Erdoğan müjdeyi verdi! Etnospor Festivali başlıyor

Bilal Erdoğan, 26-28 Ağustos tarihleri arasında Küçükçekmece'de çok büyük bir Etnospor festivalinin düzenleneceğini söyledi.

Erdoğan müjdeyi verdi! Etnospor Festivali başlıyor
Erdoğan müjdeyi verdi! Etnospor Festivali başlıyor
GİRİŞ 20.08.2016 17:09 GÜNCELLEME 20.08.2016 17:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin başka kültürü benimseme tartışmaları açısından dönüm noktası olduğunu belirterek, "Bizler millet olarak geleceğe kendi kimliğimizle yürümeye karar verdiğimizi bütün dünya göstermiş olduk." dedi.

Bilal Erdoğan, bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Şile Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreş Müsabakaları'na konuk olarak katıldı. Şile sahilindeki "Er Meydanı'nda" gerçekleştirilen 10. Yağlı Güreş müsabakaları, başpehlivanların şovuyla başladı.



"Milli İrade Şahlandı, Demokrasi Kazandı" ve "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" pankartlarını ellerindeki Türk bayraklarıyla beraber 50 başpehlivan taşıdı. "Er Meydanı'nı" gezerek seyircileri selamlayan başpehlivanlar büyük takdir topladı. Meydanın etrafında kurulan tribünleri dolduran vatandaşlar, pehlivanları uzun süre alkışladı.


Meydandaki gösterinin ardından Bilal Erdoğan, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve Şile Kaymakamı Salih Yüce, müsabakalarda bir biriyle yarışacak 50 başpehlivanın kur'asını çekti. Kur'anın sona ermesinden sonra Bilal Erdoğan kısa bir açılış konuşması yaptı. Ardından başpehlivanlar güreşmeye başladı.

Erdoğan, tribünde kendisi için ayrılan yere oturmadan önce gazetecilere açıklamada bulundu.

Ata sporlarıyla ilgili organizasyonlara katılmasının arka planındaki temel değerin, yakın geçmişte Türkiye'nin başka bir kültürü benimseme tartışmalarının yattığını ve bunun aksine inandığı için iştirak ettiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aslında 15 Temmuz başarısız darbe girişimi bu başka bir kültürü benimseme tartışmasının dönüm noktası oldu. Bizler millet olarak geleceğe kendi kimliğimizle yürümeye karar verdiğimizi bütün dünya göstermiş olduk. Kendi kimliğimizin içinde, kendi müziğimizin, kendi edebiyatımızın, kendi sanatımızın olduğu gibi kendi sporumuzun da olması gerektiğine inanıyorum. Biz Türk Milleti olarak, kendi kimliğimizle yürüme iddiasındayız."



Kendi kültürel yapımızla yürüme iddiasıyla birlikte geleceğimizi yeniden kurmamız gerektiğini söyleyen Bilal Erdoğan, şunları söyledi:

"Onun için ata sporlarımızla ilgileniyorum. Bunların yeniden halkımız tarafından daha geniş bir şekilde benimsenmesi, popülerleşmesi gerektiğini düşünüyorum. İşte bunun için okçuluğumuz, atlı sporumuz, ciritimiz, güreşlerimiz var. Ve bu bağlamda bu sene hem atlı okçuluk Türkiye şampiyonası hem bugün Şile'deki 10'uncu yağlı güreş şenliğine katılmış oldum."

Haftaya, 26-28 Ağustos tarihleri arasında Küçükçekmece'de çok büyük bir Etnospor festivalinin düzenleneceğini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu festivalde 11 spor dalında, hem geleneksel sporlarımızı tanıtacağız, bu geleneksel sporlarımızın yanında bütün kültürel unsurlarımızın adeta sergilendiği, yeniden halkımızla buluştuğu bir imkan olacak. Burada hem konserler olacak, hem de çocuklar için birçok etkinlik olacak. Geleneksel tatlarımız ve lezzetlerimiz de halka sunulmuş olacak. Geçmişte bizim değerlerimiz olan tüm tatların yeniden yaşatılacağı ve tanıtılacağını orada göreceğiz."

Geleneksel sporlarda sporcuların birbirlerini rakip görmelerindeki esasın, rakibine düşmanlık beslemesi olmadığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:



"Sporcumuz, rakibini kendini geliştirmede bir partner olarak görmektedir. Neye hazırlanıyor? İcabında savaşa hazırlanıyor. Ve yahut da kendi fiziksel gelişimini ilerletmek istiyor. Onun için bu sporlarda kurallar biraz daha esnek. Sabır ve merhamet gerektiriyor. Karşısındakine düşman olmamayı gerektiriyor. Onun için seyircilerin de sabır göstermeleri gerekiyor. Gerekiyorsa, Şile'de olduğu gibi geç saatlere kadar bekliyorlar. Bu da bizim sporlarımızın güzelliğidir."

Şile Belediye Başkanı Tabakoğlu, Bilal Erdoğan'a Şile bezinin de yer aldığı çeşitli hediyeler takdim etti. Erdoğan ve beraberindeki heyet, başpehlivanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bilal Erdoğan, beraberindekilerle birlikte güreş müsabakalarını bir süre izledikten sonra Şile'den ayrıldı. Şile yağlı güreşleri ise başpehlivan, başaltı, deste, büyük, orta ve küçük boy kategorilerinde devam etti.

Şampiyonun belirlenmesi için müsabakalar, gece geç saatlere kadar devam edecek.

YORUMLAR 3
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    her ilde olsun isterdim ama terör olayları nedenyle mümkün değil pek ama yinede sevindim bizim sporlarımıza eln yabancsı bzden çok değer veriyor zoruma gidiyor
    Cevapla
  • ayşe 7 yıl önce Şikayet Et
    her ilde olsun
    Cevapla
  • gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    Bilal Erdogan, Adam!
    Cevapla