Maria Sharapova dopingden 2 yıl MEN Cezası aldı!

Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından Rus tenisçi Maria Sharapova'ya dopingten 2 yıl men cezası verildi.

Maria Sharapova dopingden 2 yıl MEN Cezası aldı!
Maria Sharapova dopingden 2 yıl MEN Cezası aldı!
GİRİŞ 09.06.2016 12:23 GÜNCELLEME 09.06.2016 12:23

Uluslararası Tenis Federasyonu, yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle Rus tenisçi Maria Sharapova'ya 2 yıl men cezası verdi.

Başarılı Rus tenisçi Maria Sharapova, Avustralya Açık çeyrek final maçından sonra verdiği numunede meldonyuma rastlanmıştı.

Soruşturma başlatan Uluslararası Tenis Federasyonu, yaptığı açıklamada Rus tenisçiye 2 yıl men cezası verildiğini açıkladı.

CAS'a başvuruyor!

ITF tarafından açıklanan 2 yıl men cezasının ardından Rus tenisçi Maria Sharapova harekete geçti.

Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından açıklanan 2 yıl men cezasının ardından dünyaca ünlü tenisci Sharapova, resmi facebook sayfasından kararla ilgili açıklamada bulundu. Sharapova, CAS'a başvurarak cezaya itiraz edeceğini açıkladı.

ITF'nin yaptığı açıklamada, Sharapova'nın, dopingle ilgili kararı bağımsız mahkemenin vermesini istediği belirtilmişti. Ancak Sharapova, açıklamasında böyle bir istekte bulunmadığını, aksine bunun, ITF tarafından istenildiğini söyledi.

Sharapova açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Sharapova; "Mahkemenin kararı doğru değil. Doping kurallarını bilerek ve isteyerek yapmadım. Bunu kabul edemem. Haksız yere 2 yıl süreyle tenisten uzak kalacağım. Hemen CAS'a başvurarak karara itiraz edeceğim. Benim tenis oynamamı engellemek istiyorlar. Hayranlarımla bir arada olmayı ve tenis oynamayı özledim. Müthiş hayranlarımın her gün mektuplarını ve attıkları mesajları okuyorum. Ayakta durmak için gerekeni yapacağım. İnandığım ve doğru olduğunu bildiğim şeyler için savaşacağım. En kısa sürede kortlara geri döneceğim."

Bilindiği gibi Maria Sharapova, WADA'nın doping maddesi olarak isimlendirdiği maddeyi kullandığını ve yasak olmadığı için aldığını, ancak WADA'nın o maddeyi 1 Ocak 2016'da yasaklı maddeler arasına aldığını, kendisinin ise bu maddeyi 26 Ocak 2016'da kullandığını, yasaklı madde olduğunu da bilmediğini belirtmişti.