Galler bir üst turda | Rusya 0-3 Galler (Maç Sonucu)

Euro 2016 B Grubu gecenin maçında Galler Rusya karşısında 2-0 galip durumda. Detaylar haberimizde…

Galler bir üst turda | Rusya 0-3 Galler (Maç Sonucu)
Galler bir üst turda | Rusya 0-3 Galler (Maç Sonucu)
GİRİŞ 21.06.2016 06:14 GÜNCELLEME 21.06.2016 06:21

EURO 2016 B Grubunda gecenin maçında Rusya Galler karşısında. EURO 2016 heyecanı tüm hızıyla devam ederken gecenin bir üst tura çıkma adına en önemli mücadelesinde Galler adeta fırtına gibi başladı.

Maçın henüz 11. dakikasında Aleksandr Kokorin 'in kaybettiği top sonrasında orta sahada topla buluşan Joe Ledley 'in ara pasıyla topla buluşan Aaron Ramsey hızla ilerleyerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kalecinin üzerinden yaptığı aşırtma vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

20 dakikada ise Aaron Ramsey 'in pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Gareth Bale 'e Rusya savunması müdahale etmek isterken savunmadan seken top sol kanatta Neil Taylor 'ın önünde kaldı. Neil Taylor 'ın sol çaprazdan çektiği şutunda top önce Igor Akinfeev 'den geri döndü Fakat döenen topu tekrar tamamlayan Neil Taylor bu kez golü attı.

İlk Yarı bu sonuçla tamamlandı.

67. dakikada Aaron Ramsey 'in harika ara pasında ceza sahasında topla buluşan Bale sol ayağının dışıyla uzak köşeye harika bıraktı ve durumu 3-0 'a taşıdı.

Maçın bu sonuçla tamamlanması ile Galler puanını 6 'ya çıkarttı ve gruptan lider çıkmayı başardı. Rusya 1 puan ile grupta son sırada yer aldı. Grubun bir diğer mücadelesinde ise İngiltere Slovakya maçı 0-0 bitti. İngiltere puanını 5 'e yükseltti ve grubunu 2. sırada tamamladı. Slovakya ise 3 puan ile 3. sırada kaldı.

MAÇI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

SAAT 22.00 Canlı Yayın TRT SPOR

İlk 11 ‘ler;

Rusya: Igor Akinfeev, Igor Smolnikov, Sergey Ignashevich, Vasili Berezutski, Georgi Schennikov, Oleg Shatov, Aleksandr Golovin, Roman Neustadter, Aleksandr Kokorin, Artem Dzyuba, Fedor Smolov.

Galler: Wayne Hennessey, James Chester, Neil Taylor, Chris Gunter, Ashley Williams, Ben Davies, Joe Allen, Aaron Ramsey, Gareth Bale, Joe Ledley, Hal Robson-Kanu.

Bu mücadele öncesinde Rusya grupta 1 puanla son sırada yer alırken, rakibi Galler ‘in 3 puanı bulunuyor. Gruptan ilk iki sırada ya da en iyi üçüncü olarak çıkmak için Galler ‘in puan ya da puanlara ihtiyacı var. Rusya ‘nın ise gruptan çıkak için mutlak suretle kazanması gereken bir mücadele.