Daniel Farke kimdir? Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü olacağı konuşulan…

Daniel Farke kimdir sorusu, Sergen Yalçın’ın vedasından sonra Beşiktaş taraftarının en çok ilgilendiği konu başlıklarından biri haline geldi. Nitekim yabancı kaynaklar, ünlü Alman futbol insanını Yalçın’ın koltuğuna aday göstermeye başlayınca Farke’yi gösteren okların sayısı arttı. Son olarak, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Norwich City’i çalıştıran Daniel Farke kimdir? İşte, Farke’a dair merak edilen her şey.

Daniel Farke kimdir? Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü olacağı konuşulan…
Daniel Farke kimdir? Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü olacağı konuşulan…
GİRİŞ 10.12.2021 15:23 GÜNCELLEME 10.12.2021 15:51

Daniel Farke kimdir? Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için birbiri ardına adaylar sıralandı. Listede yerli ve yabancı isimler de yer alıyor. Yerlilerden Çağdaş Atan, Rıza Çalımbay ve Önder Karaveli zikredilirken, yabancılardan Daniel Farke öne çıkıyor. Teknik direktörlük kariyerine Almanya’nın alt kategori takımlarında başladıktan sonra İngiliz Norwich City’e geçen Farke, geçtiğimiz yıl takımını ülkenin en üst ligine; yani Premier Lig’e çıkartmıştı. Bu yıl Premier Lig’de bekleneni veremeyen antrenör, koltuğunda sadece 13 maç kalabildi. Daniel Farke’nin istatistikleri, çalıştırdığı takımlar ve Alman çalıştırıcı dair merak edilenlerden haberdar olmak için okumaya devam edin.

DANİEL FARKE, BEŞİKTAŞ’A DOĞRU

 

1. Daniel Farke kimdir?

Daniel Farke, 30 Ekim 1976’da Almanya’nın Steinhausen kentinde dünyaya gelmiştir. 45 yaşındadır. 21 yaşındayken ülkenin önde gelen ekibi Paderborn’da profesyonelliğe geçiş yapmış ve zaman içerisinde çeşitli takımların formasını terletmiştir. 2008’e kadar, 21 yıl süreyle futbol hayatını sürdüren Farke, futbolu 4. Lig ekiplerinden SV Lippstadt 08’de bıraktı. Ünlü çalıştırıcının aile yaşantısına ilişkin net bir bilgi yokken, tahmini servetinin 1 ile 5 milyon Euro civarında olduğu düşünülüyor.

2. Daniel Farke hangi takımları çalıştırdı?

Daniel Farke, futbolu bıraktıktan 1 yıl sonra antrenörlüğe Almanya’nın alt lig ekiplerinde başladı. 2009 yılından 2015’e kadar futbol hayatını noktaladığı SV Lippstadt’ta Sportif Direktörlük ve Teknik Direktörlük gibi görevleri üstlendi. Burada 140 maça çıkıp 1.70 maç başı puan ortalamasını yakalayınca Borussia Dortmund yönetiminin radarına girdi. Dortmund, Farke’nin ikinci durağı olurken; o, burada geçirdiği 2 yılın akabinde bu kez teknik direktörlük kariyerini baştan aşağı değiştirecek bir karar alıp Norwich City’le anlaştı. İşte, Farke’nin durakları:

  • SV Lippstadt: 2009-15 (Sportif direktör ve teknik direktör)

  • Borussia Dortmund II: 2015-17 (Teknik direktör)

  • Norwich City: 2017-21 (Teknik direktör)

3. Norwich City’i şahlandırdı

2017 yılında İngiliz ekibi Norwich City’nin başına geçen Daniel Farke, 4 yıl süreyle bu ekibin mutfağında çalıştı. Takımın başında 200’ü aşkın maça çıkarken, 2 kez Premier Lig’e yükselme başarısı elde etti. Son olarak, 2020-21 futbol sezonunda aynı başarıyı tekrarlayan antrenör, 13 maçta tekrar “küme düşme” sinyalleri verince, kulüp yönetimi alternatiflere yöneldi. Daniel Farke, Norwich City’deki 4 yılında 208 maça çıkarken 1.50 maç başı puan ortalamasında kaldı.

 

BEŞİKTAŞ’IN GÜNDEMİNDEKİ TEKNİK DİREKTÖRLER

 

1. 48 saat içerisinde karar verilecek!

Alman gazeteci Patrick Berger, ünlü antrenörün 48 saat içinde Beşiktaş’ın teklifine kesin bir geri dönüş yapacağını aktardı. Bu iddianın akabinde gerek ulusal medya, gerekse uluslararası basın rotayı Daniel Farke’ye çevirdi. 45 yaşındaki antrenörün bir sonraki durağının Beşiktaş olması işten bile değil.

2. Beşiktaş’ın gündemindeki teknik direktörler

Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın’ın istifasının akabinde yeni teknik direktör adaylarının ismi yazılmaya başlandı. Yerlilerden Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Şenol Güneş, Çağdaş Atan ve Önder Karaveli’nin isimleri öne çıkıyor. Yabancı adaylardan da en güçlü isim, Daniel Farke.