Kasapoğlu: UEFA'nın kararı yok hükmündedir

CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu olan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. UEFA'nın kararını değerlendiren Bakan Kasapoğlu, "Kararın bir hükmü yok" dedi.

Kasapoğlu: UEFA'nın kararı yok hükmündedir
Kasapoğlu: UEFA'nın kararı yok hükmündedir
GİRİŞ 14.12.2019 12:59 GÜNCELLEME 14.12.2019 22:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu olan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

 

Kasapoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"UEFA'NIN KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR"

 

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli futbolcuların 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Arnavutluk ve Fransa maçlarında gol sevinci sırasında "asker selamı" vermesiyle ilgili, "Bu bizim birliğimizi gösteriyor. UEFA'nın bu kararının bir hükmünün olmadığını düşünüyorum. Sporda da ülkemize karşı bir çifte standart olduğunu görüyoruz. Sporun güzelliklerini daha yukarı taşımak için gayret edeceğiz. Sporcularımızın anlayışı da bu." dedi

2020 UEFA FİNALİ HAZIRLIKLARI

Ülkemiz birçok spor organizasyonuna dört dörtlük bir şekilde ev sahipliği yaptı. Statla ilgili çalışmalar devam ediyor. Final maçı en güzel şekilde gerçekleşecektir. Olimpiyat Stadı'nda önemli bir revizyyon gerçekleşiyor. İnanıyorum ki bu bir başlangıç olacak. Olimpiyat Stadı'nın 30 Mayıs'tan sonra da birçok önemli müsabakaya ev sahipliği yapacağını düşünüyoruz.

Spor alanlarımızın yaşayan mekanlar olması gerekiyor. Bu sayede hem tesislerimizin verimliliğini artmasını hem de sporun hayatımızda daha fazla yer almasını sağlayabiliriz. Sportif tesisleşmede devrim yaşıyoruz.

"OLİMPİYAT EV SAHİPLİĞİNİN VERİLMEMESİ İÇİN BİR SEBEP YOK"

Siyasi bir takım sebeplerle olimpiyat ev sahipliği ülkemize verilmedi. Ülkemizin o dönemde de şimdi de olimpiyatlar için hazır olduğunu düşünüyorum. Olimpiyat ev sahipliğinin ülkemize verilmemesi için hiçbir sebep göremiyorum. Biz ülke olarak her türlü organizasyonu karşılayabilecek seviyedeyiz. 

TÜRKİYE'NİN SPOR YATIRIMLARI

Her alanda mükemmel bir tesisleşme var. Gece gündüz kullanılabilecek tesisler kuruyoruz. Sporu bir yaşam tarzı, kültür haline getirmediğimiz sürece bu alanda başarıyı egemen kılmak mümkün olmayacaktır. Spor bir yaşam tarzı olsun istiyoruz. Biz tesislerimizin insanlarımızla dolu olduğunda daha anlamlı olduğunu düşünüyoruz.

FORMULA 1 MÜJDESİ

Formula-1 yarışlarının ülkemizde yapılması için çalışmalarımız devam ediyor, gündemimizde olan konulardan biri.

MİLLİ SPORCULARA BURSLU EĞİTİM

Sporcu yetişiyor, üniversite çağına geliyor. Okul ve spor arasında bir tercih yapmak zorunda kalıyor. Bu ikilemi ortadan kaldırmak için çok önemli bir iş birliği gerçekleştirildi. Vakıf üniversitelerimiz bu konuda çok özverili. Milli sporcularımıza verilecek destekle hem eğitimlerine hem de spora devam edebilecekler. Sporcularımız, bu sayede sporculuk sonrası kariyerlerinde eğitim alanlarında devam edebilecekler.

YORUMLAR 1
  • İsmail AYTAÇ 4 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetimizin ne kadar önemli olduğunu bilmeyenler de anlasın artık. Dünya Milletlerine batıyoruz..... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...Her bireyimiz kadın erkek ayırımı yapmadan Mehmet ve Mehmetciktir
    Cevapla