Vladimir Gabulov Kimdir? | Beşiktaş Transfer Haberleri

Beşiktaş Rus kaleciye teklif götürdü? Peki, Vladimir Gabulov kimdir? Tüm detaylar haberimizde…

Vladimir Gabulov Kimdir? | Beşiktaş Transfer Haberleri
Vladimir Gabulov Kimdir? | Beşiktaş Transfer Haberleri
GİRİŞ 20.06.2016 06:00 GÜNCELLEME 23.06.2016 12:05

Transfer dönemi çalışmalarına hız veren son şampiyon Beşiktaş ‘ta alternatif kaleci arayışları devam ederken Rus kaleci Vladimir Gabulov ‘a teklif götürüldüğü öğrenildi. Dinamo Moskova ile yollarını ayıran 32 yaşındaki file bekçisi Vladimir Gabulov ‘un sözleşmesi bittiği için eğer transfer söz konusu olursa Beşiktaş herhangi bir bonservis bedeli ödemeyecek.

1983 Ekim ‘inde dünyaya gelen 32 yaşındaki file bekçisi 1.90 boyunda. Aktif olarak sağ ayağını kullanan Vladimir Gabulov futbola doğduğu bölgenin takımı olan FK Mozdok ‘un U19 takımında 2000 yılında başladı. 2004 yılına kadar çeşitli Rusya ligi takımlarında görev alan isim 2004 yılı Ocak ayında CSK Moskova takımına 1.3 milyon EURO transfer bedeli ile imza attı.

3 sezon burada görev aldıktan sonra Kuban takımına satılan file bekçisi ardından 2008 yılında Amkar ‘a ve ardından aynı yıl içerisinde Kuban ‘a transfer oldu. Kuban ‘da geçirdiği 3 sezonun ardından tekrar 2.5 milyon EURO transfer bedeli karşılığın Dinamo Moskovaya imza attı. 1 sezon boyunca gösterdiği iyi performansı sonucu, Anzhi file bekçisini 4 milyon EURO karşılığında transfer etti.

2011 yılında 1 sezon CSKA ‘da kiralık oynadıktan sonra tekrar Dinamo Moskova takımına 6.5 milyon EURO karşılığında transfer oldu. Burada geçirdiği 3 sezonun ardından Temmuz ayında sözleşmesi bitiyor. Beşiktaş ise bu sezon Vladimir Gabulov ‘u kadrosuna katmak istiyor. Dinamo Moskova ile 2015-2016 sezonunda 23 maça çıkan file bekçisi kalesinde 36 gol görürken 5 maçta ise kalesini gole kapattı.

Gabulov ile Beşiktaş 'ın ara transfer döneminde de ilgilendiği ancak o dönem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 'in Dinamo Moskova kulübüne engel olduğuna dikkat çekildi. Futbolcunun kulübüyle sözleşmesinin bitmesi ve Beşiktaş 'ın Şampiyonlar Ligi 'nde mücadele edecek olması nedeniyle bu kez bu transferin gerçekleşebileceği vurgulandı. 

Fakat daha sonra yapılan açıklamalarda bu ismin Gabulov değil, Deportivo kalecisi Fabricio Agosto Ramirez olduğu öğrenildi. Beşiktaş, son olarak Deportivo'da forma giyen ve bonservisi elinde bulunan Fabricio Ramirez ile her konuda anlaştığı konuşuluyor. 2 gün içinde İstanbul ’da olması beklenen 29 yaşındaki eldiven ile 3 yıllık sözleşme yapıldığı ve ilk sene için 1.1 milyon Euro, ikinci senesinde 1.2 milyon Euro, son sezonunda ise 1.3 milyon Euro ödeyeceği haberleri basında yer alıyor.