Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu 2021 yılı dünya şampiyonu oldu!

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 yılı dünya şampiyonu oldu.

GİRİŞ 21.11.2021 06:51 GÜNCELLEME 24.01.2022 10:10
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Şampiyonada, Uluslararası Mandalika Pisti'nde dün yoğun yağış nedeniyle yapılamayan ilk yarış bugün TSİ 06.15'te başladı.

Pole pozisyonundan 20 turluk yarışa başlayan ay-yıldızlı motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, yarışın bitimine 18 tur kala yarışta ilk defa birinci sıraya yerleşti. Daha sonra zaman zaman yarışta liderliği rakiplerine kaptıran Razgatlıoğlu, bitime 12 tur kala yarışta tekrar birinci sıraya geçti.

Ancak Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, son 7 tura üçüncü sırada girdi. Son 5 ve 4. turlarda da üçüncü sıraya gelen Razgatlıoğlu, son 2. turda ise tekrar ikinci sıraya yerleşti.

TARİHE GEÇTİ

Pata Yamaha with Brixx WorldSBK takımıyla son tura da 2. sırada başlayan milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya'da ilk yarışta damalı bayrağı ikinci sırada geçerek organizasyonda dünya şampiyonu olmayı başardı.

Ay-yıldızlı sporcu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe adını yazdırdı.

Endonezya'daki ilk yarışı Kawasaki pilotu Jonathan Rea birinci sırada, Ducati pilotu Scott Redding ise üçüncü sırada bitirdi.

Dünya Superbike Şampiyonası'nda genel klasmanda en yakın takipçisi Jonathan Rea'nın 30 puan önünde 531 puanla lider olarak ilk yarışa başlayan Toprak Razgatlıoğlu, bu sonuçla genel klasmanda puanını 551'e çıkardı ve bugün yapılacak sezonun son yarışı öncesinde dünya şampiyonluğunu garantiledi.

Milli motosikletçi, yarışın ardından ilk tebrikleri aldıktan ve motoruyla sevinç gösterisi yaptıktan sora Türk bayrağıyla podyumdaki yerini aldı.

Bakan Kasapoğlu'ndan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yarış sonunda telefonla arayarak görüştüğü Razgatlıoğlu'na şampiyonada gösterdiği başarılı performansla büyük bir gurur yaşadıklarını belirtti.

Kasapoğlu mesaj da yayımladı

Kasapoğlu ayrıca yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Endonezya'da düzenlenen Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 yılının şampiyonu olarak tarihi bir başarıya imza atan Toprak Razgatlıoğlu'nu yürekten kutluyorum. Milli sporcumuz, böylesine büyük ve anlamlı bir başarıyla kendini bir kez daha ispatlayarak, Türk sporunun yükselen başarısını bir kez daha gösterdi. Sporda 'marka ülke' olması yolunda attığımız adımların sonuçlarını görmek memnuniyet verici. Uluslararası alanda ay-yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil eden Toprak'a ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyor, önümüzdeki yarışlarda başarılarının devamını diliyorum."

TBMM Başkanı Şentop'tan Razgatlıoğlu'na tebrik

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu'nu kutladı.

Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Endonezya'da gerçekleştirilen Dünya Superbike Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan Milli Motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu'nu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

TOPRAK RAZGATLIOĞLU: DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU BABAM İÇİN GELSİN

Toprak Razgatlıoğlu TRT Spor'a yaptığı açıklamada "Dünya şampiyonluğu babam için gelsin. O, burada değil, hayatını kaybetmişti. Ama beni izlediğini biliyorum. Bunu hissediyorum. Çok mutluyum. İnanılmaz bir gün.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 33
  • Halis 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Ülkemizin gururu
    Cevapla
  • seyfullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bir dahaki sefere Türkçe konuşmanı tavsiye ederim nasıl olsa istedikleri dile çevrirler
    Cevapla
  • Liseli 2 yıl önce Şikayet Et
    İlk değil,daha önce K.Sofuoğlu 3 kez superbike şampiyonu olmuştu.
    Cevapla
  • yamaha 2 yıl önce Şikayet Et
    superbike ta değil supersport da birinci oldu kenan
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Toprak kardeşimizi kutluyorum. Şampiyonluğu hayırlı olsun. Fakat ahirete göçmüş birinin "bir yerlerden bizi izlediği" muhabbeti son zamanlarda iyice moda oldu. Dinimizde böyle bir şeyin yeri var mı? Bilen varsa herkesi bir aydınlatsın lütfen. Eğer dinimizde yeri yoksa -ki bence yok- nereye doğru evrildiğimizi sorgulamanın vakti geldi de geçiyor demektir.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Toprak kardeşimizi kutluyorum. Şampiyonluğu hayırlı olsun. Fakat ahirete göçmüş birinin "bir yerlerden bizi izlediği" muhabbetti son zamanlarda iyice moda oldu. Dinimizde böyle bir şeyin yeri var mı? Bilen varsa herkesi bir aydınlatsın lütfen. Eğer dinimizde yeri yoksa -ki bence yok- nereye doğru evrildiğimizi sorgulamanın vakti geldi de geçiyor demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle