Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısındaki teknik direktörü Erwin Koeman kimdir?

Teknik direktör Philip Cocu ile yollarını ayıran Fenerbahçe yönetimi, geçici olarak teknik direktör görevini Erwin Koeman’a verdi. Peki merakla araştırılan Erwin Koeman kimdir, kaç yaşındadır? Daha önce hangi takımların başında yer almıştır?

Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısındaki teknik direktörü Erwin Koeman kimdir?
Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısındaki teknik direktörü Erwin Koeman kimdir?
GİRİŞ 02.11.2018 16:59 GÜNCELLEME 02.11.2018 16:59

Ankaragücü karşısında da mağlubiyet alan Fenerbahçe, Philip Cocu ile yollarını ayırdı. Hollandalı teknik adamın görevine son verilmesinin ardından Süper Lig'in 11. haftasında oynanacak Galatasaray derbisinde sarı lacivertli takımın başında kimin olacağı merak konusu oldu. Fenerbahçe'den yapılan yazılı açıklamada ‘’Hollandalı başarılı futbol adamı Erwin Koeman Futbol A Takımımızın yardımcı antrenörü olarak teknik direktörümüz Philip Cocu'nun ekibinde görev yapacak’’ ifadelerine yer verildi. Peki Erwin Koeman kimdir?

ERWIN KOEMAN KİMDİR?

Erwin Koeman, 20 Eylül 1961 tarihinde Hollanda'nın Zaandam kentinde dünyaya geldi. Antrenörlük geçmişinden önce futbolculuk kariyerini Hollanda takımlarında sürdüren Koeman, Groningen, PSV, Mechelen takımlarında forma terletti. Aynı zamanda Erwin Koeman, Hollanda Milli Takımı'nın ve Barcelona'nın efsane oyuncusu Ronald Koeman'ın da ağabeyi.

Antranörlük kariyerine PSV'nin alt yapısında başlayan Koeman, aynı takımda asistanlık seviyesine yükseldi. 2004 yılında RKC Waalwijk'te teknik direktör olarak göreve gelen Koeman, 2005-2007 sezonunda Feyenoord, 2008-2010 sezonunda Macaristan, 2011'de Utrecht, 2012'de Eindhoven, 2012-2014 tarihlerinde yeniden RKC Waalwijk ve 2014'te Southampton'da görev aldı. Erwin Koeman, 2018 yılı itibariyle Fenerbahçe'de asistan menajer olarak görev almıştır. Hollandalı başarılı futbol adamı Erwin Koeman Futbol A Takımımızın yardımcı antrenörü olarak teknik direktörümüz Philip Cocu'nun ekibinde görev yapacak.