Bakan Kasapoğlu: Stat zeminleriyle ilgili yaptırım olacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, stadyum zeminleriyle ilgili denetim ve yaptırım olacağını açıkladı.

GİRİŞ 10.03.2021 11:33 GÜNCELLEME 10.03.2021 13:40
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul’da spor medyasının temsilcileriyle buluştu.

Bakan Kasapoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları şöyle:

- "Kulüplerin finansal durumundan yöneticiler sorumlu olacak"

- "Onca transfer yapan bir kulüp, stada da gereken bakımı göstermek zorunda"

- "Futbolu kısır tartışmalardan daha öteye taşımalıyız"


"STAT ZEMİNLERİYLE İLGİLİ YAPTIRIM OLACAK"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu; "Onca transferi yapan kulüpler, gerektiğinde o stadın bakımını yapmakla mükelleftir. Sporcu sağlığına ekstra özen gösterilmeli. Gerekirse profesyonel destek, gerekirse federasyon destek verecek. Zeminle ilgili sıkı denetim ve yaptırım olacağını söylemek istiyorum. TFF ile bu konuyu konuştuk. Türk futbolunun marka değerine ve imajına kimsenin zarar verme hakkı yok." dedi.



"FUTBOLU KISIR TARTIŞMALARDAN KURTARMALIYIZ"

"Futbolun üretkenliğinin konuşulması gerekirken başka konular konuşuluyor. Kişileri değil sistemi konuşmamız lazım. Hep aynı konuları konuşup duruyoruz (hakemler). Futbolu kısır tartışmalardan daha öteye taşıma zaruretimiz var."

"Kulüplerin sürdürülemez durumunu sürdürülebilir bir duruma getirme hedefindeyiz. Hem kulüplerin hem de federasyonların şeffaf ve hesap verebilir olması gerekiyor."

"EN BAŞARILI OLİMPİYATLARDAN BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

"Sporcularımızla irtibat halindeyiz. İnanıyorum ki en başarılı olimpiyatlardan birini geçireceğiz. Atıcılıktan yüzmeye kadar Türkiye’nin dört bir yanında iyiyi ve doğruyu ne kadar önemsersek, belki şimdi prim yapan konulara ne kadar az yer verirsek, olumsuzlukları da ortadan kaldırmış oluruz. Rekabet dostluğu engelleyen bir şey değil. Sporu eğitimle birlikte sürdürebilecek, hayallerinin peşinden giden gençlerle birlikte yürüyeceğiz. Liseler, orta okullar, ilkokullar..."
 

Vodafone Park'ın zeminin nasıl korunduğu belli oldu!


"4 STADYUM DAHA TAMAMLANDI"

"Geçtiğimiz günlerde Ağrı’ya gittik, Mardin’deydik, Hakkari’deydik. Hamdolsun ki sporcularımızla buluşma, çalışmaları bizzat takip etme adına ziyaretlerimizi yaptık. Her branştaki yapılaşmamız ve tesisleşmemiz de tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz 2 ay içinde Adana Stadı, Giresun Stadı açıldı, Hatay Stadı ve Ordu Stadı açılacak. Statlarıyla, salonlarıyla pek çok mükemmel tesis, İstanbul İstinye’deki tesisi bazılarınız gördü, görmeyenler de güzel çalışmayı görecek. İddialarımız hamdolsun söylemle değil, bizzat gerçekleştirerek devam ediyor. Kabinedeki arkadaşlarımız ve Cumhurbaşkanımızın ilgisi, desteği ve verdiği ilhamla, sporcularımıza verdiğimiz destekle yarınlara yürüyeceğiz"

"KADINLARIMIZ ÇOK BAŞARILI"

"Gerek eş olarak gerek anne olarak kadınların bu anlamdaki öncü misyonunu sporda da yukarıya çekmemiz lazım. Kadın sporcularımız çok başarılı. Jimnastikte, voleybolda, basketbolda, futbolda, güreşte, yüzmede her alanda kadın sporcularımız var. Bu anlamda çok güçlü şekilde onlara verdiğimiz desteği de bilinir kılmalıyız. Tesislerimizde kadınlarımız öncelikli hizmet alma hakkına sahipler. Kadınlarımız ne kadar çok spora dahil olursa, sporda toplum olarak çok daha başarılı oluruz. Sporu hayatın bir parçası olarak gören gençlerimizi, kadınlarımızı tesislerimize bekliyoruz."

YORUMLAR 48
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    cok yavas kararlar aliniyor. Osmanlispor 3 sene önce Avrupada oynuyordu, simdi Stadina bi bakin, neredeyse dökülecek, rezalet durumda
    Cevapla
  • ismet 3 yıl önce Şikayet Et
    şayet bu statlat için devletin kasasından beş kuruş çıkarsa bakanım sizlere hakkımızı helal etmeyiz yetimin hakkını kuluplere vermeyin lütfen her kulüp kendi stadlarının bakımını yapsın transferde akılları ermiyor bol milyon dolarları harcıyorlar taviz vermeyin kulüplere lütfen
    Cevapla
  • adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    bu gs nin neden borçlarını sildiniz? diğer kulüplerinkini de silin o zaman....fransaya gitsinler
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kulüplerin borçlarını affederse olacağı bu kulüpler parayı affetmez. Paraları çarçur edip batırırlar. Stadlarını bile tamir etmiyorlar. Transfer yarışı yapıyorlar. Nasıl olsa devlet var. Böyle alıştılar. Kabahat devlette.
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce kulüp yasası çıkarın.Dernek yasasıyla kulüp yönetiyorlar. Derneği borçlandırıp kaçıyor başkanlar. Başkan yaptığı borçtan sorumlu olsun. Ne oldu Saffet Sancakkı nın çıkarıyoruz dediği kanuna. Kimden çekiniyorsunuz. Cari açık oluşturuyor bu kulüplerin saçtıkları para.Gerekirse hepsine atayın kayyumu. Hakemleri de atayın beden eğitimi öğretmeni var bir sürü atanamayan.Federasyonu da bırakın eski futbolculara ve işadamı siyasetçi karıştırmayın. Yorum programlarını da yasaklayın. Milleti kırdırmasınlar birbirine. Şimdikinden 100 kat sağlıklı olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle