Dünya bu görüntüleri konuşuyor!

2016 Rio Olimpiyatları için Brezilya'ya giden spor severlerin, gaspçılar tarafından saldırıya uğradığı görüntüler şok etkisi yarattı.

GİRİŞ 08.08.2016 13:52 GÜNCELLEME 08.08.2016 14:13
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Rio’daki güvenlik sorunu nedeniyle Türkler de mağdur oldu. Artistik cimnastikteki sporcumuz Tutya Yılmaz’ın anne ve babasının plajda bulundukları esnada cep telefonları çalındı.

Hırsızlık ve gaspın önüne geçilemiyor

Ne 85 bin güvenlik görevlisi ne de 895 milyon dolara oluşturulan ek güvenlik bütçesi... Hiçbiri Rio’daki sayısız hırsızlık olaylarının önüne geçemiyor. Ülkedeki en büyük sorunlardan biri olarak dikkat çeken bu durumdan, Türkler de nasibini aldı. Ülkemizi artistik cimnastikte temsil eden 17 yaşındaki başarılı sporcumuz Tutya Yılmaz’a destek olmak için Brezilya’ya gelen anne ve babasının cep telefonları plajda oldukları esnada çalındı. Olayın ardından büyük bir şok yaşayan Tutya ailesi, durumu hemen Rio polisine bildirdi. Her gün birçok hırsızlık şikayeti alan polisin, hırsızları bulma konusunda zaman zaman zorlandığı ifade edildi. 

PORTEKİZLİ BAKAN SOYULDU 

Portekiz Eğitim Bakanı Tiago Rodrigues Brandao ve yardımcısı da, oyunların yapıldığı gölün yakınlarında yürüyüş yaptığı sırada saldırıya uğradı ve eşyaları çalındı. Hemen harekete geçen polisin, hırsızları yakaladığı bildirildi. Saldırıdan yara almadan kurtulan ikiliye, eşyalarının iade edildiği belirtildi. Oyunları izlemek için Rio’ya gelen Rus taraftarların da evine hırsız girdi. Hırsızların teknolojik eşyaları çaldığı ifade edildi.

YORUMLAR 42
  • Vatan79 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet turkiye yi elediler hem dunya kupasinda hem de olimpyatlarda, brezilya dunyanin en tehlike ulkelerinden biri, inanin ki bunun altinda bi sey var,m
    Cevapla
  • Mevlüt 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet baya gelişmiş bir ülkede yapılıyor olimpiyatlar
    Cevapla
  • redirect 7 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar. Türkiye ye kurban olsunlar.
    Cevapla
  • musluman 7 yıl önce Şikayet Et
    Istanbulda olimpiyatlarin olmadigna sukretmek lazim.Olimpiyatlar sadece bir kisim insanlara yariyor,cogunlugu ise zarar ceker.Brazilyadaki fakir fukara olimpiyatlardan dolayi dahada fakirlesti.Hem devletimize olimpiyatlar olsun veya futbol sampionlari olsun yakistiramiyom.
    Cevapla
  • turist 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kucuk seyleri aliyorlar.turkiyedese adamlari dolandirarak evler yikiyorlar.sunu da unutmayin yorum yapinca
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle