Bakan Bak ilk iftarı gençlerle yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik Haftası kapsamında 81 il, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve Azerbaycan'dan birer kadın ve erkek olmak üzere toplam 174 temsilci gençle, Ankara'da iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bakan Bak ilk iftarı gençlerle yaptı
Bakan Bak ilk iftarı gençlerle yaptı
GİRİŞ 16.05.2018 23:21 GÜNCELLEME 16.05.2018 23:21

The Green Park Otel'de gerçekleşen iftar yemeğinde konuşan Bakan Bak, İsrail'in yaptıklarına dikkati çekerek, "İsrail zulmüne sessiz kalamayız. Onu şiddetle kınıyoruz." dedi.

"Kimse bu milete diz çöktüremez" diyen Bak, şöyle devam etti:

"Barışçıl gösteriler yapan Filistinliler'in üzerine ateş açıldı ve 60'ın üzerinde Filistinli şehit oldu. Üç bine yakın yaralı var. Dünyanın kabul edeceği bir şey değil. Suriyeli mültecilerin durumunu görüyorsunuz. Vatansız olmaz, bayraksız olmaz. Bu coğrafyada bin yıldan fazladır varız ve var olacağız. Türk milletinin genlerinde azim ve şefkat var. Her zaman mazlumların yanında olduk. İnsanlara yardım etmek ne kadar güzel bir şey. Hayat bir mücadele. Hedefimiz ülkemizin büyümesi ve gelişmesi. Hedefimiz, gelecek nesilere güçlü bir Türkiye taşımak."

 Bu ülkenin gençlerini çok sevdiklerini anlatan Osman Aşkın Bak, "Bu ülkenin geleceğisiniz. Ramazan-ı Şerif başladı. İlk orucumuzu tuttuk, ilk iftarımızı yaptık. Allah kabul etsin." diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, gençlerin enerjik ve heyecanlı olmaları gerektiğini vurgulayarak, "Hayalleriniz ve hedefleriniz olmazsa o enerjiyi yakalayamıyorsunuz. Türkiye sıçrama noktasında. Sayın Cumhurbaşkanımız, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini koydu. İleriye yönelik hedefler konuldu." ifadelerini kullandı.

Yapılan eserlerin ortada olduğunu aktaran Bak, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnanılmaz yatırımlar ve büyüyen bir Türkiye. Büyümenin sürdürülebilmesi için gençlerin iyi yetişmesine gereksinimiz var. Ülkeye hizmet için hep birlikte çalışacağız. 81 ilden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Avrupa'dan misafirler olarak birlikteyiz. Bu olayı her yıl gerçekleştiriyoruz. Sizlerle bu haftanın başlangıcını gerçekleştirdik. Anıtkabir'e gittik. Bu bayramı gençliğimize armağan eden Aziz Atatürk'ün kabrini ziyaret ettik. 19 Mayıs dünyada çok önemli bir gün. Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcının Samsun'da yapıldığı bir tarih." 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın konuşmasının ardından gençlerle sohbet programına geçildi ve basın mensupları salondan çıkarıldı.

Bu arada, iftar yemeği öncesinde davetlilere Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu.