Cenk Akyol geçmişini arıyor

Efes Pilsen'de formsuz olduğu için süresiz kadro dışı bırakılan genç basketbolcu Cenk Akyol, bir an önce toparlanıp, eski günlerine dönmek istiyor...

Cenk Akyol geçmişini arıyor
Cenk Akyol geçmişini arıyor
GİRİŞ 13.03.2007 12:29 GÜNCELLEME 13.03.2007 12:29
Cenk Akyol geçmişini arıyor

Soruları yanıtlayan Cenk, kadro dışı kalmasıyla ilgili olarak, "Uzun süredir kötü oynuyordum. Prokom Trefl maçından sonra da süresiz kadro dışı kaldım. Yönetim ve teknik ekibin verdiği bir karar. Saygı duymak lazım" dedi.

Her sporcunun inişleri ve çıkışları olacağına dikkati çeken milli basketbolcu, şöyle devam etti.
"Sporda inişler, çıkışlar olur. Her gün iyi oynayamam. Dünyanın her yerinde bu böyle. Hiçbir sporcu bütün sezon her maçı iyi oynayarak geçirmiyor. Mutlaka kötü günü de oluyor. Kötü bir dönem geçirdiğimi ben de kabul ediyorum ama toparlanacağım. En kısa zamanda bunu atlatmak istiyorum. Daha fazla çalışarak, bu durumu kafama fazla takmadan takıma geri döndüğümde de elimden gelenin en iyisini vererek, bunu göstereceğim."
-"NE OLACAĞINI BEN DE BİLMİYORUM"-
Cenk, "Ne zaman yeniden takıma girebileceğini düşünüyorsun?" şeklindeki soru üzerine, "Ne zaman takıma döneceğim belli değil. Bana 'süresiz kadro dışısın' dendi" şeklinde konuştu.

Efes Pilsen ile 3 yıllık daha sözleşmesi olduğunu belirten Cenk Akyol, "Ne olacağını ben de bilmiyorum. Tekrar takıma alınacak mıyım, alınmayacak mıyım. Başka bir takıma mı yollayacaklar, kiralık mı verecekler, ben de bilmiyorum" dedi.

-"TAKIMDA DA BİR FORMSUZLUK VAR"-
Avrupa Ligi'nde istedikleri gibi oynayamadıklarını kaydeden Cenk, ilk kez 2. turda böyle bir sonuç aldıklarını söyledi.

Cenk Akyol, Avrupa Ligi'nde ilk grupta da kötü maçlar oynadıklarını ifade ederek, "Bir kaç tane önemli maç kazandık, öyle bir çıkış yakaladık. Ondan sonra yine kötü oynamaya başladık. Bende formsuzluk var, takımda da bir formsuzluk var, bu açıkça görülüyor. Oynayamadık, Top 16'da 4'te sıfır oldu ki tarihte daha önce böyle bir şey yoktu. Herkes şaşırıyor, biz de şaşırıyoruz. Tabii ki kaybetmek istemeyiz" diye konuştu.

Cenk, takımda arkadaşlığın çok iyi olduğunu, oyuncular arasında hiçbir sorun olmadığını kaydetti.
-"NBA'DE BEN NEDEN YAPAMAYIM?"-
Milli basketbolcu, Efes Pilsen'de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Efes Pilsen, Avrupa'nın en iyi kulüplerinden biri. Efes Pilsen'de kalmaktan mutluluk duyarım ama tabii ki benim de hedeflerim var. Bunları gerçekleştirmek için elimden ne gelirse yaparım" dedi.

2005 yılında ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) draftlarında (oyuncu seçimi) Atlanta Hawks tarafından seçilen Cenk, bundan sonraki en büyük hedefinin NBA'de oynamak olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'nın NBA'de oynaması beni cesaretlendiriyor. Mehmet Okur, 'All Star' oldu. Bundan daha ötesi yok, bir basketbolcunun hayalini kurabileceği. Gittiler, başardılar. Ben neden yapamayayım ama yapamazsam da dünyanın sonu değil. Yapamaya da bilirim, olmaya da bilir. Olmazsa da olmaz. Sonuçta hayat devam ediyor."

Cenk, Avrupa'da başka bir kulüpte oynamayı düşünmediğini belirterek, "Zaten Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinde oynuyorum. Ben şimdi Avrupa'da başka bir kulüpte oynamak istersem, kulübüme de haksızlık etmiş olurum. Çünkü zaten başarılı, köklü ve zirveye oynanan bir kulüpte oynuyorum. Kendi ülkemde oynadıktan sonra niye gidip, ülkemi değiştirip, başka bir takımda aynı seviyede basketbol oynayayım ki. Burada oynamayı tercih ederim" diye konuştu.

-"JAPONYA'DA BENDE BİR ÖZGÜVEN OLUŞTU"-
Cenk Akyol, Japonya'daki Dünya Şampiyonası'nda 6. olarak beklenmeyen bir başarı elde ettiklerini dile getirerek, "Hiçbir otorite bizden böyle bir başarı beklemiyordu. Öyle bir başarının gelmesi ben de bir öz güven oluşturdu. Bu öz güvene ben her yerde hala sahibim" dedi.

Milli takımın Avrupa Şampiyonası'nda daha başarılı olacağını kaydeden Cenk, "Tekrar milli takıma gittiğimizde, grupta kim olursa olsun, o gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Çünkü Dünya Şampiyonası'nda bir şeyler yapabileceğimizi gösterdik ve kendimiz de bunu gördük. Avrupa Şampiyonası'nda işlerin daha kolay olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Cenk, "Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun yeniden milli takıma dönmesi, takımdaki havayı bozar mı?" şeklindeki soru üzerine, "Bozmaz. Niye bozsun. Sonuçta bir başarı var. Kaliteli oyuncular geldikçe de daha iyi dereceler elde edilecektir" dedi.

-"LİGDE PLAY-OFF ÇEKİŞMELİ GEÇECEK"-
Beko Basketbol Ligi'nde Efes Pilsen ile beraber Fenerbahçe Ülker ve Türk Telekomspor'un zirveye oynadığını ifade eden Cenk, "Play-off mücadelesi hiç olmadığı kadar çekişmeli geçecek. Beşiktaş Cola Turka'yı da yarı finalde bu 3 takımın arasına katabiliriz. Çok keyifli olacak" şeklinde konuştu.

Cenk, ligde diğer maçlarda çok fazla çekişmenin yaşanmadığını dile getirerek, "Diğer maçlara baktığımızda çok da fazla çekişmeli geçtiği söylenemez. Oynarken yeterince keyif almadığımız bir maçın izleyenlere de çok fazla keyif verdiğini söyleyemem. Umarım daha çok yatırım yapılır, Türkiye'deki basketbol bir seviye daha yukarı taşınır" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL