Edin Visca kimdir, nereli? | Edin Visca'nın mevkisi ve oynadığı takımlar!

Süper Lig'in yıldız oyuncularında biri olan Edin Visca 10 sezondur Başakşehir FK forması giyiyor. Bu sezon transferine kesin gözle bakılan Boşnak futbolcunun en iddialı talibi ise Trabzonspor. Peki Edin Visca kimdir, nereli? İşte Edin Visca'nın mevkisi ve oynadığı takımlar!

Edin Visca kimdir, nereli? | Edin Visca'nın mevkisi ve oynadığı takımlar!
Edin Visca kimdir, nereli? | Edin Visca'nın mevkisi ve oynadığı takımlar!
GİRİŞ 26.03.2021 19:44 GÜNCELLEME 26.03.2021 19:44

Başakşehir'in Bosna-Hersek'li oyuncusu Edin Visca, sezon sonunda takımdan ayrılmaya hazırlanıyor. Tecrübeli kanat oyuncusu eski hocası Abdullah Avcı'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Trabzonspor'a çok yakın. Yaklaşık iki sezondur oyuncuyla temas halinde olan Bordo Mavililer sezon sonunda bu işi bitirmeye kararlı. Peki, Süper Lig'in yıldız oyuncusu Edin Visca kimdir, nereli? Merak eden taraftarlar için işte Edin Visca'nın mevkisi, oynadığı takımlar ve yetenekli oyuncu hakkındaki tüm detaylar...

EDİN VİSCA KİMDİR, HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Edin Visca, 1990 yılında Bosna-Hersek'in Olovo kentinde dünyaya geldi. Yıldız kanat oyuncusu futbola ülkesinin takımlarından FK Buducnost Banovici'de başladı. Asıl mevkisi sağ kanat olan Visca, ayrıca orta sahanın sağ tarafında ve sağ bek mevkiinde de oynayabiliyor. 31 yaşında ve 1,72 boyunda olan Boşnak oyuncu ağırlıklı olarak sağ ayağını kullanıyor. Visca'nın en yüksek piyasa değeri 13 Milyon Euro, mevcut piyasa değeri ise 10 Milyon Euro. Oyuncu bu sahip olduğu piyasa değeriyle Süper Lig'in en pahalı 6. futbolcusu konumunda.

EDİN VİSCA'NIN OYNADIĞI TAKIMLAR

Edin Visca futbola Bosna'nın FK Buducnost Banovici takımında başladı. Başarılı futbolcu 2009 - 2010 sezonunda yine ülkesinin takımlarından FK Zeljeznicar Sarajevo transfer oldu. 2009/10 - 2011/12 sezonlarında Zeljeznicar forması giyen yıldız oyuncu, 16 Ağustos 2011'de o zaman ki adı İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olan Başakşehir FK'ya 400 Bin Euro karşılığında transfer oldu. Visca yaklaşık 10 senedir turuncu lacivertli formayı giyiyor.  

EDİN VİSCA'NIN MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Edin Visca ilk kez 24 Eylül 2017'de Bosna Hersek Milli Takımı formasını giydi. Sırasıyla Bosna-Hersek U19 ve Bosna-Hersek U21 formaları  giyen yıldız oyuncu 10 Aralık 2010 tarihinde A Milli formayı sırtına geçirdi. U19 ve U21 takımlarında 28 kez forma giyen Visca 55 kez de A Milli takım forması giyerek toplamda 83 kez Milli Takım forması giydi. Tecrübeli futbolcu bu maçlarda 14'de gol atma başarısı gösterdi. Boşnak yıldız, Dünya Kupası, UEFA Nations League, Dünya Kupası Elemeleri, Avrupa Şampiyonası Elemeleri gibi uluslararası organizasyonlarda boy gösterdi.