İlginç Arda Turan yorumu Ömer Üründül'den geldi!

A Milli'lerin EURO 2016'daki başarısızlıkları üzerine en ilginç yorum Ömer Üründül'den geldi. Detaylar haberimizde...

İlginç Arda Turan yorumu Ömer Üründül'den geldi!
İlginç Arda Turan yorumu Ömer Üründül'den geldi!
GİRİŞ 20.06.2016 09:36 GÜNCELLEME 20.06.2016 09:36

Ay-Yıldızlı ekibin EURO 2016'daki başarısızlıkları üzerine gündemde bir çok yorum yapılırken A Milli'ler ve Arda Turan hakkında en ilginç yorum Ömer Üründül'den geldi. İşte detaylar...

EURO 2016'da beklenen performansı gösteremeyen ve üstüne prim krizi patlak veren Türkiye'nin durumunu Ömer Üründül yorumladı.

Taraftarların Fatih Terim ve Arda Turan protestosunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ömer Üründül: Son derece yanlış şeyler. Yanlış olduğu kadar da yakışıksız şeyler. Türk futboluna yıllarca başarıyla hizmet etmiş bir teknik adama, futbolu ile hizmet etmiş ve dünyanın en büyük kulubüne transfer olan bir oyuncuya bunlar asla yapılmaz. Aslında Arda'dan istenilen performansı beklemek de hayalperestlik doğrusu.

Terim'in sahaya sürdüğü 11'ler sürekli tartışıldı ve oyuncuların yanlış mevkilerde olduğu yazıldı. Bu görüşe katılıyor musunuz?

Ömer Üründül: Bu tip görüşlere katılmıyorum. Tabii ki sahaya çıkarılan 11 tercihlerinde, herkesin bir görüşü vardır. Bu tercihlerde en doğrusu bile yapılsa saydığım temel eksikler olduğu sürece fazla bir şey değişmez.

Terim aday kadroya Ömer Toprak'ı çağırmadı. Toprak olsa savunmamız nasıl olurdu?

Ömer Üründül: Ömer Toprak'ın stoper olarak kalitesi orta. Bayer Leverkusen gibi bir takımın direk oyuncusu. Ama Gökhan Töre olayından sonraki dönemde, bu iş yumuşatıldıktan sonra Toprak'a çağrı yapıldı, o da gelmeyi kabul etmedi. Bu durumda 'Gökhan Töre'yi almıyoruz, sen gelir misin?' denmez.