Türkiye A Milli Takımı Gruptan Nasıl Çıkar? İhtimaller neler?

Çek Cumhuriyeti galibiyetinin ardından bir üst tur için gereken senaryolar ve detayları haberimizde…

Türkiye A Milli Takımı Gruptan Nasıl Çıkar? İhtimaller neler?
Türkiye A Milli Takımı Gruptan Nasıl Çıkar? İhtimaller neler?
GİRİŞ 22.06.2016 21:00 GÜNCELLEME 23.06.2016 09:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

EURO 2016 'da turnuvaya kötü başlayan millilerimiz ilk maçında Hırvatistan 'a 1-0 mağlup olmuşlardı. Mağlubiyetten daha fazla oynanan futbol eleştirilmişti. İkinci maçımızda ise daha kötü bir futbol ile daha büyük bir hezimet yaşadık. İspanya 'ya 3-0 mağlup olduk. İki maçımızdan da puan çıkartamamamız ve hatta gol bile atamamamıza rağmen şansımız devam ediyordu. Çek Cumhuriyeti karşısında alacağımız bir 3 puan ve diğer gruplardan gelecek bazı sonuçlar bizi turnuvada son 16 'ya taşıyabilirdi. Çek Cumhuriyeti' nden 3 puanı alan Türkiye diğer gruplardan gelecek haberleri beklemeye başladı. Bazı hesaplar vardı ve olması çok zor değillerdi. 

İlk hedef olan Portekiz 'in yenilmesi maalesef gerçekleşmedi. Macaristan Portekiz ağlarına tarihinde ilk defa 3 gol bırakmasına rağmen yine mağlup edemedi. Türkiye Milli takımının dün akşam kazandığı 3 puan ve Portekiz 'in yenilmemesi ile ikinci tur şansımız tek bir ihtimale kaldı. Belçika ve İtalya 'nın bu akşam saat 22.00 'de oynanacak maçlarda yenilmemeleri...

İtalya ve Belçika ‘nın kaybetmemesi durumunda;

EURO 2016 E grubunda İtalya bir üst çıkmayı son maçlar öncesinde garantiledi. Grupta 1 ’er puanı bulunan İsveç ve İrlanda Cumhuriyeti son maçlarından grubun favorileri İtalya ve Belçika ile karşılaşacak. İtalya, İrlanda Cumhuriyeti ’ne Belçika ise İsveç ’e kaybetmez ise Türkiye, bu takımları geride bırakma şansına sahip olacak.

Almanya ‘nın farklı kazanması durumunda; ( Bu ihtimal gerçekleşmedi )

Bu akşam oynanacak olan bir diğer karşılaşmada C grubunda Almanya Kuzey İrlanda ‘yı farklı mağlup edersek en iyi 3. olma şansımız doğuyor. Çünkü bu grupta Ukrayna ‘nın elenmesi kesinleşti ve +1 averajı bulunan K.İrlanda en iyi 3. Olma yolundaki rakiplerimizden biri.

Portekiz ‘in kaybetmesi ya da İzlanda ‘nın berabere kalması durumunda; (Bu ihtimal gerçekleşmedi )

Bu defa F grubunda 2 puanı olan Portekiz rakipleri Macaristan ‘a kaybederse bizim için büyük bir şans doğuyor.  Portekiz’in kazanması durumunda ise İzlanda – Avusturya maçından çıkacak bir beraberliği bekleyeceğiz. Ancak bu durumda 0 averajı olacak İzlanda ’yı geride bırakmamız zor gözüküyor. Bu yüzden Avusturya ’nın İzlanda karşısında 1 farklı galibiyeti de bize umut verebilir.

YORUMLAR 2
  • Oney 7 yıl önce Şikayet Et
    Terim istifaâaaaa
    Cevapla
  • Adnan 7 yıl önce Şikayet Et
    ust tura kalmamız destan gibi en dogrusu biz cıkıp yenelim gerisi şansa artık..
    Cevapla