Galatasaray'dan Marcao kararı! Yıldız savunma oyuncusu Marcao kadro dışı kalacak mı?

Galatasaray'dan Marcao kararı! Süper Lig'in ilk haftasının kapanışında Giresunspor ile Galatasaray arasında oynanan maç inanılmaz bir olaya sahne oldu. Bir faul pozisyonundan sonra Sarı Kırmızılı savunma oyuncusu Marcao takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na önce kafa sonra yumruk attı. Peki, yıldız savunma oyuncusu Marcao kadro dışı kalacak mı? Cimbom yönetiminin oyuncu ile ilgili kararı merakla bekleniyor!

Galatasaray'dan Marcao kararı! Yıldız savunma oyuncusu Marcao kadro dışı kalacak mı?
Galatasaray'dan Marcao kararı! Yıldız savunma oyuncusu Marcao kadro dışı kalacak mı?
GİRİŞ 18.08.2021 12:01 GÜNCELLEME 18.08.2021 12:01

Süper Lig'de oynanan ilk hafta maçlarının sonuncusunda inanılmaz bir olay yaşandı. Giresunspor'a konuk olan Galatasaray rakibini mağlup etmesine rağmen, maç içinde yaşanan olay Sarı Kırmızılıların galibiyetine gölge düşürdü. Karşılaşmanın 2. yarısında 62. dakika oynanırken Sarı Kırmızılı savunma oyuncusu Marcao ile takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu arasında yaşanan sözlü tartışma birden arbedeye dönüştü. Marcao aynı takımda mücadele ettiği Kerem'e önce kafa, sonra yumruk attı. Konuyla alakalı savunma oyuncusunun nasıl bir ceza alacağı ise merak ediliyor. Peki, yıldız savunma oyuncusu Marcao kadro dışı kalacak mı? İşte, Galatasaray'dan Marcao kararı ve Fatih Terim'in açıklamaları...

Maçta Neler Yaşandı? Marcao Kerem Aktürkoğlu'na Neden Yumruk Attı?

Galatasaray Giresunspor arasında Süper Lig'in ilk haftasının kapanış mücadelesi oynanırken akıl almaz bir olay yaşandı. Maçın 62. dakikasında bir pozisyon sonrası görev alanında 50 metre ileriye koşarak Kerem Aktürkoğlu'nun yanına gelen Marcao takım arkadaşına önce kafa sonra yumruk attı. Galatasaraylı futbolcuların araya girerek ayırdığı iki oyuncu sakinleşmezken, Marcao direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Olay yaşanırken milli oyuncu Fatih Terim'e dönüp, "hocam sadece sus (işareti yaparak) dedim" dediği anlaşıldı.



Fatih Terim Marcao'nun Cezasız Kalmayacağının Sinyalini Verdi!

Maç sonunda yayıncı kuruluşun basın mensubunun sorularını yanıtlayan Fatih Terim, yaşanan tatsız olayın çözüleceğini ve Marcao'nun cezasız kalmayacağını belirterek, "Hepimiz, soyunma odasında, sahanın içinde her türlü münakaşayı ederiz. Hatta neredeyse birbirimize saldırma noktasına geliriz, yükseliriz ama ama ben ilk defa görüyorum böyle bir pozisyonu. Henüz ne olduğunu anlamış değiliz. Kerem bizim genç ve kıymetlimiz. Futbolda söylemler, eylemler çoktur. Biz bile oyunculara yükseliyoruz zaman zaman ama bunlar soyunma odasında olur, antrenmanda olur, çözülür.

Bunlar hoş olmadı. Durumu bir şekilde çözeceğiz, kimse merak etmesin. Kerem'in gençliğini koruyacağız, Marcao'ya gereken neyse biz yapacağız, yapacaksak. Sakin olalım, ortalık biraz elektrikli. Her şeyi hallederiz, kimse merak etmesin. Marcao herkesten özür dileyecek, sonra bakarız. Biz bu tip hadiseleri çok gördük, hepsini de çözdük. Biz kimsenin bilmemesine rağmen Melo - Riera'yı da açıkladık. Onu da çözdük, bunu da çözeriz. Kimse merak etmesin. Sinirle, hiddetle hareket etmeyiz. Sakin olması gereken biziz. Bizim görevimiz herkesi kazanmak, yanlışı ifade etmek." şeklinde konuştu.



Kurallara Göre Marcao'nun TFF'den Alacağı Ceza Belli Oldu

Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. maddesine göre, Marcao’nun ağır bir ceza alması bekleniyor. Bu maddede, “Saldırının, futbolculara, yöneticilere, görevlilere veya diğer kişilere yönelik olması halinde; futbolculara 5 ila 10 müsabakadan men cezası verilir.” ifadesi yer alıyor.

Galatasaray'dan Marcao Açıklaması!

Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Köksal Ünlü, Marcao ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gerekenin yapılacağını belirten Köksal Ünlü "Teknik heyet sadece dünkü olay değil, konunun geneliyle ilgili bir rapor hazırlayıp bugün bize iletecek. Kamuoyu müsterih olsun ki gereği yapılacaktır. %90 bugün bir karar çıkar." dedi.

İdari bir cezanın söz konusu olduğunu söyleyen Ünlü, "Yapılan olayla ilgili mutlaka bir cezai yaptırım olacaktır. Bugün bir karar çıkacaktır, çıkması da gerekiyor! Böyle şeyler gecikmez" ifadelerini kullandı. "Fatih hocanın söylediği gibi ben de böyle bir şey görmedim." diyen Ünlü, "Başkan ve Fatih hoca olayın ardından bir araya geldi. Kabul edilebilecek bir şey değil. Bir idari karar gerektiriyor." şeklinde konuştu.