatından sonra...

Konyaspor’un savunma oyuncusu Ahmet Çalık’ın vefatından sonra gözler TFF’ye çevrildi. Türkiye Futbol Federasyonu, bu hafta oynanması planlanan Başakşehir Konyaspor maçını erteledi mi? Federasyonun yayınladığı Futbol Müsabaka Talimatı’nda maçın hangi durumlarda erteleneceği aktarılmış durumda. İşte son gelişmeler…

TFF'den Başakşehir Konyaspor maçına karar çıktı! Ahmet Çalık'ın vefatından sonra...
TFF'den Başakşehir Konyaspor maçına karar çıktı! Ahmet Çalık'ın vefatından sonra...
GİRİŞ 12.01.2022 15:13 GÜNCELLEME 12.01.2022 15:14

Konyaspor ve Türk futbolu, önceki güne elim bir haberle başladı. Sabah saat 09.00 sularında, takımın savunma oyuncusu Ahmet Çalık; Ankara-Niğde otoyolunda şarampole yuvarlandı. Araçta yalnız olduğu tespit edilen oyuncu hayata gözlerini yumdu. Henüz 27 yaşındaki oyuncunun vefatının akabinde Türk kulüpleri ve Dünya kulüplerinden paylaşım yapıldı. Öte yandan, Süper Lig’in 21. haftasında Başakşehir ile Konyaspor kozlarını paylaşacak. İki takımın taraftarı ve futbolseverler, bu maçın ileri bir tarihe ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yayınladığı talimatnamede de (Futbol Müsabaka Talimatı) bir maçın hangi koşullar altında ertelenebileceği bulunuyor. İki takımın anlaşma sağlaması sonucunda karşılaşma ertelenebilir mi?

Başakşehir Konyaspor Maçı Ertelenir mi?

Başakşehir Konyaspor maçının ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin TFF’den açıklama yapıldı. Futbol Müsabaka Talimatı’nda bir maçın hangi durumlarda ertelenebileceği 9 farklı alt başlıkta işlenmiş. Genellikle olumsuz hava koşulları irdelenirken, saha dışındaki bazı olayların da maçın ertelenmesine yol açacağına ilişkin hükümler bulunuyor. Talimatnamenin 17. maddesinin (Müsabakaların Ertelenmesi) 6. fıkrasındaki şu ifadeler, son kararın hakeme ait olduğunu gösteriyor:

“Ertelemeyi gerektiren zorunlu sebeplerin bulunup bulunmadığının takdiri müsabakanın hakemine aittir.”

İki Takım Anlaşırsa Müsabaka Ertelenir mi?

TFF’nin talimatnamesinde, iki takımın aralarında anlaşması sonucunda maçın ertelenemeyeceği net bir şekilde vurgulanıyor. 8. fıkrada geçen: “Takımların anlaşmaları, müsabakanın ertelenmesine sebep olarak gösterilemez” ifadeleri bu soruyu cevaplar nitelikte. Peki, Başakşehir Konyaspor maçı ne zaman oynanacak?

TFF, Başakşehir Konyaspor maçını erteleyecek mi?

Başakşehir Konyaspor Maçı Ne Zaman?

Normal takvimde Başakşehir Konyaspor maçının 15 Ocak Cumartesi günü saat 19.00'da oynanması bekleniyordu. Ancak, TFF'den konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Başakşehir Konyaspor maçı ne zaman?

Ahmet Çalık Kimdir?

Ahmet Çalık, 26 Şubat 1994’te Ankara’da dünyaya gelmiştir. Bugün, Ankara-Niğde otoyolunda şarampole yuvarlanıp hayatını kaybettiğinde henüz 27 yaşındaydı. Futbola Gençlerbirliği altyapısında başlayan futbolcu, 2017 yılına kadar başkent temsilcisinde forma giymeye devam etti. 2017’de 2.5 milyon Euro bedelle Galatasaray’a transfer oldu. 3 yıl süreyle Galatasaray’da oynadı.

Merhum futbolcu Ahmet Çalık

2020’de karşılıklı anlaşarak bonservisini aldı ve Konyaspor’un yolunu tuttu. Kariyeri boyunca 225 profesyonel maça çıkan Çalık, bu sezon Konyaspor’da 18 maçta forma giymişti. Abdülkerim Bardakçı ile iyi bir tandans oluşturan savunmacı, teknik direktör İlhan Palut’un da vazgeçilmez oyuncularındandı. 27 yaşındaki oyuncu, bu sabah saat 09.00 sularında trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Konyaspor'dan Başvuru

İttifak Holding Konyaspor, Ahmet Çalık'ın vefatından sonra TFF'ye Başakşehir maçının ertelenmesi için müracaatta bulundu. 

TFF'den Açıklama Yapıldı!

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Başakşehir Futbol Kulübü ile İttifak Holding Konyaspor arasında oynanacak maçın ileri bir tarihe erteleneceği ifade edildi. Açıklamada, Ahmet Çalık'ın kazasına değinilip başsağlığı dilenirken; maçın ne zaman oynanacağına dair bilgilendirme yapılmadı.