Dimitri Payet kimdir? Fransız futbolcu Payet hangi takımda oynuyor?

Euro 2016 açılış maçında 1 asist 1 gol ve Arnavutluk maçında attığı 1 gol ile Fransız takımının galibiyetinde büyük pay sahibi olan Dimitri Payet kimdir? Hangi takımda oynamaktadır?

Dimitri Payet kimdir? Fransız futbolcu Payet hangi takımda oynuyor?
Dimitri Payet kimdir? Fransız futbolcu Payet hangi takımda oynuyor?
GİRİŞ 16.06.2016 00:00 GÜNCELLEME 16.06.2016 00:00

29 Mart 1987 yılında Fransa ‘nın Saint-Pierre şehrinde doğan Payet orta sağ oyuncusudur. 29 yaşındaki futbolcu 1.76 boyundadır. Aktif olarak sağ ayağını kullanan yıldız futbolcu şuan İngiltere takımlarından West Ham United 'ta oynamaktadır.

1997 yılında doğduğu şehrin takımında top koşturmaya başlayan isim birçok Fransa takımında oynamıştır. 2007 yılında Fransa ‘nın Nantes takımından Saint Etienne takımına transfer olarak adını duyurmuştur. Ardından 2011 yılında yine Fransa takımı olan Lille ‘e transfer olan yıldız oyuncu buradaki başarılı performansının ardından Marsilya takımına 8.7 milyon EURO karşılığında transfer oldu. Burada da 2 başarılı sezon geçiren isim İngiltere takımları ile transfer görüşmelerine başladı. 2015 Temmuz ayında İngiltere ‘nin West Ham United takımına tam 15 milyon EURO karşılığında 2021 yılına kadar sürecek sözleşmesine imza attı. Halen burada kariyerine devam eden isim EURO 2016 Avrupa Şampiyonası ‘nda Fransız milli takımının en önemli silahlarından biri.

West Ham United takımında 30 maça çıkan oyuncu 9 gol ve 12 asistlik performansı ile takımına katkıda bulundu. Ayrıca 6 FA Cup maçında da takımına 3 gol ve 2 asistlik performansı ile katkı sağladı. Bu akşam oynanan Fransa-Romanya EURO 2016 açılış maçında ise 1 asist yapan isim 89. dakikada attığı gol ile takımına 3 puanı kazandırdı.

Slaven Bilic: ‘Beckham kadar iyi’

Bir dönem Beşiktaş ’ı da çalıştıran West Ham United Teknik Direktörü Slaven Bilic, bu sezon Premier League ’e damga vuran isimlerden biri olan Dimitri Payet hakkında övgü dolu sözler sarf etmişti. Dimitri Payet ’nin inanılmaz bir frikik yeteneği olduğunu belirten Bilic, “Kimsenin David Beckham ’ın frikiklerinden daha iyi frikik attığını söyleyemeyiz. Ancak aynı şeyin Dimitri Payet ’nin frikik konusunda bu sezon gösterdiği performans için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Hiç düşünmeden 5 ya da 6 tane harika frikik golü aklıma geliyor.” ifadelerini kullanmıştı.