Gregory van der Wiel Kimdir? | Fenerbahçe Yeni Transferi

Fenerbahçe ‘nin her konuda anlaşmaya verdığı Gregory van der Wiel ‘in kariyeri, boyu, yaşı ve tüm detaylar haberimizde…

Gregory van der Wiel Kimdir? | Fenerbahçe Yeni Transferi
Gregory van der Wiel Kimdir? | Fenerbahçe Yeni Transferi
GİRİŞ 22.06.2016 01:00 GÜNCELLEME 23.06.2016 10:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bu gece Fenerbahçe 'nin  PSG 'den Gregory van der Wiel ile tüm konularda anlaşmaya vardığı öğrenildi. Peki, Gregory van der Wiel kimdir? İşte detaylar;

1988 doğumlu 28 yaşındaki futbolcu Holannda doğumlu. 1.83 boya sahip olan Gregory van der Wiel sağ bek mevkiinde görev alıyor. 2012 'den bu yana Fransa ‘nın PSG takımında forma giymekteydi. 2012 yılında 6 milyon Euro karşılığında Paris Saint Germain 'e transfer olan futbolcu, burada 4 yıl forma giydiği ve üst üste 4 sezon şampiyonluk yaşadı. Geride kalan sezonla birlikte sözleşmesi sona eren yıldız oyuncu, Paris Saint Germain 'den ayrıldı. Fenerbahçe bu transfer için herhangi bir bonservis bedeli ödemeyecek.

Futbola doğduğu ülkenin takımı olan Ajax alt yapısında 2002 yılında başlayan Gregory van der Wiel, 2006 yılında Ajax A takımına yükseldi. Van der Wiel, Ajax formasıyla ilk maçına 11 Mart 2007'de, 4-1 kazanılan Twente deplasmanında çıktı. 2008–09 sezonunda, takımın yeni teknik direktörü Marco van Basten, van der Wiel 'i ilk on birde oynatmaya başladı. Önceleri stoper pozisyonunda oynayan oyuncu, sağ beke adapte edildi. 2008–09 sezonu sonunda van der Wiel, toplamda 40 maça çıktı ve " Ajax 'ta Yılın Yeteneği " ödülünü aldı.

Gösterdiği bu performans ile Fransa ‘da dikkat çeken isim 2012 yılında 6 milyon EURO bonservis bedeli karşılığında Paris SG kulübüne transfer oldu. Burada 2015-2016 sezonunda tüm kulvarlarda toplam 27 maça çıkan oyuncu 2 gol ve 5 asist ile takımına katkı sağladı. Hollanda Milli Futbol Takımı forması ile ilk maçına 2009 yılında çıkan oyuncu, milli forma ile toplam 46 mücadelede görev aldı.

28 yaşındaki futbolcuya yıllık 2 milyon avro öneren Fenerbahçe, Van der Wiel'in menajeriyle yaklaşık 1 haftadır pazarlık halinde olduğu ve bu gece her konuda anlaşıldığı öğrenildi.

İstanbul’dan Los Angeles’e giden ünlü oyuncu Atatürk Havalimanı’nda Fenerbahçe’yle anlaştığına dair soruları yanıtlamaktan kaçındı. Anlaşmaya ilişkin sorulara Wiel, “Göreceksiniz” diye cevap verdi. Beraberinde eşi ünlü model Rose Bertram ile İstanbul’u gezen Wiel, İstanbul’da daha önce maç için bulunduğunu fakat ilk kez gezmek için geldiğini söyleyerek “İstanbul’da tatili harikaydı. İstanbul büyük, harika bir şehir. Asya ve Avrupa yakasını gezdim. Boğazda tekne turu yaptım. Özel bir Türk yemeği yemedim ama baklava güzeldi”  diye konuştu.

 

 

YORUMLAR 1
  • Semih Serdar Öksüz 7 yıl önce Şikayet Et
    Uygun bi transfer, en azindan avrupa görmüş adam. Türkiyeye bakarak avrupada 2 gol 5 asist fena sayılmaz avrupa futnolu çok daha gelişmiş
    Cevapla