A Milli Takımın aday kadrosu açıklandı! İşte Türkiye'nin EURO 2020 kadrosu!

Türkiye A Milli Takımının EURO 2020'de yer alacak olan aday kadrosu açıklandı. Şenol Güneş yönetimindeki Ay Yıldızlı Ekibimizin mücadele edeceği turnuvada, ligimizde yer 4 büyük takımın yanı sıra Anadolu ekiplerinde ve Avrupa temsilcilerinde top koşturan başarılı isimlerde kadroya dahil edildi. Peki A Milli Takımın aday kadrosunda kimler yer alıyor? İşte Türkiye'nin EURO 2020 kadrosu!

A Milli Takımın aday kadrosu açıklandı! İşte Türkiye'nin EURO 2020 kadrosu!
A Milli Takımın aday kadrosu açıklandı! İşte Türkiye'nin EURO 2020 kadrosu!
GİRİŞ 14.05.2021 15:05 GÜNCELLEME 14.05.2021 15:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Covid-19 salgını sebebiyle ertelenen ve bu yaz oynanması planlanan EURO 2020'de mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımımızın aday kadrosu açıklandı. Ay Yıldızlı formayı giymeye hak kazanan oyuncular Tecrübeli Teknik Adam Şenol Güneş tarafından seçildi. Ligimizde ve Avrupa liglerinde takımlarının formasını başarıyla terleten bir çok oyuncuda kadroda yer aldı. Peki bu sene gerçekleşecek olan turnuvada A Milli Takımın aday kadrosunda kimler yer alıyor? Merak eden futbol severler için işte Türkiye'nin EURO 2020 kadrosu...

Türkiye'nin EURO 2020 Aday Kadrosu!

A Milli Takımımızın mücadele edeceği EURO 2020 öncesi Tecrübeli Teknik Teknik Direktör Şenol Güneş'in kadrosunu açıkladı. İşte Türkiye Milli Takımının EURO 2020 Aday Karosu...

  • Kaleciler

  • Mert Günok, Uğurcan Çakır, Altay Bayındır, Gökhan Akkan

  • Defans

  • Zeki Çelik, Mert Müldür, Merih Demiral, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Umut Meraş, Rıdvan Yılmaz

  • Orta Saha

  • Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Taylan Antalyalı, Dorukhan Toköz, Ozan Tufan, Orkun Kökçü, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu

  • Forvet

  • Cengiz Ünder, Efecan Karaca, Halil Akbunar, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu, Burak Yılmaz, Enes Ünal, Kenan Karaman, Halil İbrahim Dervişoğlu

Fenerbahçe'de 3 Oyuncu Aday Kadroda

Lig'de Beşiktaş ve Galatasaray'ın 2 puan arkasında 3. sırada bulunan Fenerbahçe'de 3 oyuncu A Milli Takımın aday kadrosuna dahil edildi. Sarı Lacivertlilerde Altay Bayındır, İrfan Can Kahveci ve Ozan Tufan kadroya dahil edilen isimlerden oldu.

Galatasaray'da 3 İsim Kadroda Yer Aldı

Yerli oyuncuların bu sezon performanslarını arttırdığı Galatasaray'da 3 isim A Milli Takımın aday kadrosuna çağırıldı. Sarı Kırmızılı formayı giyen Kerem Aktürkoğlu, Halil İbrahim Dervişoğlu ve Taylan Antalyalı Şenol Güneş tarafından davet edilen oyuncular oldu.

Trabzonspor'dan A Milli Takıma 2 İsim Birden

A Milli Takımın EURO 2022 aday kadrosuna Trabzonspor'dan iki isim davet edildi. Bordo Mavililerin başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır ve iki sezondur sakatlıklarla boğuşmasına rağmen güçlü bir şekilde geri dönen Abdulkadir Ömür kadroda yer bulan isimlerden oldu.

Beşiktaş'tan 2 İsim Aday Kadroya Dahil Edildi

Şampiyonluk yarışının en iddialı adaylarından biri olan Beşiktaş'ta 2 isim A Milli Takımın aday kadrosuna dahil edildi. Kara Kartal'da Dorukhan Toköz ve Rıdvan Yılmaz kadroda yer alan oyunculardan oldu.

Lille'den 3 isim ve Diğer Takımlardan Davet Alan Oyuncular

Fransa'nın Lille takımında şampiyonluk mücadelesi veren Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik Türkiye'nin Euro 2022 aday kadrosuna davet edildi. Diğer taraftan, Mert Günok, Mahmut Tekdemir (Başakşehir), Gökhan Akkan (Rizespor), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Liverpool), Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder (Leicester City), Umut Meraş (Le Havre), Okay Yokuşlu (West Bromwich Albion), Orkun Kökçü (Feyenoord), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Efecan Karaca (Alanyaspor), Halil Akbunar (Göztepe), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf) takımlarından Milli Takıma davet edilen oyuncular oldu.

Şenol Güneş EURO 2020 Aday Kadrosuyla İlgili Açıklamalar

A Milli Takımın başında görev yapan Tecrübeli Teknik Adam Şenol Güneş tercihleriyle alakalı açıklamalarda bulundu. Milli Takım hakkında konuşan Güneş, "Beklentileri büyüttüğümüzü biliyoruz. Umutları mutluluğa çevirmek hedefimiz. Asla şiddeti, kıskançlığı kötülüğü istemiyoruz. Hedefimiz ve planımız bellidir. Futbolcular bizim çocuklarımız. Farklılıklar olacak, bütünlüğümüz asla bozulmayacak. Futbol ortak değerimiz. Gençlerimize güveniyoruz. Doğru olacağız, birçok şeyi yöneteceğiz. Biz Türkiye için kazanmak istiyoruz. Büyük hayallerimiz için büyük adımlar atmayı düşünüyoruz. Zaman ve sabır en büyük ilacımız olacak. Pandemi bizi etkilemeye devam ediyor."

Ligleri Unutup Hedefe Kilitleneceğiz

"Sağlıkçılara teşekkür ediyorum. Ülkemiz adına buradayız. Oyuncularım elemelerde sorumlulukları gösterdiler. Futbolun hemen hemen 3.5 milyar izleyicisi var. Geride kalacak olan ligleri unutup hedefe kilitleneceğiz. Gelecek sezon da bu yarış yaşanacaktır. Bir kadro açıklayacağız. Kadronun dışında kalan isimlere teşekkür edeceğiz. Bu kadroya yeni çağrılması düşünülen isimler çalışmaya devam etsinler. Takip ediyoruz. Kadromuz 30 kişi olacak. 18 Mayıs'ta Antalya'da kampa giriyoruz. 27 ve 31 Mayıs'ta 2 hazırlık maçı yapacağız. 10 Haziran'da Roma'ya gideceğiz."

İnatçıyız, Kenetlendik!

Ortak hayallerimizi unutmayalım. İnatçıyız, kenetlendik. Hiçbir zaman yalnız olmayacağız. Onların duygularının bizle olduğunu biliyorum. Hayallerimizi gerçekleştirerek buraya geldik. Bu 30 kişilik kadro, 1 Haziran'da 26 kişi olarak açıklanacak.

Caner Erkin Düşündüğümüz Verimin Altında Oynadı

"Ciddi boyutta sakat olan oyuncumuz Cenk Tosun. O bizimle olmayacak. Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu'nu görmek istiyoruz. Caner Erkin bizim için çok değerli bir oyuncu. Çok istekli olmasına rağmen düşündüğümüz verimin altında oynadı. İskelet kadro duruyor. Ona katılacak oyuncular olacak. Abdülkadir daha temposunu bulmadı. Birkaç oyuncu tercihi yaptık. Cengiz Ünder oynamıyor ama çalışıyor. Altay'ın sakatlığı vardı, idmanlara başladı. Verimlere bakarak değişiklikler yapabiliriz. Her oyuncuyu 1 Haziran'daki listeye alabiliriz. En çok sıkıntıyı sol kanatta yaşadık." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 2
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ozan Tufan ne oynuyor Allah aşkına...
    Cevapla
  • CENGİZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadroda kaleci olarak Gökhan’nın yerine Doğan,Ersin olabilirdi.Orta sahada Mahmut’un yerine Berat olabilirdi.Forvette büyük tecrübe her yönüyle oyunu iyi okuyan tayming üst düzey bençten en iyi katkıyı verebilecek ADEM BÜYÜK olmalıydı.Şenol hoca bu ülkenin yetiştirdiği en iyi hocalardan birisi Ancak ,Litvanya maçında bir amatör hocanın bile yapamayacağı hataları yaparak bellkide dünya kupası finalleri için arayacağımız 2 puanı rakiplere resmen ikram etti.
    Cevapla