Luka Modric Kimdir? Luca Modric Futbol Kariyeri – Hangi Takımda Oynuyor?

Euro 2016 Avrupa Şampiyonası D grubunda rakibimiz olan Hırvatistan Milli Takımı oyuncusu Luka Modric kimdir? Hangi takımda oynuyor?

Luka Modric Kimdir? Luca Modric Futbol Kariyeri – Hangi Takımda Oynuyor?
Luka Modric Kimdir? Luca Modric Futbol Kariyeri – Hangi Takımda Oynuyor?
GİRİŞ 12.06.2016 11:50 GÜNCELLEME 13.06.2016 09:59

Hırvatistan milli takımının etkili silahlarından biri olan Hırvat oyuncu Luka Modric İspanyol futbol takımı Real Madrid ‘in oyuncusudur. Orta sahada görev yapan isim aktif olarak iki ayağını da kullanabilirken 1.72 boyundadır.

1985 yılında Hırvatistan ‘ın Zadar şehrinde dünyaya gelen isim bu şehrin futbol takımının alt yapısında kariyerine başladı. Ardından transfer olduğu Dinamo Zagreb takımı ile adını duyuran isim 2008 yılında İngiltere ‘nin Tottenham takımına 18 milyon EURO karşılığında transfer oldu. Burada gösterdiği büyük başarı ile büyük kulüpler ile adı anılmaya başlayan isim 27 Ağustos 2012 tarihinde İspanyol devi Real Madrid ‘e tam 40 milyon EURO transfer bedeli ile imza attı. Milli takım kariyerinde 90 maça çıkan oyuncu takımı adına 10 gole imza attı.

Hırvatistan milli takımının en gözde oyuncuları arasında olan Luka Modric, EURO 2016 Fransa ‘da da en gözde isimlerden birisi. Hırvat kampında en yoğun ilgiyi gören isim antrenman sorası taraftarların yoğun ilgisi nedeni ile sahayı en son terk ediyor.

EURO 2016 öncesi verdiği röportajlarda Avrupa Şampiyonası 'nda çok zorlu bir grupta mücadele edeceklerini söyledi. Gruptan çıkamamalarının büyük bir başarısızlık olacağını vurgulayan Modric; " Türkiye ile oynayacağımız ilk maç çok önemli. Her ne kadar 4 yıl önce ilk maçımızı kazandıktan sonra gruptan çıkamasak da Türkiye 'yi yenebilirsek işimiz kolaylaşır " şeklinde konuşmuştu.

Hırvat oyuncu ayrıca daha önce 2008 Avrupa Şampiyonası ‘nda Türkiye milli takımı ile oynadıkları maç hakkında da konuştu. Luka Modric, Hırvatistan Milli Takımı formasını giyerken en çok üzüldüğü maçın, 2008'deki Türkiye maçı olduğunu belirtti ve '' Hiçbir zaman kaybetmeyi sevmem. Hırvatistan forması üstümde ise bunun acısı daha da sert oluyor. 2008 'de penaltılarda kaybettiğimiz Türkiye maçı sonrasında çok fazla gözyaşı dökmüştüm '' şeklinde konuştu.