Futbol dünyasında yas! Maradona hayatını kaybetti!

​Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona 60 yaşında hayatını kaybetti. Arjantin gazetesi Clarin ölüm haberini doğruladı.

GİRİŞ 25.11.2020 19:29 GÜNCELLEME 26.11.2020 01:42
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Dünya futbolunun efsanevi ismi Arjantinli yıldız Diego Armando Maradona, yaşamını yitirdi.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Arjantin kaynaklı Clarin'in yaptığı habere göre, kısa bir süre önce geçirdiği beyin ameliyatından sonra taburcu olan ve Tigre'deki evinde bulunan 60 yaşındaki Maradona'nın geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirdiği kaydedildi.

BEYNİNDEKİ PIHTI NEDENİYLE AMELİYAT EDİLMİŞTİ

Beyninde pıhtı oluşması nedeniyle kısa bir süre önce ameliyat olan Maradona, geçirdiği ameliyatın ardından hastanede tedavi sürecini atlattı ve daha sonra evinde dinlenmeye çekildi. 

Sağlık sorunları olan Maradona'nın kalp krizi nedeniyle yaşama gözlerini yumduğu haberi dünyada şok etkisi yarattı.

CENAZESİ EVİNDEN ALINDI

Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın cenazesi, Buenos Aires'teki evinden morga götürüldü.



PELE'DEN İLK AÇIKLAMA: GÖKYÜZÜNDE BİRLİKTE OYNAYACAĞIZ

Brezilyalı futbol efsanesi Pele'de de Maradona'nın ölüm haberinin ardından bir açıklama yaptı. Pele, "Bir gün gökyüzünde onunla birlikte top oynayacağız." ifadelerini kullandı.

DÜNYA KUPASI'NDA REKOR KIRDI

1986 Dünya Kupası'nda 10 gole doğrudan katkı sağlayan Diego Maradona'dan (5 gol & 5 asist) bu yana hiçbir oyuncu bir turnuvada bu sayıya ulaşamadı.

ELLE ATTIĞI GOL HİÇ UNUTULMADI...

1986'da Meksika'daki Dünya Kupası'na damgasını vuran Maradona'nın, İngiltere'ye eliyle attığı gol yıllarca unutulmadı.

Arjantin ile İngiltere arasında oynanan ve Güney Amerika temsilcisinin 2-1 kazandığı maçta, Maradona takımının 2 golüne de imza attı.

Maradona, Azteca Stadı'nda 114 bin 580 kişinin izlediği maçta İngiliz kaleci Shilton'ı eliyle attığı golle mağlup ederken, Tunuslu hakem Ali Bennaceur orta sahayı gösterdi. İngiliz futbolcuların itirazlarına rağmen hakemin kararı değişmezken, Maradona, daha sonra verdiği röportajda bu gol için "Tanrı'nın eli" ifadesini kullandı.

 


MARADONA'NIN HAYATI

Diego Armando Maradona 30 Ekim 1960'ta Buenos Aires'da doğdu. Birçok uzman, futbol eleştirmenleri, eski futbolcular, şimdiki futbolcular ve futbol taraftarlarınca tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak görülmektedir.

Ayrıca Pelé ile beraber FIFA 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülü almıştır.Transferde iki kez en yüksek ücret rekoru kıran tek futbolcudur. Maradona profesyonel futbol kariyeri boyunca Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla ve Newell's Old Boys takımlarında oynamıştır. Kulüp seviyesinde en ünlü olduğu Napoli takımında çok sayıda övgü almıştı.


Diego Armando Maradona (Napoli yıllarından)

Dört FIFA Dünya Kupası turnuvasında oynamıştır ve Arjantin adına kaptanlık yaptığı 1986 Dünya Kupası'nda, Batı Almanya'yı finalde 3-2 yenip kupaya uzanmışlardır. O maçtan sonra Altın Top ödülü almıştır. Aynı turnuvada çeyrek finalde İngiltere'ye iki gol atarak 2-1'lik galibiyeti sağlamıştır ve iki gol de tarihe geçmiştir. İkinci golü ise topu 60 metre sürerken beş oyuncuyu geçerek atmıştır. Bu gol 2002 yılında FIFA.com tarafından "Yüzyılın Golü" seçilmişti. Teknik direktörlük tecrübesinin çok az olmasına rağmen Kasım 2008 tarihinde Arjantin teknik direktörlüğüne getirilmiş ve 15 ay sonra 2010 FIFA Dünya Kupası'nda istifa etmişti.

İŞTE İNGİLTERE'YE ATTIĞI "YÜZYILIN" GOLÜ

YORUMLAR 79
  • Akıncı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey gidi Maradona , çocuktuk maç yapardık Maç oynarken bir abimiz vardı Maradonayi hiç ağzından dusurmezdi. Geçmiş yıllar nede çabuk geçti. Ömür bitiyor
    Cevapla
  • haha 3 yıl önce Şikayet Et
    napim
    Cevapla
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    yorum yapma.
    Cevapla
  • sivaslı cengo 3 yıl önce Şikayet Et
    kim nederse desin gerçek bir futbol efsanesi 86 dünys kupası ve italyada napoli günleri
    Cevapla
  • Urfalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekarlıkla kendini dünyaya tanıtmış. Utanmadan golden sonra seviniyor.
    Cevapla
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    adam öldü dilinizden kurtulamadı.
    Cevapla
  • xyz 3 yıl önce Şikayet Et
    adamın inancı yaşam tarzı neyse ne kimseyi ilgilendirmez burda yarım aklıyla fetva verenlere malzeme çıktı adamın kariyerini sogulayan kıt beyinliler daha enteresan aslında rıdvan 4 maradona eder diyen cahiller var))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle