17.06 2016 | Son dakika transfer haberleri

Tüm takımları son dakika transfer haberleri ve tüm gelişmeler bu sayfada sizlerle. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer tüm takımların transfer gündemi nasıl? İşte 2016 - 2017 sezonu transferleri

17.06 2016 | Son dakika transfer haberleri
17.06 2016 | Son dakika transfer haberleri
GİRİŞ 17.06.2016 08:28 GÜNCELLEME 17.06.2016 08:28

Son dakika transfer haberleri Daniel Agger Fenerbahçe’ye gelmiyor! Galatasaray’da Hamit Altıntop sürprizi. Galatasaray orta sahaya Javi Fuego'yu monte edecek. Trabzonspor transferi açıklıyor. Mehmet Topal’a kanka markajı. Jose Sosa'dan ayrılık sinyali! İtalya'ya... Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın transfer savaşı! Nani'nin yerine Reyes İşte 16 Haziran perşembe günü itibariyle tüm takımların son dakika transfer haberleri 

17 HAZİRAN TRANSFER HABERLERİ

BEŞİKTAŞ'TAN SERDAR AZİZ HAMLESİ

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, Serdar Aziz ısrarından vazgeçmiyor. Tecrübeli teknik adam geçen sezondan bu yana transfer edilmesini istediği Serdar’ın mutlaka takıma katılması için Beşiktaş yönetimine rapor verdi. Bu gelişme üzerine Bursaspor ile temaslarını sıklaştıran siyah beyazlılarda devreye başkan Fikret Orman girdi. Bursaspor Başkanı Ali Ay ile bizzat görüşenn Fikret Orman, Serdar Aziz için nabız yokladı. 

BURSASPOR Kulübü’nün Serdar için kapıyı 8 milyon Euro’dan açması üzerine Fikret Orman indirim talep etti. 8 milyon Euro’nun çok yüksek bir bonservis bedeli olduğunu belirten Beşiktaş Başkanı, Serdar için 5 milyon Euro’ya kadar çıkabileceklerini söyledi. Bursaspor Başkanı Ay, bu teklifi düşüneceklerini söyleyerek, yurt içi ve yurt dışından talipleri olan Serdar Aziz’in transferine son kararı vermek için 1 hafta süre istedi. (Hürriyet)

LİVERPOOL'UN STOPERİ FENERBAHÇE'YE

 Alves, Michal Kadlec ve Abdoulaye Ba’nın takımdan ayrılmasının ardından stoper arayışına hız veren Fenerbahçe için sevindirici haber İngiliz basınından geldi.

The Guardian’ın haberine göre; Fenerbahçe, Liverpool’un Slovak stoperi Martin Skrtel’in transferini 7 milyon pound karşılığında bitirmek üzere. Geçtiğimiz sezon Merseyside ekibi ile 3 yıllık yeni sözleşme imzalamasına karşın Jürgen Klopp’un kadroda düşünmediği Skrtel’in Fenerbahçe’nin teklifini kabul ettiği belirtildi.

Sezonun bitmesinin ardından Almanya ve Çin’den aldığı tekliflerin yanı sıra Beşiktaş ve Galatasaray’ın da ilgilendiği 31 yaşındaki savunmacı, kariyerini Fenerbahçe’de sürdürmeye ikna olduğu ifade edildi.

Martin Skrtel, Kolo Toure’nin ardından yeni sezon öncesi Liverpool’dan ayrılan 2. savunma oyuncusu olacak. (Sporcope)

GALATASARAY DEMBELE MENEJERİNİ İSTANBUL'A GETİRDİ

G.Saray'da Alp Yalman-Cenk Ergün ikilisinin geçen hafta İngiltere'de görüştüğü ancak fiyat artırması üzerine vazgeçilen Moussa Dembele yeniden gündemde. Bonservisi elinde olan 20 yaşındaki golcünün menajeri, Galatasaray'la tekrar masaya oturmak için İstanbul'a geldi. Görüşmelerin bu hafta içinde sonuca bağlanması bekleniyor. (Ajanslar)

SOSA'NIN YERİNE EDWİN

Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Sosa'nın bir kez daha arıza çıkarması ve Estudiantes'e gitmek istemesi, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ı çılgına çevirdi... Siyah-beyazlı yönetim Sosa'nın ayrılık isteğine Ganso ve Alvarez ile cevap verirken; taraftarlar ise Edwin Cardona için adeta seferberlik başlattı. Başkan Orman'ı uykusuz bırakan Kolombiya'nın 10 numarası için siyah-beyazlı taraftarlar, Sosa giderse kesinlikle 23 yaşındaki oyuncunun transfer edilmesini istiyor. Geçen sezon başında 4 milyon euro'ya Monterrey'e giden Cardona'yı Meksika'dan koparma görevi de yine Torunoğulları'na düşecek. (Fotomaç)

Chelsea’den ikili paket

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, düşük bütçeli oyuncular arayan Galatasaray'a iki oyuncu önerdi. İki genç oyuncusunu bu sezon deneyim kazanmaları ve yıllık ücretlerini ödememek için kiralamak isteyen İngiliz ekibi, forvet ve kanat oyuncusu bakan sarı-kırmızılı takıma Victor Moses ve Bertrand Traore'yi teklif etti. İki oyuncuyu da kiralık olarak göndermek isteyen Londra ekibi, sarı-kırmızılı takımdan herhangi bir bedel de istemedi. Galatasaray bedelsiz olmaları nedeniyle Moses ve Traore'ye sıcak bakarken yönetcilerin, yeni teknik direktörün belirlenmesinin ardından Chelsea'ye kararlarını bildirecekleri öğrenildi.

Moses'ın yıllık ücretinin 1.9 milyon, Traore'nin ise 1.2 milyon euro olduğu belirtilirken, İngiliz ekibinin, 5'er milyon euro karşılığında oyuncuların satış opsiyonunu da vermeye hazır olduğu bildirildi.

Henüz 21 yaşında olan ve gelecek vaat eden Burkina Fasolu santrfor oyuncusu 1.80 metre boyunda... Chelsea'nin alt yapısından çıkmış bir isim. 2013-14 sezonunda Hollanda'nın Vitesse takımına kiralanan Traore, geçtiğimiz iki sezon Chelsea'nin kadrosunda yer aldı. Fazla forma şansı bulamayan 21 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon çıktığı 18 maçta 5 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

25 yaşında Nijeryalı futbolcu. Sol kanat ve forvet arkasında da görev yapabilen 1.77'lik oyuncunun asıl mevkii sağ kanat. Geçtiğimiz sezonu Slaven Bilic'in takımı West Ham United'da kiralık olarak geçiren Moses, 27 maçta 2 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Moses, 2012-13 sezonunda Chelsea'ye 11.5 milyon euro bedelle transfer olmasına rağmen, kendini gösteremeyerek kariyerini Liverpool, Stoke City ve West Ham gibi takımlarda kiralık olarak geçirdi.. (Fotomaç)

Beşiktaş ve Galatasaray’ın Mehmet Topal’a yaptığı teklifin detayları…

Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren ve son gelişmelerin ardından sarı-lacivertli kulüpten ayrılmaya yakın olduğu iddia edilen Mehmet Topal’a Beşiktaş ve Galatasaray’ın yaptığı tekliflere Sporcope.com ulaştı.

Sözleşmesi bittiği günden bu yana Beşiktaş’ın yakın markajında olan Mehmet Topal’a yıllık 2.5 milyon Euro önerdiği öğrenildi. Artı maç başı ücretleri ile Mehmet Topal’a ortalama 40 maç oynadığı takdirde senelik toplam 3.3 milyon Euro’ya yakın bir ücret ödemeye hazır olduğu ortaya çıktı. Tecrübeli futbolcu için siyah beyazlı kulübün ayrıca, 2 milyon Euro imza parasını deneyimli orta saha oyuncusu için gözden çıkardığı belirtiliyor.

Bir dönem Galatasaray’da da forma giyen ve sarı kırmızılı takımın da kadrosuna katmak için tetikte beklediği Mehmet Topal’a yıllık 3 milyon euro garanti ücret önerdiği öğrenildi. Deneyimli oyuncuya imza parası teklifi yapmadığı ortaya çıkan Galatasaray’ın 2 yıllık sözleşme ile Mehmet Topal’ı kadrosuna katmaya çalıştığı konuşuluyor…

Sarı-Lacivertliler’de 4 sezon görev yapan Mehmet Topal, geçen dönem Fenerbahçe formasını tam 53 maçta sırtlamıştı. Bu karşılaşmaların 33’üne Süper Lig’de çıkan Topal, 1 gol ve 2 asistlik performans sergilemişti. Topal, UEFA Avrupa Ligi’nde 11, Şampiyonlar Ligi elemelerinde 2 ve Türkiye Kupası’nda da 7 karşılaşmada yer almıştı.

Trabzonspor Bilal Başacıkoğlu ile anlaştı!

Trabzonspor uzun süredir peşinde koştuğu Feyenoord forması giyen Bilal Başacıkoğlu ile büyük ölçüde anlaştı.

Bordo mavili kulüp 21 yaşındaki Bilal Başacıkoğlu’nu geçtiğimiz sezon kiralamak istemiş, ancak bu transfer gerçekleşmemişti. Yönetim, hem sağ hem de sol açık oyanayan oyuncu için bu kez işi sıkı tuttu. Takımı ile 2018 yılına kadar sözleşmesi olan başarılı oyuncunun bir pürüz çıkmazsa önümüzdeki sezon Trabzonspor forması giymesine kesin gözüyle bakılıyor.

Hollan’da doğumlu genç oyuncu Futbola Heerenveen altyapısında başladı. Burada gösterdiği performansları onu Hollanda millî takımına çağrılmasını sağlarken 2014 yılında 3.5 milyon euro ile Feyenooord’a transfer oldu. Başacıkoğlu bu sezon Feyenoord forması ile 44 maça çıkarken 4 gol, 7 asistle oynadı. (Sporcope)

Alex Song'dan Galatasaray'a yeşil ışık

Galatasaray ön libero arayışında 2 alternatif arasında kaldı.

Transfer için Londra'ya gidip, Martin Skrtel, Alex Song ve Moussa Dembele ile görüşen Sarı Kırmızılı yöneticiler transfer görüşmelerini büyük bir titizlikle tamamlayıp İstanbul'a döndüler. Görüşmede yer alan Sportif A.Ş. yöneticisi Alp Yalman ile Sportif Direktör Cenk Ergün bu oyunculardan ön libero Alex Song ile yapılan görüşmede anlaşma noktasına geldi. Barcelona'lı futbolcu Alex Song Sarı Kırmızı kulübün teklifine olumlu yaklaşırken, transferin detayları için görüşmelerin süreceği öğrenildi. 

Galatasaray ön libero arayışında mutlu sona yaklaşırken, Alex Song'a alternatif olarak Fenerbahçe ile henüz anlaşma sağlayamayan Mehmet Topal'ın transferi için de beklemeye girdi. Mehmet Topal kulübü ile anlaşma sağlayamazsa Sarı Kırmızılılar devreye girerek, eski oyuncuları Topal'a Sarı Kırmızılı formayı yeniden giydirmek için harekete geçecek. Mehmet Topal'ın transferi gerçekleşirse Alex Song'un transferinden vazgeçilecek..

Daniel Agger Fenerbahçe’ye gelmiyor!

Fenerbahçe’nin transfer gündeminde bulunan Danimarkalı Daniel Agger’den sarı lacivertlilere kötü haber geldi.

Brondby ile sözleşmesi sona eren 31 yaşındaki Agger’in daha önce kulübüyle sözleşme imzalamayacağı belirtilmesine karşın, tecrübeli oyuncu fikrini değiştirdi.

Daniel Agger’in Fenerbahçe’nin 2 yıllık sözleşme önerisini reddettiği öğrenildi. Başarılı savunmacının ya kariyerine Brondby’de devam edeceği ya da sürpriz bir kararla futbolu bırakarak sosyal sorumluluk projelerinden yer alacağı ifade edildi.

Bu gelişme üzerine Fenerbahçeli idareciler diğer alternatifler üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Savunmaya takviye yapmak zorunda olduklarını belirten yöneticiler, Pereira’nın listesinde yer alan diğer alternatifleri değerlendirmeye aldı.
Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Daniel Agger için 2 yıllık sözleşme ve bu süre zarfı için oyuncuya yaklaşık 4.5 milyon euroyu bulan maaş teklifinde bulunmuştu. (Sporcope)

Galatasaray’da Hamit Altıntop sürprizi

4 sezon forma giydiği Cim Bom’da 80 maça çıkıp 3 gol atan ve büyük hayal kırıklığı yaratan Hamit Altıntop’un yönetime yeni sözleşme için başvuruda bulunduğu öğrenildi. 11.3 milyon euro garanti para kazanan ve büyük eleştiri alan Hamit Altıntop, ilginç bir fedakarlık adımı attı. Yönetime, “Benimle maç başı anlaşın. Oynarsam para alayım, oynamazsam almayayım” öneri getiren Hamit Altıntop’un yeni sezonda kadroda yer alabileceği belirtildi. Yeni teknik direktörün değerlendireceği teklif kabul edilirse tecrübeli oyuncu 1 yıllık yeni sözleşme imzalayacak.
Dzemaili’yi yine verin!

Fransa’da İsviçre formasıyla boy gösterecek Blerim Dzemaili’ye Genoa yeniden talip oldu. G.Saray’ın geçen sezon alacağının 1.2 milyon eurosunu ödeyerek kiraladağı İtalyan ekibi, tecrübeli oyuncudan memnun kaldı. 2.1 milyon euroluk yıllık ücretinin yine yarısını ödemeye yanaşan İtalyanlar, Dzemaili’nin, “Burada mutluyum” kozunu masaya koyacak. (Akşam)

Galatasaray orta sahaya Javi Fuego'yu monte edecek

G.Saray'da yeniden yapılanan Sportif A.Ş.'nin yönetim kurulunda masaya yatırılan transfer konusunda takımın eksikleri için teşhis konuldu, operasyon başladı. Felipe Melo'nun geçen sezon ayrılmasından sonra ön liberoya Donk'u alan ancak bu oyuncudan istediği verimi elde edemeyen Cimbom'da transfer komitesi, rotayı İspanya'ya çevirdi.

3 sezondur La Liga ekiplerinden Valencia forması giyen Javi Fuego'yla dirsek teması kurduğu bildirilen Sarı- Kırmızılı kurmayların, İspanyol kulübüyle önümüzdeki günlerde masaya oturacağı kaydedildi. Bu sezon 'Yarasalar'la 38 maça çıkarak oldukça istikrarlı bir görüntü çizen 32 yaşındaki ön liberonun kulübüyle 1 yıllık sözleşmesi kaldı. Bu nedenle düşük bir bonservis bedeliyle Valencia yönetimini ikna etmeyi planlayan Aslan, 1.5 milyon Euro civarında bir ücrete İspanyollar'ı ikna etmeyi planlıyor. (Habertürk).

Trabzonspor transferi açıklıyor

Trabzonspor, Paris Saint-Germain forması giyen Presnel Kimpembe için çalışmalarını sürdürüyor. 20 yaşındaki savunma oyuncusu için PSG'nin satış onayı vermediği belirlenirken, bordo-mavililerin satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yaptığı ortaya çıktı. Oyuncunun yaşının genç olması ve sürekli kendini geliştirmesi nedeniyle Fransız ekibinin satışa sıcak bakmadığı kaydedildi. Kimpembe'nin Fransız ekibi ile 2018'e dek sözleşmesi bulunuyor.

PSG'nin kiralama teklifine olumlu baktığı belirtilirken, görüşmelerin kısa bir sürede sonuçlanabileceği seslendirildi. Fransa U21 Milli Takımı'nda da forma giyen Presmel Kimpembe'nin transferi için bordo-mavili kulübün Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın bizzat ilgileniyor. Aydın, Kimpembe ile görüşmelerini Twitter'dan doğrulamıştı... (ASpor)

Mehmet Topal’a kanka markajı

Galatasaray transferde sessiz ve derinden gidiyor... Bir süredir belirlediği isimlerle temaslarını sürdüren Sarı- Kırmızılı yönetim şimdi de rotayı Fenerbahçe ile sözleşmesi biten Mehmet Topal'a çevirdi. Sarı-Lacivertli takımda gösterdiği başarılı performansla dikkatleri çeken Mehmet Topal'a Türkiye'de Galatasaray dışında Beşiktaş'ın da talip olduğu biliniyor. Galatasaray Yönetimi bu transferi gerçekleştirmek için tüm yolları deniyor. Sarı-Kırmızılı yöneticilerin Mehmet Topal için A Milli Takım'da bulunan oyuncuları Selçuk İnan ve Hakan Balta'yı da bizzat görevlendirdiği ortaya çıktı. Hakan Balta ve Selçuk sosyal hayatlarında Mehmet Topal ile çok yakın iki arkadaş olarak biliniyor. Özellikle Hakan Balta ve Topal'ın eşleri birbiriyle çok samimi arkadaş olduğundan ailece de görüşüyorlar. Bu dostluktan da faydalanan Hakan Balta ve Selçuk İnan Mehmet Topal'ı kampta yakın takibe almış durumda.

Antrenman dışında boş vakitlerinde Mehmet Topal'la görüşen 2 futbolcunun, "Seni gelecek sezon Galatasaray'da görmek istiyoruz. Yönetim senin istediğin parayı sana vermeye hazır. Bu konuda bizi görevlendirdi. Galatasaray'da daha önce de oynadın. Bildiğin bir camia. Aramızda olmak bize de mutluluk verir" dediği öğrenildi. Topal'ın ise 2 arkadaşına, "Beni aranızda görmek istemeniz çok güzel. Şu anda kafam karmakarışık. Sağlıklı karar vermem için düşünmem gerekir. Ailemle de görüştükten sonra en doğru kararı vereceğim" dediği öne sürüldü.

Galatasaraylı futbolcuların yakın takibe aldığı Mehmet Topal'ın kafası karmakarışık. Yıldız futbolcunun Fenerbahçe ile yeniden anlaşma ihtimali bitmedi. Tecrübeli futbolcuya aynı zamanda Galatasaray ve Beşiktaş ile İspanya'dan 2 kulübün talip olduğu biliniyor... (Takvim)

Jose Sosa'dan ayrılık sinyali! İtalya'ya...

Mario Gomez'e övgüler yağdıran Sosa, adının İtalyan kulüpleriyle anılmasına da değindi.

Şampiyonlukla bitirdikleri sezon için, "Harikaydı" tanımlamasını yapan Sosa, Gomez için, "Bayern Münih günlerinden bu yana birbirimizi tanıyoruz. Ne diyebilirim ki, MarioGomez bir fenomen golcü. Fiorentina'da şanssız bir dönem geçirdi, sık sık konuşuyorduk. Bir bombacı olarak onun kale önünde süreklilik kazanmasına ihtiyacı var. Floransa'da neyin yanlış gittiğini anlayamıyorum. Bence Gomez çok güçlü bir forvet ve Beşiktaş'ta eski günlerine döndü, herkesin bildiği Gomez oldu. Fiorentina'nın Mario'su gerçek olan değildi" dedi

Geçtiğimiz günlerde menajeri Favio Bilardo ile birlikte Milano'da görüntülenen Jose Sosa'ya İtalya'ya dönüş yapıp yapmayacağı sorulurken, "İtalya'yı seviyorum ve fırsatbuldukça tatile gelirim. Geleceğe yönelik konuşursak, tabi Serie A'ya dönmek benim için bir zevktir ama bu durumları menajerimle konuşmam gerekir. Gelecek sezon ne gibi varsayımlar olacağını göreceğiz" sözlerini kullandı

30 yaşındaki Jose Ernesto Sosa ayrıca, "Napoli'nin maçlarını takip ediyorum. Çok güzel hatıralarım vardı ama maalesef orada potansiyelimi gösteremedim" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın transfer savaşı!

Transfer arayışlarında önceliği savunma hattına veren Beşiktaş, ezeli rakibi Fenerbahçe ile yine karşı karşıya geldi. Geçen sezon Kartal’ın mutlu sona ulaştığı ligde ikincilikte kalan sarı-lacivertliler, Beşiktaş’ın kadrosuna katmak istediği Gustavo Gomez’e yeniden yöneldi.

Arjantin’in Lanus takımında forma giyen Paraguaylı stoper için kulübüyle görüşmelerini sürdüren siyah-beyazlılar, bir yandan da 23 yaşındaki oyuncuyu milli formayla boy gösterdiği Copa America’da izlemeye aldı ve scout ekibi,Gomez’e tam not verdi.Başarılı defans oyuncusu, geçen sezon başından bu yana Şenol Güneş’in de ısrarla istediği bir isim…

Beşiktaş gibi yeni sezonda defansını güçlendirmek isteyen Fenerbahçe de Kartal’ın listesindeki Gomez için yeniden devreye girdi. Sarı-laciverliler, 2019’a kadar sözleşmesi bulunan genç savunmacının kulübüne, 7 milyon dolar bonservis bedeli önerdi. Şampiyonluk yarışında üstünlük sağladığı rakibinden transferde çalım yemek istemeyen siyah-beyazlı yönetim ise daha önce teklifte bulunduğu gözde futbolcuyu kadrosuna katabilmek adına temaslarına hız verdi. Şampiyonlar Ligi’ne direkt gruplardan katılacak olması, paylaşılamayan oyuncuyu ikna yarışında Beşiktaş’ın en büyük avantajı… (AMK)

Nani'nin yerine Reyes

Fenerbahçe'de tüm gözler Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'a çevrilmiş gibi görünse de Nani'nin durumu da oldukça belirsiz. Portekizli futbolcunun ayrılmak istediğine ilişkin iddialar giderek güçlenirken, kulübe gelen sürpriz bir teklif yönetim tarafından ilginç bulundu. Bir zamanlar F.Bahçe'nin transferdeki büyük hedeflerinden biri olan Jose Antonio Reyes, menajerler tarafından sarı-lacivertli kulübe önerildi. Sezon sonunda Sevilla ile yollarını ayıran ve bonservisi elinde olan Reyes'in "makul" bir rakama F.Bahçe'ye gelebileceği belirtildi.

Yönetim ise Nani'nin takımdan ayrılma olasılığı nedeniyle Reyes teklifini hemen geri çevirmedi. Sözleşmesinde "8 milyon euro'ya serbest kalır" maddesi olan Nani başka bir kulübe giderse, Fenerbahçe Reyes'e "Gel görüşelim" çağrısı yapacak. Diğer yandan Reyes'le ilgili olarak teknik direktör Vitor Pereira'nın da yönetime olumlu görüş bildirdiği öğrenildi. Portekizli hocanın, yakından tanıdığı tecrübeli futbolcu için "Jose, oynadığı her takıma ekstra katkı sağlayabilecek bir isim. Ona 'hayır' demem" ifadesini kullandığı kaydedildi..

Mehmet Topal ayrılıyor

Önce Caner Erkin, şimdi de Gökhan Gönül... Fenerbahçe'de yaprak dökümü devam ediyor. Sıradaki ismin Mehmet Topal olması muhtemel. Sarı-lacivertli kulübe yakın kaynaklar, bu saatten sonra tarafların anlaşmasının çok zor olduğunu belirtiyor. Sezon başına 2 milyon 750 bin euro garanti para+maç başı isteyen milli futbolcu, "Biz teklifimizi sunduk ama bize kendi şartlarını iletmediler" diyerek sorunun para olmadığını ima etmişti. Galatasaray ve Beşiktaş'ın transferi için aportta beklediği milli yıldıza İspanya ve İngiltere'den birçok kulüp talip. Olympiakos da Mehmet Topal'ı istiyor. Topal'ın da Gökhan gibi birkaç gün içinde bir açıklama yaparak Fenerbahçe ile yollarını ayırdığını duyurabileceği konuşuluyor. (Fotomaç)