Süper Lig ne zaman başlayacak? Maçlar ne zaman oynanacak açıklama geldi!

Süper Lig maçlarının ne zaman başlayacağı taraftarlar tarafından oldukça merak ediliyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir liglerin başlayacağı tarihi açıkladı. Peki maçlar seyircisiz mi oynanacak ? 2019-2020 Süper lig ne zaman başlayacak? İşte TFF Başkanı Nihat Özdemir’in yaptığı açıklamanın detayları...

Süper Lig ne zaman başlayacak? Maçlar ne zaman oynanacak açıklama geldi!
Süper Lig ne zaman başlayacak? Maçlar ne zaman oynanacak açıklama geldi!
GİRİŞ 06.05.2020 14:56 GÜNCELLEME 06.05.2020 15:10

Sezonun bitimine 8 hafta kala koronavirüs tedbirleri sebebiyle Süper Lig’de maçlar tatil edilmişti. Liglerin ne zaman başlayacağını taraftarlar ve futbol kulüpleri merakla bekliyordu. Beklenen açıklama Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’den geldi. TFF Başkanı katıldığı canlı yayında liglerin açılış tarihini verdi. İşte Süper Lig’in başlangıç tarihi...

 

SÜPER LİG NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TFF Başkanı Nihat Özdemir canlı yayında yaptığı açıklamada “ Şimdilik olmak kaydıyla Türkiye liglerini 12-13-14 Haziran haftasında başlatıyoruz" dedi.

MAÇLAR HANGİ ŞEHİRDE NASIL OYNANACAK?

Türkiye’deki tüm liglerin açılış tarihini veren Özdemir,” Bizim planımız var ama tek başına bunlar yeterli olmaz. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun kararları neticesinde TFF Bilim Kurulumuzun alacağı kararlarla yolumuzu çizeceğiz.". Dedi açıklamasının devamında kulüplerle temas halinde olduklarını belirten Özdemir tek şehirde futbol oynanmasının gündeme gelmediğini söyledi. Özdemir " Bizim hedefimiz herkesin kendi ilinde, kendi stadında oynamasıdır."

"MAÇLAR BUNDAN SONRA SEYİRCİSİZ"

 Takımların harcama limitleri konusunda çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Özdemir, " Reklam gelirleri yok, maçlar bundan sonra da seyircisiz oynanacak, sponsorlar azalıyor, tüm bunların kapsamında kulüplerin geliri düşüyor. Yeni harcama limitleri için Lisan Kurulumuz çalışıyor."dedi.

 

MAÇLAR NE ZAMAN OYNANACAK? 

Süper Lig’in 12-13-14 Haziran tarihlerinde tüm liglerin açılacağını ifade eden Nihat Özdemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı. Sağlık Bakanı’nın süreci başarıyla yürüttüğünün altını çizen Özdemir, Yönetim Kurulu olarak toplantı yaptıklarını ve normalleşme planı kapsamında değerlendirmede bulunduklarını belirtti. Açıklamasının devamında tüm şartları göz önünde bulundurarak bir yol haritası çizdiklerini vurgulayan Özdemir,  Şimdilik olma kaydıyla, altını çizerek söylüyorum, elimizde değişik senaryolarımızın olduğunu da hatırlatarak tüm liglerin 12-13-14 Haziran'da başlatma kararı aldık. Sağlık Kurulu ve Bilim Kurulu toplantısının ardından maçların nasıl oynanacağına karar verilecek. Sonrasında kararları kulüplere aktaracağız.”dedi.

SÜPER LİG NE ZAMAN BİTECEK?

TFF Başkanı Nihat Özdemir, devleti tüm kurullarının desteğiyle sezonu tamamlamayı düşündüklerini ifade etti. Ayrıca hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirterek “ yeni dönemi de fırsata çevirmeliyiz. İnşallah liglerimizi en güzel şekilde Temmuz ayında sonlandıracağız. Ağustos ayı sonunda da UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapacağız. Hiçbir virüse meydanı bırakmayacağız."dedi.