Bakanlık açıkladı! 33 milyon 600 bin lira destek
Gençlik ve Spor Bakanlığının ikinci 100 günlük eylem planı açıklandı. Spor kulüplerine ve sporculara 33 milyon 600 bin lira destek verilecek.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın külliyede açıkladığı ikinci 100 günlük eylem planı 15 maddeden oluştu.
Eylem planında, kamu-sivil toplum iş birliğinin artırılması, gençlerin kötü alışkanlıklardan ve suçtan uzak tutulması, 10 milyon vatandaşa spor hizmetinin sağlanması, sporun yaygınlaştırılması ve spor altyapısının güçlendirilmesi gibi başlıklar öne çıktı.
Kamu-sivil toplum iş birliğinin artırılması amacıyla gençlik ve spor alanında bin 100 projenin desteklenmesi ve 300 sivil toplum kuruluşunun (STK) temsilcileriyle görüşülmesi hedeflendi.
Gençlerin kötü alışkanlıklardan ve suçtan uzak tutulması amacıyla 240 bin gencin katılımıyla faaliyetlerin gerçekleştirilmesi eylem planında bulunurken, 30 yeni gençlik merkezi açılması ve gençlik merkezleriyle spor merkezlerinin 24 saat açık tutulması yoluyla 10 milyon vatandaşa spor hizmetinin sağlanması da hedefler arasında yer aldı.
Sporun yaygınlaştırılması ve spor altyapısının güçlendirilmesi kapsamında 57 yeni spor tesisinin yapılmasına karar verilirken, Gençlik ve Spor Veritabanı kurulması da plandaki bir diğer madde olarak dikkati çekti.
33 milyon 600 bin lira destek
Sporun okullar başta olmak üzere her alanda yaygınlaştırılması kapsamında spor kulüplerine ve sporculara 33 milyon 600 bin lira destek verilerek, 1 milyon 735 bin gence ulaşılması hedef olarak belirlendi.
Gençlik için "100 Günde 100 Milyon Projesi" ile FIFA standartlarında 34 futbol sahası, 96 mahalle tipi spor sahası, basketbol ve voleybol sahası, 6 yüzme havuzu ve 3 spor salonunun yapımı da ikinci 100 günlük eylem planında yer aldı.
İkinci 100 günlük eylem planında ayrıca, ihtiyaç sahibi 150 bin yükseköğrenim öğrencisine burs, talep eden 380 bin yükseköğrenim öğrencisine yükseköğrenim kredisi verilmesi de hedef olarak belirlendi.
-
Fani kul 6 yıl önce Şikayet EtAsgari ücreti belirlemek için kac defa toplanıyorlar.. Ama böyle şeylerde tek karar yetiyor... Yazik cok yazik..Beğen Toplam 2 beğeni
-
Malatyam 6 yıl önce Şikayet EtMillet tamda bunu bekliyordu..!? Doğru yatırım..?Beğen Toplam 1 beğeni
-
m.ak 6 yıl önce Şikayet Etüretim çarkı zor dönüyor gençlere verilecek spor tesisleri desteğini gençleri üretime yönlendirelim çalışarak spor yapalımBeğen Toplam 6 beğeni
-
muharrem 6 yıl önce Şikayet Etanlamak mümkün değilBeğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 6 yıl önce Şikayet EtBiraz da emekliye ve asgari ücretle geçinene verseniz birşeylerBeğen Toplam 9 beğeni