Galatasaray'ın yeni transferi Gedson Fernandes kimdir? Hangi mevkide oynuyor?

Galatasaray Tottenham Hotspur'lu Gedson Fernandes'le görüşmelere başladığını KAP'a bildirdi! Transferin son saatlerinde yeni oyuncuları kadrosuna katmaya başlayan Sarı Kırmızılıların, Portekizli oyuncuya imza attırması bekleniyor. Peki, Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı Gedson Fernandes kimdir? Kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? İşte Portekizli hakkındaki bilgiler...

Galatasaray'ın yeni transferi Gedson Fernandes kimdir? Hangi mevkide oynuyor?
Galatasaray'ın yeni transferi Gedson Fernandes kimdir? Hangi mevkide oynuyor?
GİRİŞ 01.02.2021 10:15 GÜNCELLEME 01.02.2021 10:15

Galatasaray Tottenham Hotspur'lu Gedson Fernandes'le görüşmelere başladığını KAP'a bildirdi! Sarı Kırmızılılar transferin son saatlerinde Fatih Terim'in istekleri doğrultusunda transferi bitirmek istiyor. Bonservisi Benfica'da olan yıldız adayı için imzaların atılması an meselesi. Peki, Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı Gedson Fernandes kimdir? Kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? İşte Portekizli hakkındaki bilgiler...

GEDSON FERNANDES KİMDİR? KAÇ YAŞINDA, HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Tam adı Gedson Carvalho Fernandes olan yıldız futbolcu, Orta Afrika ülkesi São Tome e Principe'de dünyaya geldi. Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Portekiz'e göçen Gedson, futbola Benfica'da başladı. Bonservisi Benfica'da olan 1999 doğumlu orta saha oyuncusu şu sıralar Premier Lig ekibi Tottenham'da kiralık olarak forma giyiyor. 1.84 boyunda olan Gedson'un Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 13.5 milyon euro.

Benfica'nın altyaş gruplarında dikkat çeken ve 2018'de A takım kadrosuna dahil edilen Gedson, ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı. 2018/2019'da 44 resmi maça çıkan genç yıldız, sergilediği performansla Avrupa devlerini peşine taktı. Ocak 2020'de 4.5 milyon euro bedelle Tottenham'a kiralanan Gedson, forma şansı bulmakta zorlandı. Londra ekibinin 50 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanması beklenmiyor. Tottenham formasıyla 14 resmi maça çıkan Gedson, skora katkı yapamadı.

Profesyonel kariyerinde 123 maça çıkan genç yetenek, 8 gol attı. Gedson, Portekiz A Milli Takım formasını da 2 kez giydi. Gedson Fernades, 2016 yılında Portekiz'in kazandığı 17 yaş altı Avrupa Şampiyonası'nda da kadronun en önemli parçalarından birisiydi.



İTALYAN BASINI GEDSON FERNANDES İÇİN NE YAZDI?

İtalya'da yayın yapan Il giornale del Toro gazetesinin muhabiri Matteo Pedrosi, Galatasaray'ın ses getirecek bir oyuncunun peşinde olduğunu belirtti. Benfica'nın futbolcusu olan ancak şu anda Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da kiralık olarak forma giyen Portekizli orta saha Gedson Fernandes ile ilgilendiğini ifade edildi. 50 milyon euro satın alma opsiyonuyla kiralanan 22'lik genç yeteneğin yedek kaldığı için devre arasında forma giyebileceği bir başka takıma gitmesi bekleniyor. Fernandes, Portekiz'de geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor.

YILDIZ OYUNCU İÇİN FATİH TERİM JOSE MOURINHO'YU ARADI İDDİASI!

Bonservisi Benfica'da olan yıldız futbolcunun forma şansı bulamadığı İngiliz ekibiyle kiralık sözleşmesinin sona erebileceği de kaydedildi. Galatasaray'ın hocası Fatih Terim'in 22 yaşındaki orta saha için İngiliz ekibini çalıştıran yakın arkadaşı Jose Mourinho ile konuştuğu ileri sürüldü. Gedson Fernandes, bu sezon Tottenham ile 2 resmi karşılaşmada 153 dakika sahada kaldı.