PTT 1. Lig ilk Play-off final maçı ne zaman oynanacak? PTT 1.Lig Play- off final maçı tarihi!

PTT 1. Lig'de Adanaspor ve Kardemir Karabükspor direk Süper Lig'e çıktı. Peki Süper Lig'e çıkacak 3. takım hangisi olacak? PTT 1. Lig'de 21. kez uygulanacak Play-Off maçları sonrası Süper Lig'e yükselecek 3. takım netlik kazanacak. PTT 1. Lig Play-off maçlarının ilk maçları bugün oynanacak. PTT 1. Lig Play-off final maçı ne zaman oynanacak? İşte PTT 1. lig Play-off mücadelesinin final tarihi haber7.com'da....

PTT 1. Lig ilk Play-off final maçı ne zaman oynanacak? PTT 1.Lig Play- off final maçı tarihi!
PTT 1. Lig ilk Play-off final maçı ne zaman oynanacak? PTT 1.Lig Play- off final maçı tarihi!
GİRİŞ 25.05.2016 17:14 GÜNCELLEME 25.05.2016 17:14

PTT 1. Lig'de Adanaspor ve Kardemir Karabükspor direk Süper Lig'e çıktı. Peki Süper Lig'e çıkacak 3. takım hangisi olacak? PTT 1. Lig'de 21. kez uygulanacak Play-Off maçları sonrası Süper Lig'e yükseklecek 3. takım netlik kazanacak. PTT 1. Lig Play-off eşleşmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz. 

PTT 1. Lig'de 34. hafta maçları tamamlanırken Süper Lig'e doğrudan yükselen ilk takım Adana Spor olurken Süper Lig'e çıkan ikinci takım Kardemir Karabükspor oldu. PTT 1. Lig'den, Süper Lig'e yükselecek üçüncü takımın belli olması için Play- Off maçları oynanacak. Play- off mücadelesi Multigroup Alanyaspor, Adana Demirspor, Vartaş Elazığspor ve Balıkesirspor takımları arasında gerçekleştirilecek. İşte PTT 1. Lig Play-Off eşleşmeleri..

 Play-off eşleşmeleri

1. Maçlar (19 Mayıs Perşembe)

Balıkesirspor - Multigroup Alanyaspor

Vartaş Elazığspor - Adana Demirspor

2. Maçlar (23 Mayıs Pazartesi)

Multigroup Alanyaspor - Balıkesirspor

Adana Demirspor - Vartaş Elazığspor

Spor Toto Süper Lig'e çıkacak 3. takımı belirleyecek final maçı 27 Mayıs'ta Konya'da oynanacak. 

PTT 1.Lig'de Play Off maçlarının hakemleri kimler? 

2016-2017 sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek 3. takımın belirleneceği maçta düdük çalacak hakemler belli oldu.

PTT 1. Lig, Play-off karşılaşmalarında Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, 19 Mayıs Perşembe günü oynanacak maçların hakemleri şu şekilde:

19 Mayıs 2016 Perşembe

Saat:19.30- Balıkesirspor - Multigroup Alanyaspor: Ali Palabıyık, Fevzi Demirhan, Serkan Çimen,

Saat 21.30- Vartaş Elazığspor - Adana Demirspor: Barış Şimşek, Uygar Bebek, Samet Çavuş

Takımların Play-off heyecanı

PTT 1. Lig'den Süper Lig'e yükselecek son ekibin belli olacağı play-off'ta yarı finalde Multigroup Alanyaspor ile Balıkesirspor, Adana Demirspor ile de Vartaş Elazığspor eşleşti. Deplasmanlı olarak iki maç oynayacak takımlar ilk karşılaşmalarını 19 Mayıs Perşembe günü Balıkesir ve Elazığ'da, rövanşlarını ise 23 Mayıs Pazartesi günü Alanya ve Adana'da yapacak. Rakiplerine üstünlük kuranlar, 27 Mayıs Cuma günü Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki final karşılaşmasında Süper Lig'e yükselmek için karşılaşacak.

- 21. play-off

Ligde 1978-1979 sezonundan bu yana çeşitli yıllarda geçerli olan play-off sistemi, bu sezon 21. kez uygulanacak. Bu sezona kadar 49 takımın yer aldığı play-off'larda Adana Demirspor dördüncü, Balıkesirspor, Multigroup Alanyaspor ve Vartaş Elazığspor ise ikinci kez mücadele edecek.

- Play-off'tan yükselenler

Şimdiye kadar play-off'larda Kasımpaşa 3 kez Süper Lig'e çıkarken, Antalyaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor ve Torku Konyaspor da ikişer kez play-off'ta gülen ekipler oldu. Adana Demirspor, Boluspor, Çaykur Rizespor, Göztepe, Kayserispor, Malatyaspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor, Şekerspor ve Zeytinburnuspor da birer kez play-off'tan Süper Lig'e yükseldi.

- 3. sırada bitirenler Süper Lig'e çıkamıyor

Ligde 2005-2006'dan bu yana ligi 3. sırada bitiren takımlar play-off'ta Süper Lig'e yükselmeyi başaramadı. Bu sezonlarda sırasıyla Altay, Malatyaspor, Sakaryaspor, Boluspor, Adanaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Çaykur Rizespor, 1461 Trabzon (Trabzonspor'la olan ilişkileri yüzünden play-off oynamadı), Orduspor ve Alanyaspor ligi 3. sırada bitirmelerine rağmen adlarını Süper Lig'e yazdıramadı.

Alanyaspor, geçen yıl olduğu gibi bu sezonu da 3. sırada tamamladı.

- Adana Demirspor

Adana Demirspor, 2 takımın Süper Lig'e yükselmeyi başardığı 1993-1994 sezonunda play-off maçlarıyla adını Süper Lig'e yazdırmıştı. Adana temsilcisi, 2012-2013 sezonunda ilk turda Manisaspor'a, geçen yıl ise Antalyaspor'a elenmişti. Adana Demirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, 1994-1995'te Eskişehirspor'u, 1995-1996'da Sarıyer'i ve 2005-2006'da Antalyaspor'u Süper Lig'e çıkarmıştı. Tecrübeli teknik adamın çalıştırdığı Eskişehirspor, 1994-1995 sezonunda Konya'daki play-off finalde Aydınspor'u yenerek Süper Lig'e çıkmıştı.

- Balıkesirspor

En son 1995-1996'da play-off oynayan Balıkesirspor, o sezon ilk turda Kardemir Karabükspor'a yenilerek elendi.

- Multigroup Alanyaspor

Geçen sezon play-off yarı finalinde Samsunspor'a elenen Multigroup Alanyaspor üst üste ikinci sezon play-off'ta mücadele edecek. 1999-2000'de Yimpaş Yozgatspor'un başında Süper Lig'e yükselen Hüseyin Kalpar, 2010-2011'de de Samsunspor'la bu başarıyı tekrarlamıştı.

- Vartaş Elazığspor

Balıkesirspor gibi daha önce 1995-1996'da play-off'a kalan Vartaş Elazığspor, ilk turda Yeni Salihlispor'u saf dışı bırakmasına rağmen Zeytinburnuspor'a yenilerek play-off'a veda etmişti.