Şike kumpası davasında rekor hapis istemi!

88 sanığın yargılandığı futbolda şike kumpası davasında sona yaklaşılıyor. Sanıklar hakkında 3 bin yılı bulan rekor hapis cezaları istendi.

Şike kumpası davasında rekor hapis istemi!
Şike kumpası davasında rekor hapis istemi!
GİRİŞ 15.04.2021 20:49 GÜNCELLEME 15.04.2021 20:49
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

"Futbolda şike kumpası" davasında savcı mütalaasını açıkladı; rekor hapis cezaları talep edildi.

Dosya İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Mütalaada, sanıkların önce şikenin altyapısını hazırlayarak algı oluşturmaya çalıştıkları belirtildi.

Bu çerçevede, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın haberleşmenin gizliliğini ihlali azmettirme, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınmasını, resmi belgede sahteciliği ve iftirayı azmettirme suçlarından 893 yıldan 2 bin 445 yıla kadar FETÖ sanığı eski emniyet müdürü Nazmi Ardıç'ın da benzer suçlardan 3 bin 111 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Hazırladığı tutanakla "futbolda şike" soruşturma sürecini başlattığı iddia edilen polis memuru Lokman Yanık'ın da 391 yılda kadar hapisle cezalandırılması, 16 sanığın örgüt üyeliğinden beraati talep edildi.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Mütalaaya Fenerbahçe Spor Kulübü'nden açıklama geldi. Kulübün avukatı Naim Karakaya, mütalaanın kumpas olgusunun ispatlanması açısından önemli olduğunu belirtti.

3 Temmuz 2011'de başlatılan operasyonun ardından eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğpu çok sayıda spor adamı, yönetici ve futbolcu tutuklanmıştı.

Sanıklar bu süreçte sahte belge ve suçlamalarla o dönem hedef alınan kişilere kumpas kurmak ve bu sayede futbol alanında güç sahibi olmaya çalışmakal suçlanıyor.

YORUMLAR 15
  • Karakartal 3 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun Fetö
    Cevapla
  • Kartal pence 3 yıl önce Şikayet Et
    Fetönün tabanında hiç düşünen birileri yok galiba.Adamlar emir eri gibiler.Herseyi onayliyorlar.Biraz düşünen adam sorgular.Milyonlarca taraftarı olan Bjk ve FB ile neden kavga ettiniz sorusunu sorsunlar.
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Fetö suç ve çıkar örgütüdür.Hala bunların peşinde giden varsa yazık.Stk ve cemaatleri boş verin devletler bile milyonlarca taraftarı olan takımlara kumpas yapmaz.Kimse kitleleri karşısına almaz.Demek ki ortada çok büyük paralar var.
    Cevapla
  • Hayat 3 yıl önce Şikayet Et
    Fetöculer cezasını çeksin.
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Elinde olmayan garibin üstüne kredi çekerler, dolandırırlar elindeki çaparlar borçlu yapıp hapiste süründürür borçlandırırlar bunlar milyon dolarları çalarlar, binlerce kişinin hakkını gasp ederler, kamu kurumlarını soyarlar ellerini sallaya sallaya dolaşırlar ve şakşakçıları da savunur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle