Beşiktaş son dakika transfer haberleri 23.12.16

Beşiktaş son dakika transfer haberleri ve tüm gelişmeler bu sayfada sizlerle. Ara transfer sezonunu çok iyi geçirmek isteyen Karta'ın transfer listesi bir hayli kalabalık. İşte 2016 - 2017 sezonu Beşiktaş ara transferleri

Beşiktaş son dakika transfer haberleri 23.12.16
Beşiktaş son dakika transfer haberleri 23.12.16
GİRİŞ 23.12.2016 13:00 GÜNCELLEME 23.12.2016 13:00

Beşiktaş son dakika transfer haberleri. Babel Beşiktaş ile anlaştı! Manoel Messias için çalışmalar başlatıldı. Beşiktaş'ta Trabzonsporlu Mehmet Ekici sesleri! Beşiktaşlı Veli ve Ömer için Rize harekete geçti... Quaresma'nın sözleşme uzatılıyor! İşte 23 Aralık cuma günü itibariyle Beşiktaş son dakika transfer haberleri 

SON DAKİKA BEŞİKTAŞ TRANSFER HABERLERİ

"QUARESMA İLE 2+1 YILLIK SÖZLEŞME İMZALAYACAĞIZ"

Beşiktaş'ta transfer çalışmaları son sürat devam ediyor. Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, siyah-beyazlı kulübün transfer çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ryan Babel'in transferinde sona yaklaştıklarını ifade eden Albayrak, Ocak ayında yapılacak transferlerin %80'ini de şimdiden tamamladıklarını dile getirdi.

Beşiktaş taraftarının transfer sürecinde rahat olması gerektiğini ifade eden Albayrak, Quaresma ile 2+1 sözleşme imzalayacaklarını ifade etti. Transfer çalışmaları hakkında bilgiler veren Albayrak, "Ocak ayında yapacağımız transferler için % 80 ölçüde işimizi bitirdik diyebiliriz. Bu konuda taraftarımız rahat olsun ve her zamanki gibi ince eleyip sık dokuyoruz hassas davranıyoruz" dedi.

Quaresma'nın sözleşme süresi hakkında da ilk kez Sporx'e bilgilere veren Albayrak, "Son günlerde bizi mutlu eden bir başka konu Qaresma ile ilgili sözleşme uzatılması konusunda geldiğimiz nokta. Taraftara bugünden yeni yıl müjdesi olarak verebiliriz bunu. İnşallah Quaresma ile yılbaşı tatil dönüşü 2+1 yıllık sözleşme imzalamayı planlıyoruz. Bir süredir kendisiyle ve menajerleriyle sürdürdüğümüz görüşmeler sonunda prensipte anlaştık. Son olarak dün Quaresma ile görüştük ve kendisi yılbaşından sonra imzalayalım dedi" şeklinde konuştu.

"QUARESMA, BEŞİKTAŞ'A GÖNÜLDEN BAĞLI"

Quaresma'nın Beşiktaş'ın sembol oyuncularından biri olacağını ifade eden Albayrak, "Quaresma çok farklı bir oyuncu. O gerçek bir kartal. Tıpkı Pascal Nouma gibi bu kulübe taraftara aşık. Birileri yok gidecek midecek filan diyor bunu Quaresma'ya sorsunlar bakın nasıl cevap alacaklar. Bu kulübe bu renklere gönülden bağlı bir çocuk. Onunla bugüne kadar hiç bir problemimiz olmadı, ne gitmek istedi ne de gitmeye niyeti var. Quaresma futbolu bıraktıktan sonra da bu camianın bir parçası gönüllüsü olacak bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

 

BABEL BEŞİKTAŞ İLE ANLAŞTI!

Ara transfer döneminde takıma hücum özelliği bulunan yeni bir kanat oyuncusu kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlılar, bu doğrultuda rotasını İspanya'ya çevirmişti. La Liga ekibi Deportivo'da görev yapan Kasımpaşa'nın eski futbolcusu Ryan Babel'le görüşmelerini sürdüren yönetim, mesaiyi yoğunlaştırmıştı.

Siyah-Beyazlı yönetim, Mavi-Beyazlılar'la olan sözleşmesi 31 Aralık'ta sonra sona erecek olan 30 yaşındaki yıldızla beraber, 1 milyon Euro'luk imza parası sorununu aşmasının ardından el sıkıştı. Deportivo formasıyla çıktığı 11 La Liga karşılaşmasında 4 gol ve 1 asistlik performans sergileyen Babel'i gelecek hafta İstanbul'a getirmeyi planladığı öğrenildi.

Yıldız futbolcu Ryan Babel de dün gece oynanan Real Betis karşılaşmasının ardından Beşiktaş ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

STOPER TRANSFERİ YİNE UĞRAŞTIRACAK

Stoper transferi ise Siyah Beyazlıları biraz daha uğraştıracak gibi. Listenin bir numarasında yer alan Cruzerio'lu Manoel Messias için ilk tekliflerine ret cevabı alan transfer komitesi Brezilyalı oyuncu için girişimlerini sürdürmeye devam edecek. Ancak Brezilya da oynayan bir çok oyuncuda olduğu gibi Messias'ın da bonservisinin 3' bölünmüş olması bu transferin olma ihtimalini fazlasıyla düşük kılıyor.

Listedeki bir diğer isim olan Shaktar Donetskli Yaroslav Rakitsky için de Ukrayna'dan oldukça yüksek bir bonservis talebi alan yönetim 2 yıldır stoper transferinde yaşanan sıkıntıları da göz önünde bulundurarak istenen 7-8 milyon Euro'yu ödeyip ödememeyi tartışıyor. Oyuncu için şu an Ukrayna ekibine önce kiralama ve UEFA denetimin kalkacağı yaz transfer döneminde satın alma için teklif sunulmuş durumda.

Beşiktaş'ın stoper transferi için gündemine gelen son isim ise yine Zapata oldu.

2 sezondur Beşiktaş'ın sürekli gündemine gelen ancak Milan'da kalmayı tercih eden Kolombiyalı stoper için yeniden girişimde bulunma kararı alan transfer komitesi, oyuncunun Milan'da hiç şans bulamamasını koz olarak kullanma amacında.

BEŞİKTAŞ'TA MEHMET EKİNCİ SESLERİ

Beşiktaş yönetimi, Mehmet Ekici konusunda resmen Trabzonspor’un kapısını çaldı. Şenol Güneş Stadı’nın açılışı öncesinde Bordo-Mavililer’le görüşen Beşiktaşlı idarecilerin, “Eğer yeni kontrat için anlaşamazsanız bizim teklifimizi de dinleyin. Hem Mehmet hem de Trabzon kazansın” dediği ortaya çıktı.

Trabzonspor’la olan kontratı sezon sonunda sona erecek olan Mehmet Ekici için Galatasaray’ın ardından Beşiktaş da resmen devreye girdi. Geçen hafta Trabzon’da yapılan Şenol Güneş Stadı’nın açılışı için şehire davet edilen Siyah-Beyazlı yönetimin, tören öncesinde yapılan görüşmelerde Mehmet Ekici’nin durumunu da konuştuğu ortaya çıktı.

Beşiktaş kafilesinden bir idarecinin ilk olarak, “Yanlış anlamayın. Bunun için burada değiliz ama Mehmet Ekici’nin sözleşmesi konusunda bir girişiminiz var mı?” sorunusunu iletip, “Bunu soran Galatasaray cephesine de aynısını söyledik. Biz kendisine bir teklif yaptık. Ailesiyle konuşup son kararını verecek” cevabını aldığı öğrenildi.

VELİ VE ÖMER İÇİN RİZE HAREKETE GEÇTİ

Devre arası yaklaşıyor, takımlar takviye için kolları sıvıyor. Ara transferi en hızlı geçirecek takımlardan biri de Çaykur Rizespor olacak gibi duruyor. Yaz döneminde istediği transferleri gerçekleştiremeyen Karadeniz ekibinde teknik direktör Hikmet Karaman bu kez ligi bilen isimlere yöneliyor.

Tecrübeli hocanın, yönetimden Beşiktaş’ta şans bulamayan Veli Kavlak ve Ömer Şişmanoğlu’nu istediği öğrenildi.

Her iki oyuncuyu da takımında görmek isteyen Karaman’ın bu raporuyla kulüpler arasındaki temasların şimdiden başladığı ifade edildi.

Rizeli idarecilerin Beşiktaş’la yapılan görüşmede, “Önce hocamıza soralım, sonra da oyuncular kabul ederse konuşuruz” yanıtı aldıkları ifade edilirken, Karaman’ın da oyuncularla görüşüp girişimde bulunacağı belirtildi.

KAYNAK: AJANSLAR