Yunan basını Naim için bu başlığı attı!

Türkiye dün öğle saatlerinde gelen acı bir haberle hüzne boğuldu. Olimpiyat ve dünya şampiyonu, halterin efsanesi Naim Süleymanoğlu, hayatını kaybetti.

GİRİŞ 19.11.2017 12:20 GÜNCELLEME 19.11.2017 12:38
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Uzun süredir mücadele ettiği karaciğer sirozu nedeniyle 23 Eylül'de hastaneye kaldırılan milli sporcuya yüzlerce kişi karaciğer vermek için gönüllü olmuştu. Cep Herkülü, uygun donörün bulunmasının ardından 6 Ekim'de Memorial Ataşehir Hastanesi'nde 8 saatlik bir operasyonla karaciğer nakli oldu. Ancak son olarak beynindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle 11 Kasım'da acil ameliyata alınan Naim Süleymanoğlu, 50 yaşında tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti.

ÜÇ KEZ 'YILIN HALTERCİSİ' SEÇİLDİ

3 Olimpiyat altın madalyası, 7 Dünya Şampiyonluğu, 6 Avrupa Şampiyonluğu ve 46 dünya rekoru kırarak 9 yaşında başladığı halterde büyük başarılara imza atan, 3 kez 'yılın haltercisi' seçilen, vücut ağırlığının 3 katını kaldırabilen Cep Herkülü, adını tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırarak bu dünyaya veda etti. Katıldığı her turnuvada Türk bayrağını göndere çektirmeyi başaran efsane isim Naim Süleymanoğlu'nun yaşattığı gurur ve mutluluk hiçbir zaman unutulmayacak.



CENAZESİ BUGÜN İSTANBUL'DA

Milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi bugün İstanbul'da toprağa verilecek. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Süleymanoğlu'nun vefat ettiği hastanede düzenlenen basın toplantısında, cenaze törenine ilişkin bilgi verdi. Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve millete sabır dileyen Şahin, Süleymanoğlu için bugün öğle vakti Fatih Camii'nde cenaze namazı kılınacağını belirtti. Şahin, Süleymanoğlu'nun cenazesinin Edirnekapı Mezarlığı'nda defnedileceğini bildirdi.

HİKAYEN SONSUZA KADAR KALBİMİZDE

Naim Süleymanoğlu'nun vefatı dünyada büyük yankı buldu. Twitter'da olimpiyatların resmi hesabı, "Senin hikayen, sonsuza kadar kalbimizde kalacak Cep Herkülü" paylaşımını yaptı. İspanya'nın önde gelen spor gazetelerinden Mundo Deportivo haberi, "Cep Herkülü, 50 yaşında hayatını kaybetti" diye duyurdu.

Yunan haber siteleri Süleymanoğlu'nun ölümünü "Halter tarihinde adını altın haflerle yazdıran cep Herkül öldü", "Feryat... Süleymanoğlu gitti...", "Halterin efsanesi öldü" ve "Büyük bir yıldız söndü" başlıkları ile duyurdular.

'DOSTUMU KAYBETTİM... EŞİ YOKTU'

Naim Süleymanoğlu'nun sporculuk yıllarında "ezeli rakibi" Yunan Valerios Leonidis Hürriyet'e konuştu. Leonidis şunları söyledi: "Naim'in öldüğü haberini duyunca yıkıldım. Ben büyük bir dostumu, dünya da çok büyük bir sporcuyu kaybetti. Öldüğüne hâlâ inanamıyorum. Dünyanın en iyi sporcusu idi. Dünyada bir eşi yok. Bundan sonra da gelir mi? Çok zor. Naim, benim için Tanrı'nın bir hediyesi idi. Onunla olan rekabet yüzünden hep daha fazla çalıştım. Müthiş bir rakipti. O olmasaydı ben de bu kadarını başaramazdım. Biraz Tükçe biliyorum. Allah rahmet eylesin"

YORUMLAR 21
  • abdi 6 yıl önce Şikayet Et
    ulen terimi gönderen de bu spor yazarları değil miydi?
    Cevapla
  • arda 6 yıl önce Şikayet Et
    vay beee bir donem kapandimi simdi allah rahmet eylesin guzel insan.ne gunlerdi ne rekorlar kirdi turkiyenin gruru oldu.ne emekler verildi ne ugraslar .kacirdilar getirdiler
    Cevapla
  • VEFA 6 yıl önce Şikayet Et
    Aziz Türk milleti,kendini onure eden insanları ilelebet unutmaz, Ruhun şad, Mekanın cennet olsun Naim SÜLEYMANOĞLU..
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir başsağlığı mesajını nerelere çektiniz Yunanistan hiç bir zaman Türkiyeyle dost olmazlar tanıdığım çok Yunanlı insanlar var bu arada mekanın cennet olsun cep Herkül’ü
    Cevapla
  • Canım Türkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruhun şad olsun. Mekanın cennet olsun.Ne mutlu ki yurttaşımsın. Seni rahmet ve minnetle anacağız şampiyon.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle